Od czasów studenckich interesowałem się ortopedią będąc członkiem Studenckiego Koła Naukowego przy Klinice Ortopedii i Traumatologii Narządu Ruchu. Z Kliniką związałem swoje życie zawodowe. Tutaj zdobywałem pierwsze doświadczenie kliniczne pod opieką Konsultanta Krajowego w dziedzinie ortopedii i traumatologii narządu ruchu Prof. Andrzeja Góreckiego. W roku 2009 złożyłem egzamin specjalizacyjny a rok później obroniłem rozprawę doktorską pod tytułem „Wyniki operacji rewizyjnych stawu kolanowego”.
W październiku 2012 otrzymałem stanowisko Adiunkta, a od stycznia 2013 do czerwca 2014 roku objąłem dodatkowo Kierownictwo Oddziałem Zapaleń Kości Kliniki Ortopedii i Traumatologii Narządu Ruchu I Wydziału Lekarskiego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. W latach 2016-2018 Kierowałem Oddziałem Ortopedii i Traumatologii w Szpitalu Zachodnim w Grodzisku Mazowieckim. Obecnie prowadzę własną praktykę i podejmuję współpracę z różnymi ośrodkami, gdzie świadczę usługi medyczne w trybie szpitalnym i ambulatoryjnym zarówno komercyjnie jak i w ramach NFZ. Zajmuję się endoprotezoplastyką stawów biodrowych i kolanowych - wykonuję zarówno zabiegi pierwotne, jak również rewizyjne. Odbyłem liczne szkolenia i uczestniczylem w konferencjach zarówno w kraju jak i za granicą (USA, Niemcy, Holandia, Francja, Włochy, Hiszpania i Wielka Brytania). W praktyce prywatnej zajmuję się również diagnostyką i leczeniem innych schorzeń w obrębie narządu ruchu. W uzasadnionych przypadkach wykonuję iniekcje dostawowe i okołostawowe pod kontrolą USG:
wiskosuplementacja,
blokady dostawowe i okołostawowe (uwaga! nie wykonuję blokad okołokręgosłupowych!)
osocze bogatopłytkowe,
Kiomedine i Arthrosamid - w wybranych ośrodkach.
Duży profesjonalizm.Fachowosc w swojej dziedzinie. Bardzo dobry kontakt z pacjentem.Nie sądziłem że mogę spotkać tak dobrego Doktora,który potrafi,od a do z wytłumaczyć i dodać otuchy pacjentowi. Dziękuję panie Doktorze.
Duży profesjonalizm.Fachowosc w swojej dziedzinie.
Dziękuję panie Doktorze.
cztery lata,cztery endoprotezy.życie bez bólu.Doktor przemiły,kompetentny.Spokojnie wyjaśnia co trzeba.zawsze uśmiechnięty.wysoka kultura.bardzo dziekuję
Maj 2022r. druga operacja tym razem lewe biodro(pierwsza w kwietniu 2021r. - prawe biodro) Przeprowadzona przez tego samego lekarza Filipa Dąbrowskiego i jego zespół w Grodzisku Mazowieckim. Lekarz pełen empatii, rzeczowe i konkretne podejście do pacjenta. Operacja udana bez komplikacji - nogi równiutkie,szybki powrót do zdrowia. Wielki szacunek. Pozdrawiam i Polecam
Zabieg w Grodzisku Mazowieckim w zakresie wstawienia tytanowej protezy lewego stawu biodrowego wykonany na jesieni ubiegłego roku. Niepotrzebnie czekałem latami na zabieg zmagając się z bólem i ograniczoną mobilnością. W internecie można oglądać koszmarne filmy z tego typu zabiegów. Strach się bać. W rzeczywistości zabieg trwał łącznie z wyjściem z narkozy 45 min. Pełna profeska. Szpital czysty i przyjazny dla pacjentów. 48 godzin po zabiegu do domu. Pełna sprawność ruchowa po 8miu tygodniach. Ważnym elementem rehabilitacja, ale bezsprzecznie Pan Doktor jest artystą w swoim fachu. Mam 72 lata, ale po zabiegu ubyło mi 10. Moja wdzięczność jest bezgraniczna.
Marek.
Dr Filip Dąbrowski w dniu 26 stycznia przeprowadzał zabieg aloplastyki stawu biodrowego. To wspaniały specjalista. Ma doskonałe podejście do pacjentów - spokojnie i rzeczowo udzielił wszelkich informacji. Opieka przed i po zabiegu była bardzo dobra. Polecam Pana Doktora. Zofia
Zofia
Z bólem biodra i przykurczem mięśni w prawej nodze do Dr F. Dąbrowskiego trafiłem z polecenia znajomych. Szybka i konkretna diagnoza - alloplastyka stawu biodrowego. Zabieg wykonany 24.11.2021 w Szpitalu Zachodnim w Grodzisku Mazowieckim. Za profesjonalizm, podejście do pacjenta, opiekę przed i po zabiegu bardzo dziękuję Panu Doktorowi. Teraz ja będę Pana Doktora polecał innym. Jak Pan Doktor obiecał - mogę tańczyć twista!
Jak Pan Doktor obiecał - mogę tańczyć twista!
Właściwy człowiek na właściwym miejscu. Super lekarz, bardzo dobre i konkretne podejście do pacjenta. Aloplastyka całkowita bez cementowa prawego stawu biodrowego w Grodzisku Mazowieckim (21.04.2021r.) Czeka mnie jeszcze lewe bioderko. Pozdrawiam i Polecam
Lelarz, z sercem dobrym podejsciem do pacjenta Dziękuję panu doktorze za zajecie sie moim trudnym przypadkiem polecam pana doktora
Polecam Dr Dąbrowskiego! Chodziłam od lekarza do lekarza a poprawy nie było absolutnie żadnej. Aż wkońcu trafiłam do pana Doktora. 4 lata leczenia nie dały takiego efektu jak pół roku po diagnozie. Polecam wszystkim, którzy tak jak ja słyszeli, że są 'trudnym przypadkiem'
Pan dr F.Dąbrowski jest znakomitym lekarzem i mam do Niego absolutne zaufanie. Jeżeli komuś, kiedyś wśród mojej rodziny czy też przyjaciół potrzebna będzie pomoc z zakrasu ortopedii będę szukała Pana Doktora aż do skutku. Jest dla mnie autorytetem, darzę Go szacunkiem i podziwiam Jego kulturę osobistą - tak niezwykle zjawisko w obecnym szalonym świecie.