lekarz Jacek Lampart

3,1
2,5
2,8

Pan doktor jest arogancki i agresywny, wydał mi wyniki obcej osoby, a gdy chciałem mu je polubownie oddać i odebrać swoje wyniki, potraktował mnie jak śmiecia, mowiac, ze drukarka się pomyliła, a nie Pan doktor, zamykając przede mną drzwi gabinetu na klucz, ostatecznie próbując mi wyrwać te wyniki z ręki i mówiąc, ze moge sobie sprawe zgłaszać gdzie chcę. Swoją pomyłką doprowadził do wycieku danych osobowych.

Moja babcia przez wiele lat była pacjentką dr Lamparta, praktycznie odkąd pamiętam. Kiedy kilka lat temu zachorowała na słoniowatość nóg i zaczęła poruszać się na wózku, potrzebowała już głównie wizyt domowych i większego zaangażowania ze strony lekarza. Niestety, z biegiem czasu tego zaangażowania zabrakło. Doktor pojawił się raz, z wielką łaską, jakby robił to nie z obowiązku, lecz z przymusu a potem przez kolejne miesiące nie wykazywał zainteresowania stanem pacjentki. Gdy babcia leżała już tylko w łóżku, a my wielokrotnie dzwoniliśmy z prośbą o wizytę domową, słyszeliśmy, że „z babcią …

Doktor pojawił się raz, z wielką łaską, jakby robił to nie z obowiązku, lecz z przymusu a potem przez kolejne miesiące nie wykazywał zainteresowania stanem pacjentki. Gdy babcia leżała już tylko w łóżku, a my wielokrotnie dzwoniliśmy z prośbą o wizytę domową, słyszeliśmy, że „z babcią już nic się nie da zrobić”.
Bywały momenty, kiedy stan babci się gwałtownie pogarszał i trzeba było wzywać karetkę. Ratownicy wtedy sami wystawiali pilne skierowanie na wizytę domową i mówili, że taka wizyta jest konieczna. Pamiętam, że gdy wspominaliśmy nazwisko lekarza prowadzącego, w ich głosie i spojrzeniu było widać rezygnację jakby już wiedzieli, że nic z tego nie będzie.
To samo w sobie wiele mówi o tym, jak postrzegany jest ten lekarz w środowisku medycznym.
W końcu, po wielu próbach, przepisaliśmy babcię do innej przychodni. Nowy lekarz przyszedł do niej od razu po pierwszej rozmowie, zbadał, zmienił leki, starał się pomóc. Niestety, było już za późno. Babcia odeszła tydzień później.
Piszę te opinii z gniewu, z żalu i poczucia niesprawiedliwości. Babcia nie była łatwą pacjentką, ale każdy człowiek zasługuje na szacunek, troskę i chociaż odrobinę zainteresowania. Od lekarza, który znał ją tyle lat, spodziewaliśmy się więcej.
Cieszę się, że w porę zdecydowaliśmy się zmienić lekarza także dla dziadka mam pewność, że trafił w dużo lepsze ręce.
Mam nadzieję, że ten wpis skłoni pana doktora do refleksji by przy kolejnej prośbie o pomoc nie zabrakło człowieczeństwa.

2,0

Typowy, "kastowy" lekarz, który na pacjenta spogląda z nieukrywana pogardą. Nie dziwię się, że nie było do niego w ogóle kolejki. Ogromne nadęcie i gburowatość. Nigdy więcej nie wrócę.

Ogromne nadęcie i gburowatość. Nigdy więcej nie wrócę.

4,0

Wspanialy lekarz .lecze sie u niego 30lat przeszlo .jakby wszyscy lekarze byli tacy jak dok.Lampart to by ludzie nie umierali .Moze nie zawsze sie usmiecha i nie musi majac 40pacjentow do wysluchania .to nie znaczy ze jest nie dobry.Szacunek panie doktorze i duzo zdrowia.😃😃

4,0

Lepszego i bardziej kompetentnego lekarza trudno spotkać. Rzeczowy, konkretny. Dziękuję bardzo za pomoc Panie Doktorze

Polecam bardzo dobry uprzejmy lekarz,posiada duza wiedze poswieca cazs ,troszczy sie o pacjenta,bardzo dokladny polecam Pana Lamparta.

Polecam bardzo dobry uprzejmy lekarz,posiada duza wiedze
poswieca cazs ,troszczy sie o pacjenta,bardzo dokladny
polecam Pana Lamparta.

Lekarz o gburowatym usposobieniu, nie powinien orzekać o niepełnosprawności w Powiatowym Zespole do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności i podważać opinie lekarzy specjalistów z tytułami i specjalizacjami którzy orzekli : trwale całkowicie niezdolny do pracy, a dr. Lampart orzekł że ja miesiąc po orzeczeniu w ZUS cudownie wyzdrowiałem i nadaję się do pewnych prac. Cały wywiad na komisji w ośrodku to parę pytań bez jednego spojrzenia na pacjenta i bez podstawowego badania. Cała komisja to jeden wielki kit.

BARDZO POLECAM. Lekarz bardzo kompetentny, rzeczowy, konkretny, bez robienia dobrego wrażenia za którym nie idzie w parze nic innego. Nie jest wylewny bezpośredni czy rozmowny, ale na każde pytanie rzeczowo odpowie, a sam wypyta o wszelkie niezbędne informacje związane z tarczycą. Dodam że często informował mnie o możliwych zaburzeniach funkcjonowania organizmu zupełnie niezwiazanych z tarczycą, tylko przy okazji prezentowania wyników badań krwi robionych przy okazji hormonów tarczycy. Leczę się już dobrych kilka lat (ok. 10) i jestem BARDZO zadowolona. Pan doktor "ustawił mnie" lekowo tarczycowo bardzo dobrze, naprawiając kiedyś to …

Leczę się już dobrych kilka lat (ok. 10) i jestem BARDZO zadowolona. Pan doktor "ustawił mnie" lekowo tarczycowo bardzo dobrze, naprawiając kiedyś to co zepsuła w tej materii pewna pani profesor (nawiasem mówiąc uśmiechnięta od ucha do ucha (aż za-) bardzo miła i robiąca baardzo dobre wrażenie).
Wizyta nie jest droga a co najważniejsze Pan Doktor sam wykonuje usg tarczyczy (w cenie wizyty) i je od razu interpretuje.
Bardzo ostrożnie i dokładnie dobiera dawki i rodzaj przepisywanych leków.
Bardzo dobre prowadzenie ustawienia hormonalnego w czasie ciąży (łącznie z wizytami pilnymi z dnia na dzień przed godzinami pracy Pana Doktora i konsultacjami telefonicznymi dot. ustawienia leków).
Polecam szczerze. Nie kazdy musi być rozmownym i wylewnym człowiekiem.
Dla mnie liczą się kompetencje i wynik leczenia.

bardzo nerwowy i drobiazgowy ale nie umie podejsc do pacjena ale załatwiłem sprawe po badaniu u niego bylby dobry jak by dał cos powiedzieć pacjentowi tak to jest ok

3,0

Może pan doktor jest małomówny i nie jest wylewny ale leczę się u niego już 7 lat i tylko on dobral mi leki tak ze nie czuje choroby i tylko on zaleca takie badania ze wszystko wiadomo. Jako lekarz jest w pełni kompetentny i godny polecenia i o to chodzi! I nie jest tak drogi jak inni lekarze.