Lekarz Jacek Zawada jest orzecznikiem w PZON Zgorzelec. Mam bardzo mierne zdanie o jego kompetencjach w tym zakresie. Bez mojej obecności na komisji w czasie pandemii zabrał mi stopień niepełnosprawności. Powinien utrzymać i zachować stopień do właściwego terminu badania pacjenta. Jest mściwy na odwołanie się od jego decyzji, a tym bardziej jeśli odwołanie jest uznane przez WZON. Wielu ludzi musi się odwoływać we Wrocławiu, co widać ile jest ludzi poszkodowanych ze Zgorzelca oczekując na komisję odwoławczą , aby szukać sprawiedliwości i pomocy w odzyskaniu stopnia niepełnosprawności w WZON we Wrocławiu. …
Lekarz Jacek Zawada jest orzecznikiem w PZON Zgorzelec.
Mam bardzo mierne zdanie o jego kompetencjach w tym zakresie.
Nadmieniam, że lekarz nie bada nawet słuchawką - stetoskopem, ani wizualnie ani palpacyjnie pacjenta na dolegliwości i zmiany jakie zgłasza. Wywiadu ustnego nie prowadzi, tylko nurkuje w papierach dla okazania efektu funkcji jaką sprawuje.