Po badaniu przez Pana miałam siniaki na brzuchu. Badanie było bolesne a lekarz nie delikatny. Nie polecam
Doktora znam od wielu lat.Prowadził wszystkie trzy moje ciąze.Zawsze tłumaczył mi dlaczego mam wykonać odpowiednie badania i kiedy musiałam leżeć w szpitalu na patologii ciązy,zawsze mnie wspierał i dzieki niemu urodziłam bez problemu.Uważam że jest bardzo kompetentny i mam do niego duże zaufanie, Polecam bardzo. Aneta.
To bardzo dobry lekarz. dlaczego brak jest pozytywnych opinii zadowolonych pacjentek ?
Muszę podzielić opinię poprzednich Pacjentek co do tego Pana. Trudno powiedziec czy jest kompetentnym lekarzem bo nie jest zbyt uprzejmy i rozmowny. To starszy lekarz, zadbany, ale... Dużo czasu poświęca na wywiad zapisywany w komputerze, zadając pytania oczekiwał krótkich zwięzłych odpowiedzi, nie dał mi szansy na opowiedzenie co mi dolega. Podczas wywiadu czułam się zdenerwowana, bałam się powiedzieć coś wiecej. A chyba nie o to chodzi, podczas rozmowy z lekarzem? Samo badanie, przebiegło krótko i standardowo. W kwestii diagnozy mojego przypadku coś bąknął pod nosem, więc musiałam dopytać bo nie usłyszałam. Powtórzył dosyć głośno, ale nie wyjaśnił nic więcj: nic o przyczynach choroby, leczeniu itp. Przepisał receptę i skomentował " to wszystko". Ten Pan Doktor nie wzbudził mojego zaufania i z pewnością dłuższego leczenia u niego bym nie podjęła!!! nie polecam
Zostałam podobnie potraktowana. Lekarz nieuprzejmy i niewykazujący zainteresowania problemem pacjentki. Zbadał, zanotował, podziękował. Nie rozmawia, tylko zajmuje się wklepywaniem do komputera...
Pierwsza moja wizyta i ostatnia u tego lekarza. Przed planowaną ciążą postanowiłam, że skorzystam z usług lekarskich opłacanych przez moją firmę (wcześniej chodziłam do pewnej, dobrej Pani ginekolog). Zależało mi na darmowej konsultacji lekarskiej, zrobieniu cytologii i skierowaniu na badania. Liczyłam też, że trafię na miłego i dobrego specjalistę... Niestety bardzo się rozczarowałam postawą lekarza. Przyjął mnie niemalże "w biegu". Widać było, że bardzo mu się spieszy. Zostałam potraktowana jak klientka w kasie supermarketu. Lekarz nie wykazał żadnego zainteresowania moją osobą. Nie zapytał z jakim problemem przyszłam, czego oczekuję, czy …
Pierwsza moja wizyta i ostatnia u tego lekarza.
Lekarz nie wykazał żadnego zainteresowania moją osobą. Nie zapytał z jakim problemem przyszłam, czego oczekuję, czy coś mi dolega.. nic z tych rzeczy. Wypełnił natomiast (standardowo) moją kartę w komputerze sugerując mi niektóre odpowiedzi (np.nie czekał aż się zastanowię, sprawdzę, tylko oczekiwał odpowiedzi w ciągu 1 sekundy!).
Badanie cytologiczne trwało dosłownie mniej niż 1 minutę i było bolesne. Lekarz był niedelikatny (...).
Na moje pytanie o nadżerkę (czy jest, czy już jej nie ma?) odpowiedział, że "o nadżerce będzie ze mną rozmawiał gdy urodzę pierwsze dziecko, bo teraz nie ma o czym" (?!)
Gdy wspomniałam o bólach jajników przed i w trakcie miesiączki - zignorował pytanie. Powiedział, że porozmawia ze mną na ten temat, gdy przyjdę do niego z wynikami, które z łaską mi wypisał (za które zresztą musiałam zapłacić). Na moje pytanie odnośnie przepisanych skierowań na badania powiedział (wstając i odprowadzając mnie do drzwi), żebym "poszła do rejestracji, tam pani rejestratorka mi wszystko wyjaśni". Zdziwiło mnie to bardzo i zdenerwowało, więc powiedziałam, że "odnoszę wrażenie, że panu się spieszy, a ja przecież jestem pacjentką i należy mi się chwila uwagi" oraz że nie tego oczekiwałam po tej wizycie. Na co on krzycząc powiedział: "to proszę do mnie nie przychodzić"!
Oczywiście przez całą wizytę lekarz mówił bardzo niemiłym tonem, miałam wręcz uczucie, że jestem niemile widziana.
Z gabinetu wyszłam zniesmaczona, bo zachowanie tego lekarza nie ma nic wspólnego z etyką lekarską. Czułam pogardę z jego strony, nic więcej.
Odradzam zatem wizyty u tego człowieka. Żaden pacjent nie zasługuje na takie traktowanie, tym bardziej kobieta u ginekologa.
Mam nadzieję, że inni też będą wyrażali opinie na temat lekarzy, bo tylko dzięki temu możemy uniknąć wizyt u wrednych lekarzy i znaleźć dobrego fachowca.