lekarz Joanna Długosz

Psychiatra, Psycholog dziecięcy

3,4
2,8

Uważam, że bardzo mądra i rozsądna lekarka. Nie wszystko co powiedziała podczas wizyty nam się spodobało, ale po przemyśleniu, czas też nam to pokazał uważamy z żoną, że bardzo racjonalnie wytłumaczyła skąd bierze się problem u naszego dziecka. Nie otrzymaliśmy tego co chcieliśmy, co wydawało nam się, że będzie dobre dla dziecka. Natomiast po czasie widzimy, że miało to służyć dobru naszego dziecka i Pani Joanna miała rację. Co najważniejsze, po wdrożeniu metod, jakie zaleciła Pani doktor, które nie były wygodne dla nas jako rodziców, po przejściu trudnego czasu przejściowego widzimy znaczącą poprawę.

Wizyta przebiegła w bardzo miłej atmosferze. Otrzymałam odpowiedź na wszystkie pytania i wyszłam zadowolona.

Byłam z dzieckiem u pani doktor. wszystko szczegółowo wytłumaczone, dużo czasu poświęca na dziecku, nie jak inny lekarze 10 min. Mam nadzieję, że leki pomogą.

Byliśmy z naszym synami u PAni Doktor. Trafnie postawiona diagnoza i dobrze dobrane leczenie. Profesjonalne podejście.

Po przeczytaniu wcześniejszych opinii jestem trochę zmieszana, ale moje doświadczenie z Panią Doktor było zupełnie inne. Poszłam na wizytę, ponieważ podejrzewałam u mojej córki autyzm, jednak Pani Doktor w żadnym momencie nie chciała pochopnie stawiać diagnozy. Wręcz przeciwnie, podkreślała, że potrzebna jest dokładna obserwacja i czas, aby dobrze poznać dziecko. Na kolejnych spotkaniach bardzo uważnie przyglądała się zachowaniu córki, jej reakcjom i sposobowi komunikacji. Wszystko dokładnie tłumaczyła, odpowiadała na moje pytania. Odniosłam wrażenie, że naprawdę zależy jej na dobru dziecka, a nie na szybkim postawieniu rozpoznania. Uważam, że jest osobą kompetentną i zaangażowaną w swoją pracę.

Zgadzam się z opiniami powyżej.Bylam pierwszy raz u psychiatry z synem.Potwierdzam totalny brak empatii ,ale to najmniejszy problem,język porozumienia najniższej jakości,co do diagnozy niestety nie było jej,nie wiem dlaczego,ale wydaje mi się,że nie było diagnozy,bo nie było żadnej podkładki medycznej i szkolnej a więc żadnej sciągi.Nigdy więcej nie zabiorę do niej dziecka,cały dzień musiałam mu tłumaczyć,że nie jego winą jest to,że ma lęki społeczne

Lekarz pobieżnie czyta dokumentację od wychowawców, psychologów i innych specjalistów których nie uważa za specjalistów, Ados wykpiła nie czytając jej własicie wcale, zapomniała okularów więc możliwe że dlatego nie czytała - mogła powiedzieć że nie widzi co czyta a nie udawać że widzi - absurd. Wypisała zaświadczenie z kodem chory ale nic nie zaznaczyła na kartce do poradni jeśli chodzi o okres edukacyjny i zagrożenia niedostosowania - więc papier w błoto - czekania ponad pół roku a zero pomocy- pieniądze stracone ale to najmniejszy problem dla rodzica z dzieckiem które potrzebuje pomocy. Totalnie nie polecam.

Bardzo nieprofesjonalna z brakiem empatii, sugerująca dziecku o stosowaniu różnych substancji, co oczywiście nie ma i nie miało miejsca. Nic nie pomogła, a tak naprawdę mocniej zdołowała córkę. Omijać szerokim łukiem.

Na pierwszej wizycie sprawiała wrażenie, że będzie potrafiła nam pomóc, ale kolejne wizyty utwierdziły mnie, ze jest daremna, tak jak wcześniej wyczytałam w opiniach. Po przedstawieniu jej wszystkich problemów i tak bazuje na tym co mówi jej dziecko a nie rodzic, czyli wiadomo - czepiam się .. Problemy zwaliła na błędy wychowawcze ( które - wynika z tego, ze popełniam tylko wobec jednego mojego dziecka) Dobiła mnie tym co napisała w kartotece- w kpiący sposób opisała naszą wizytę dodając nieprawdziwe informacje (rzekomo moje słowa), które pewnie nie pomogą na komisji …

Dobiła mnie tym co napisała w kartotece- w kpiący sposób opisała naszą wizytę dodając nieprawdziwe informacje (rzekomo moje słowa), które pewnie nie pomogą na komisji orzekającej.

Psychiatra nie wart polecenia, wizyta nie spełniła moich oczekiwań. bardzo złe podejście do dziecka zero empatii oraz brak akceptacji.