Miałam wątpliwa przyjemność poznać doktora Januszewskiego na SOR w Szpitalu Jonschera gdzie mąż m in ze złamanym obojczykiem przesiedział na krzesełku 13 godzin. Na temat kompetencji doktora nie będę się wypowiadać , natomiast BRAK KULTURY / nie chce nazwać dosadniej/ to drugie imię doktora/.Na prośbę o podanie tabletki przeciwbólowej odpowiedź była krótka -MA BOLEĆ !!! /to tylko drobny przykład / Ten człowiek nie powinien mieć kontaktu z ludźmi chorymi i cierpiącymi
W dniu wczorajszym zostałem przywieziony z wypadku samochodowego do Szpitala na Milionowej. Mój dodatkowy pech był taki że na SOR był dr. Juliusz Januszewski. Poświęcił maksymalnie 3 minuty nic nie mówiąc co podejrzewa, po czym poszedł. Po upływie jakichś 2 godzin przyszedł i dał odmowe przyjecia do szpitala. Oprócz otrzymania karty informacyjnej nie udzielił kompletnie żadnej informacji dotyczącej stanu zdrowia, mimo że kilkakrotnie informowałem go o nudnościach i bólach głowy. Zdecydowanie odradzam w/w dr.
Niestety, Pan doktor sprawia wrażenie, ciężko zmuszanego do swojej pracy. Daje pacjentowi odczuć (po części mówi wprost), że niepotrzebnie przychodzi i zawraca głowę to już przesada. Lekarzowi wypada zwracać się z większym szacuniem do pacjenta.