W dniu 13.02 trafiłem do szpitala Bonifratrów w Łodzi na izbę przyjęć z urazem kolana po powrocie z zagranicy. Nadmienię, że wróciłem wczoraj w nocy. Zostałem zarejestrowany i przyjęty na wizytę. Przyjął mnie lekarz dyżurujący Pan Krzysztof Gensler. Wizyta była bardzo nieprzyjemna. Pan doktor nie przeprowadził żadnego wywiadu, nie zapytał o samopoczucie, nie obejrzał nawet urazu. Stwierdził jedynie, że skoro mam usztywnianą nogę (ortezę, którą otrzymałem zaraz po urazie na miejscu - za granicą) to została już udzielona pomoc doraźna i mogę teraz jedynie szukać pomocy w poradni ortopedycznej. Nie …
Stwierdził jedynie, że skoro mam usztywnianą nogę (ortezę, którą otrzymałem zaraz po urazie na miejscu - za granicą) to została już udzielona pomoc doraźna i mogę teraz jedynie szukać pomocy w poradni ortopedycznej. Nie spytał nawet o przyjmowane leki (np. przeciwzakrzepowe) W ogóle nie był zainteresowany stanem zdrowia pacjenta. Podkreślił, że z pewnością w dniu dzisiejszym i tak nikt mnie nie przyjmie na wizytę bo to praktycznie niemożliwe a stosunek Pana doktora do mojej sytuacji jest podyktowany procedurami.
Dodam tylko, ze izba przyjęć była pusta!
Podsumowując, z całego serca odradzam jakiekolwiek konsultacje z tym lekarzem a zakrywanie za procedurami niechęci do jakiegokolwiek aktywności ze strony lekarza Krzysztofa Genslera świadczy jedynie o jego jakości jako specjalisty w podejściu do pacjenta oraz braku jakichkolwiek empatii jako człowieka.