Jestem skrajnie zawiedziona tą wizytą. Lekarz wykazał się rażącym brakiem empatii i podejściem, które – absolutnie nie powinno mieć miejsca w kontakcie z pacjentem. Od samego początku sprawiał wrażenie obojętnego i nie był zainteresowany wysłuchaniem tego, co mam do powiedzenia. Nie potrafił nawiązać żadnego kontaktu, a cała wizyta przebiegła w pośpiechu i bez minimum zaangażowania. Co szczególnie bulwersujące, moje skierowanie było oznaczone jako pilne („cito”), a mimo to zostałam potraktowana w sposób lekceważący. Nie uzyskałam wyczerpujących informacji, nie miałam przestrzeni na zadanie pytań, a moje obawy zostały zignorowane. Takie podejście …
Takie podejście jest nie do przyjęcia – od lekarza oczekuje się nie tylko wiedzy, ale również podstawowego szacunku i zainteresowania pacjentem. Niestety, w tym przypadku zabrakło jednego i drugiego.