lekarz Krzysztof Karolczyk

2,5
2,6
2,5
2,7

Gdy jestem zmuszona skorzystać z opieki całodobowej w Niepołomicach już wiem aby zawsze wcześniej zapytać jaki lekarz pełni dyżur . Gdy w grę wchodzi Pan doktor , wolę poczekać lub skorzystać z innej opieki . Pan doktor przyjmując dzieci skupia się bardziej na opowiedzeniu o swoich pociechach, a nie na dolegliwościach pacjenta. Źle dobrane leczenie - leki przepisane jakby na przekór mimo , że jasno powiedziałam co syn może zażywać w przypadku pojawiającego się co jakiś czas zapalenia krtani. Pan doktor zachowuje się arogancko , odpowiadając na pytania z zamkniętymi oczami . Zachowuje się conajmniej dziwnie , miałam wrażenie , że nie do końca trzeźwo ? W Niepołomicach jest już legendą w niepochlebnym tego słowa znaczeniu . Dodam , że po zaordynowanym leczeniu skończyło się na zapaleniu oskrzeli .

Niestety moje doświadczenie z wizyty u dr Krzysztofa Karolczyka było bardzo rozczarowujące. Lekarz wykazał się brakiem empatii i uprzejmości wobec pacjenta. Zamiast skupić się na udzieleniu pomocy, poświęcił sporo czasu na tłumaczenie, dlaczego nie może lub nie chce pomóc. Ostatecznie, dopiero po dłuższej rozmowie, zgodził się na minimalną pomoc – jednak cała sytuacja pozostawiła bardzo negatywne wrażenie. Oczekiwałem bardziej profesjonalnego i życzliwego podejścia, zwłaszcza od osoby wykonującej zawód zaufania publicznego.

Niestety ale nasza wizyta to była jakaś masakra. Syn z bolącym uchem, które nie zostało nawet sprawdzone. Prosiłam Pana żeby zajrzał do ucha 5 razy. Każda prośba została albo zbyta albo skomentowana w sposób niegodny lekarza. Zostałam zbyta receptą, którą ten Pan określił jako „szablon” na Katarek i kaszelek :/ mimo, że syn nie ma takich objawów. Najwięcej czasu poświęcił na omawianiu tej „cudownej” recepty :/ omijajcie szerokim łukiem.

Chciałem wyrazić swoją opinię, bardzo pozytywną. Bardzo dobry lekarz, z ogromną wiedzą, skutecznie leczy. Konkretny i sympatyczny.

Niestety, muszę podzielić się bardzo negatywnymi doświadczeniami związanymi z tym lekarzem. Przede wszystkim podejście do pacjentów jest skrajnie lekceważące nie interesuje go pacjent. Podczas wizyty żona czuła się kompletnie zignorowana, brak wywiadu zlewa wszystkie informacje jakie zostały mu podane. Lekarz był nieprzyjemny i chamski, zupełnie jakby wykonywał swój zawód za kare. W moim odczuciu brakuje mu podstawowej kompetencji!!!

Lekarz z ropniem z stanem zapalnym , nawet nie popatrzył , zbył mnie w ciągu 2 minut . Wypisał antybiotyk całowicie na inną doległość , nawet sam nie wie na co skoro na raczył zobaczyć , nie idzie zrozumieć co wgl mówi .

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona profesjonalizmem, podejściem do pacjenta i ogromną wiedzą pana Doktora. Podczas wizyty zalecił mi leczenie, które właściwie od razu zaczęło przynosić efekty, wyjaśnił co powinnam zrobić po skończonym leczeniu i dalszej profilaktyce. Chciałabym zawsze trafiać do takich specjalistów

Pragnę podzielić się niestety negatywną opinią wizyta u pana dr.na dzień dobry tekst 5 min wystarczy nam masakra po czym przyszedł z papierosa przepalony nawet kurki nie zdjął rąk nie umył cały śmierdział papierosem i diagnoza ból brzucha od zimnego jogurta dodam że byłam na całodobowej opiece .Powiem tak dawniej spotkałam dr.i było ok ale teraz to nie ten sam człowiek zmiana na minus może i miły ale leczenie u tego dr. Nie polecam.

Niestety, muszę podzielić się bardzo negatywnymi doświadczeniami związanymi z tym lekarzem. Przede wszystkim podejście do pacjentów jest skrajnie lekceważące. Lekarz sprawia wrażenie, jakby bardziej interesowały go przerwy na papierosa niż faktyczna pomoc pacjentom – palenie trwa dłużej niż sama wizyta, która średnio zajmuje zaledwie 2 minuty. Podczas wizyty żona czyła się kompletnie zignorowana, a starsza Pani, która wyszła tuż przede żoną, była w takim stanie, że dosłownie płakała po wizycie. Lekarz był nieprzyjemny i chamski, zupełnie jakby pacjenci byli dla niego ciężarem. W moim odczuciu brakuje mu podstawowej kompetencji, empatii …

W moim odczuciu brakuje mu podstawowej kompetencji, empatii i szacunku do ludzi, którzy przychodzą po pomoc. Nie polecam nikomu i zdecydowanie odradzam korzystanie z jego usług.

Lekarz z ogromną wiedzą, zawsze prawidłowo diagnozuje, bo myśli i łączy fakty, patrzy na pacjenta holistycznie, dobrze leczy.