lekarz Łukasz Litwa

1,5
1,3

Nie polecam tego lekarza o ile można go nim nazwać . Byliśmy z dzieckiem na sorze i akurat na niego trafiliśmy . Dziecko 3 letnie z dość mocno opuchnięta ręką . Lekarz na nas krzyczał i nawet nie podał żadnych leków wydał nas z kwitkiem do domu .

Lekarz zachował się wobec mnie w sposób skrajnie nieprofesjonalny i obraźliwy. Nazwał mnie „ćpunką”, stwierdził, że „marnuję miejsce” i odmówił udzielenia pomocy mimo widocznych objawów neurologicznych. Nie wykonano żadnych badań, a w dokumentacji wpisano nieprawdziwe informacje. Dopiero po dalszych badaniach w innej placówce zdiagnozowano u mnie padaczkę.

Lekarz? Nie zasługuje na ten tytuł. Aby być lekarzem trzeba mieć przede wszystkim empatię. Gburowaty, niemiły, stwierdził, że u pacjenta terminalnego z rakiem jelita grubego on nie będzie zlecał diagnostyki krtani. To pacjent ma umierać śmiercią głodową bo nie może przełykać?!? Bo ma raka i tak umrze? Skarga będzie do dyrektora szpitala, rzecznika praw pacjenta i izby lekarskiej. Wszystkie poprzednie opinie pokazują jakim jest człowiekiem. SOR szpital rydygiera.

Lekarz niekompetentny, odesłał osobę ciężko chorą do domu, mimo iż wymagała NATYCHMIASTOWEJ hospitalizacji z powodów zagrażających życiu. Skarga zgłoszona do odpowiednich miejsc. Trzymać się z daleko od tego pseudo lekarza, jeżeli życie Wam miłe.

Zostałem bardzo szybko spuszczony po sznurku do domu. Po mimo skarg na ból brzucha, powiekszajacy sie po spożyciu jakiegokolwiek posiłku czy nawet wody i problemow z oddychaniem i biegunki dostałem wpis na karcie ze brzuch bez bólu , i dostałem srodki przeczyszczające a o problemach z oddychaniem ani slowa w karcie informacyjnej. Odradzam

Człowiek który nigdy nie powinien zostać lekarzem,wyrzucił z sor z Żeromskiego mojego ojca twierdząc że to ból kręgosłupa i może zostać w domu,zasugerował plastry z morfiną - nadmienię że tata z bólu nie był wstanie nawet przejść kilku kroków - finalnie tata zmarł po kilku tygodniach - oczywiście izba lekarska nie dopatrzyła się uchybień

2,0

Lekarz bez empatii i wiedzy. Moja mama trafiła na SOR po dekompensacji cukrzycowej, splątana, bez kontaktu. Udzielając informacji o stanie zdrowia ten "lekarz" stwierdził z całą pewnością, że mama już z tego nie wyjdzie i nie odzyska kontaktu z rzeczywistością. Kazał mi szukać domu opieki i zabierać mamę, bo szpital to nie przechowalnia. Po 24 godzinach na oddziale pod opieką innych lekarzy mama była już w logicznym kontakcie, w pełni świadoma. Lekarz, który przysięgał, że przede wszystkim nie będzie szkodził zniszczył mi swoją bufonadą kawał zdrowia.

2,0

Lekarz z podejściem lekceważącym, rzucający bardzo nieprzyjemne "żarciki". Słaba kompetencja i beznadziejne podejście do pacjenta.

2,0

Moja córka lat 33 trafiła na sor w szpitalu Żeromskiego w nocy 9 stycznia z bardzo silnym bólem z prawej strony klatki piersiowej, nasilającym się przy oddychaniu. Bardzo nieprzyjemny i niegrzeczny w zachowaniu lekarz, zlekceważył objawy. Napisał karcie informacyjnej że nie wymaga obserwacji i hospitalizacji. Napisał że osłuchowo szmery pęcherzykowe w płucach. Kazał się udać do lekarza pierwszego kontaktu celem dalszej diagnostyki. Na drugi dzień córka trafiła do Szpitala Jana Pawła z ostrą zakrzepicą płuc i zawałem płuca. Nawet nie wiedziałam że jest coś takiego. Cud że żyje. Wystarczyło zrobić …

Wystarczyło zrobić tomograf . Odradzam tego człowieka, bo nie nazwę go lekarzem. Brak empatii i zwykłego człowieczeństwa

i syn. Grubiański, arogancki, bezczelny i przemądrzały. Zspomnial,ze jest dla pacjentow a nie dla siebie. Wstyd za tskie zachowanie. W wypisie wykaz badań ,które lekarz wykonał, szkoda ,ze nawet mnie nie dotknął a w opisie zalecił leki , ktorych nawet nie przepisał.Sprawa zostanie zgłoszona do izby, ten człowiek nie powinien leczyc i jeszcze kierować tak poważnym oddzialem, wstyd dla calego szpitala