Pani doktor popełnia elementarne błędy diagnostyczne. Ignoruje obecność objawów, które jej nie odpowiadają, wyolbrzymia te, które pasują do jej prywatnej teorii choroby pacjenta. Błędna diagnostyka, zmiany leków wpływające negatywnie na stan zdrowia. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Kontakt z Panią Zwolską miałem przy okazji pobytu na oddziale rehabilitacyjnym w szpitalu psychiatrycznym w Kobierzynie. Mam ten "komfort", że od lat cierpię na zaburzenie depresyjne i z racji tego miałem styczność z kilkoma psychiatrami. W konsekwencji wiem na jakie zaburzenia cierpię. Współczuję serdecznie pacjentom, dla których doktor Zwolska była pierwszym kontaktem z leczeniem psychiatrycznym. Błędna diagnoza, źle dobrane leki, ogrom niepotrzebnego cierpienia.
WięcejMniej| Zaufanie do kompetencji | 1,0 |
Do Pani dr zgłosiłam się z objawami "wypadnięcia dysku". I z takim rozpoznaniem również byłam leczona przez innych lekarzy (łącznie z nastawieniem kręgosłupa), ale ponieważ nie następowała żadna poprawa, a mój stan się jeszcze pogorszył stwierdziłam, że odwiedzę jeszcze jednego neurologa. Mój wybór padł na dr Zwolską. Od października towarzyszył mi potworny ból kręgosłupa, promieniujący do pachwin, brzucha, pęcherza moczowego i pod żebra. Niestety mimo, iż byłam w Jej gabinecie ponad godzinę po raz kolejny źle postawiona diagnoza i wprowadzenie sterydu (domięśniowo) o nazwie Dexaven tylko pogorszyło mój stan zdrowia, a ból znacznie się nasilił.
Gdy stał się już nie do zniesienia, wciąż przyjmując przepisany Dexaven (mając nadzieję, że lekarz wie co robi) poszłam wykonać badanie USG, które wykazało poważną nieprawidłowość w funkcji nerek i cechy ich zastoju oraz kamienie średnicy 8-12 mm.
A moja dobra rada: proszę nie sugerować się "diagnozą" pacjenta, tylko może troszkę pomyśleć, że problem może tkwić w czymś innym i z góry przepisywać tak silne leki, które poważnie i nieodwracalnie mogły uszkodzić jeszcze bardziej moje nerki.
Nie polecam.
wspaniały lekarz i człowiek. pani doktor poświeciła mi prawie godzinę , wytłumaczyła przebieg leczenia, pinformowała o ewentualnych działaniach niepożądanych, przepisane leki zadziałały skutecznie od wielu miesięcy czuję się dużo lepiej. polecam
Do pewnego momentu uważałam panią doktor za odpowiedzialną,kompetentną i wzbudzającą zaufanie specjalistkę,ale doszło do sytuacji w której nie potrafiłam sprostać warunkom leczenia(wiem,moja wina).ALE!Czy lekarz ma prawo z dnia na dzień odciąć pacjenta od leków?Zwłaszcza że są to leki psychotropowe?Dr Zwolska tak zrobiła stwierdzając że "umywa ręce" i już nie weźmie odpowiedzialności za moje leczenie.I ok,rozumiem,nawaliłam.Jednak uważam że dr wykazała się ogromnym brakiem odpowiedzialności narażając mnie na to co musiałam przeżywać po nagłym i drastycznym odstawieniu leków.Pani Marto,z takich leków schodzi się STOPNIOWO,nie wiedziała pani???Przykra sprawa,dlatego nikomu nie polecam tego lekarza.
Pani doktor przyjmuje w KCTU w Krakowie, oraz na Brożka. Leczyłam się u Niej w KCTU i muszę przyznać, że diagnoza jak i leczenie były trafne. Obecnie leczę się z depresji poporodowej i mam nadzieję, że i tym razem damy z Panią Doktor radę.