Jestem absolwentem Wydziału Lekarskiego Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Zabrzu. Tytuł specjalisty psychiatry uzyskałem w 2008 roku. Kształcenie zawodowe kontynuowałem w Katedrze Psychoterapii Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie.
Ukończyłem także studia podyplomowe: Prawo w ochronie zdrowia na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach oraz Przedsiębiorczość i zarządzenie firmą na Wydziale Administracji i Zarządzania Wyższej Szkoły Humanitas w Sosnowcu.
Nieustannie się kształcę i poszerzam swoją wiedzę, biorąc udział w licznych szkoleniach krajowych i międzynarodowych.
Całe swoje życie zawodowe wiążę z Klinicznym Szpitalem Psychiatrycznym SP ZOZ w Rybniku, w którym pracuję od 2001 roku. Od 2011 roku zajmuję stanowisko kierownika Oddziału Rehabilitacji Psychiatrycznej. Ponadto doświadczenie zawodowe zdobywałem pracując równocześnie w ośrodkach psychiatrycznych o różnym profilu.
Jestem współwłaścicielem i dyrektorem CZPiLU INTEGRUM w lokalizacjach Rybnik i Żory. Pełnię również funkcję prezesa Stowarzyszenia Integrum Rybnik.
Dzięki wieloletniej pracy w opiece psychiatrycznej zarówno szpitalnej jak i ambulatoryjnej, uzyskałem bogate doświadczenie w niesieniu pomocy osobom z różnymi problemami psychicznymi, szczególnie psychozami, zaburzeniami nastroju, zaburzeniami lękowymi, zaburzeniami snu. Posiadam również szerokie doświadczenie w pracy z osobami dotkniętymi problemem alkoholowym, narkotykowym oraz z osobami w wieku podeszłym.
Bez wątpienia Pan Doktor jest osobą godną polecenia. Dobrał odpowiednie leczenie, polecił terapię i doradził jak sobie radzić. Bardzo polecam!!!
Pan Doktor jest osobą bardzo uprzejmą ale i stanowczą. Wie co robi i jest konkretny w swoich radach. Wszystko zawsze jasno wytłumaczy i pomoże
Jestem bardzo zadowolona z wizyty u Pana Doktora Drozda. Od razu zajęliśmy się problemem, zostałam odpowiednio poinformowana jakie dalsze kroki w leczeniu będziemy podejmować. super
Jestem bardzo zadowolona z podejścia Pana Doktora Przemysława do swoich pacjentów. Zawsze się przejmuje i potrafi pomóc
Polecam pana doktora. Miły i uprzejmy posiadający duze kompetencje Poświęca pacjentowi duzo czasu i uwagi.
Polecam pana doktora.
Miły i uprzejmy posiadający duze kompetencje
Poświęca pacjentowi duzo czasu i uwagi.
Polecam Pana doktora Miły ,uprzejmy ,poświęca wiele uwagi pacjentowi. Pan doktor posiada wysokie kompetencje. Wizyta przebiega w miłej atmosferze.
Polecam Pana doktora
Miły ,uprzejmy ,poświęca wiele uwagi pacjentowi.
Pan doktor posiada wysokie kompetencje.
Wizyta przebiega w miłej atmosferze.
Super lekarz, wspaniala opieka, jestem badzo zadowolona. Bardzo wszytskim serdenie polecam pana doktora
|---|---|
| wizyta diagnostyczna | 200 |