Jestem pacjentem dr. Reszczyńskiego od kilku lat. Za pierwszym razem trafiłem do niego z zaburzeniami adaptacyjnymi, byłem blisko depresji. Wyprowadził mnie z tego stanu - skutecznie, spokojnie, bez dramatyzowania. Po tym doświadczeniu, gdy kilka lat później potrzebowałem pomocy z diagnozą ADHD i farmakoterapią, nie szukałem innego lekarza. Wróciłem do niego, bo wiedziałem że mogę mu zaufać. Co wyróżnia dr. Reszczyńskiego? Przede wszystkim inteligencja kliniczna i cierpliwość. Jestem pacjentem „trudnym" - analitycznym, przychodzącym z własnymi obserwacjami, pytaniami i wielostronicowymi raportami z przebiegu leczenia. Wielu lekarzy zareagowałoby defensywnie lub lekceważąco. Dr Reszczyński …
Co wyróżnia dr. Reszczyńskiego? Przede wszystkim inteligencja kliniczna i cierpliwość. Jestem pacjentem „trudnym" - analitycznym, przychodzącym z własnymi obserwacjami, pytaniami i wielostronicowymi raportami z przebiegu leczenia. Wielu lekarzy zareagowałoby defensywnie lub lekceważąco. Dr Reszczyński nie tylko to zaakceptował, ale wprost powiedział, że takie podejście ułatwia mu pracę. To świadczy o pewności siebie zawodowej i szacunku do pacjenta.
Prowadzenie leczenia jest wzorowe - ostrożne miareczkowanie dawki, uważne słuchanie, brak pośpiechu. Czuć, że za decyzjami stoi doświadczenie i wiedza, a nie szablonowe podejście. Lekarz jest empatyczny, ale jednocześnie konkretny — nie traci czasu na puste frazesy, tylko skupia się na tym, co ważne klinicznie.
Szczególnie doceniam to, że dr Reszczyński potrafi prowadzić pacjenta, który ma własne zdanie i własne obserwacje - nie czuje się zagrożony, nie walczy o ego, tylko współpracuje. W psychiatrii, gdzie relacja lekarz-pacjent jest kluczowa, to jest bezcenne.
Osobom szukającym psychiatry, który łączy profesjonalizm z ludzkim podejściem - szczerze polecam. Nie trafia się na takich lekarzy co dzień.
Nie byłem zadowolony, nie odpowiadała mi metoda leczenia. Poszukam sobie innego lekarza. Wolałbym, aby psychiatra zwracał sie do mnie na "pan" jak nie jest moim kolegą.
Niekompetentna osoba. Wrzeszczy na pacjenta, trzyma ręce w kieszeniach, wpisuje bzdury do dokumentacji medycznej (co jest nielegalne). Nie marnować na niego czasu, pieniędzy i swojego zdrowia.