dr n. med. Sławomir Januszekdr n. med. Sławomir Januszek - zdjęcie profilowezdjęcie #1zdjęcie #2zdjęcie #3

dr n. med. Sławomir Januszek

Ginekolog, Lekarz medycyny estetycznej

O mnie

Pracuję w Klinice Ginekologii Klinicznego Szpitala Wojewódzkiego Nr 1 im. Fryderyka Chopina w Rzeszowie, jako starszy asystent. Od 2017 roku jestem specjalistą ginekologii i położnictwa.

W 2021 obroniłem pracę doktorską na temat czynników ryzyka leczenia operacyjnego raka endometrium z wyróżnieniem. W 2022 roku uzyskałem specjalizację z perinatologii, dziedzinie zajmującej się prowadzeniem, diagnostyką i leczeniem szczególnie trudnych ciąż zarówno ze względu na zdrowie przyszłej matki, jak i dziecka.

W 2022 roku ukończyłem również studia na kierunku medycyny estetycznej Śląskiej Wyższej Szkoły medycznej z wynikiem bardzo dobrym. Jestem autorem i współautorem licznych artykułów naukowych z zakresu ginekologii i perinatologii.

Wciąż podnoszę swoje kwalifikację biorąc aktywny udział w szkoleniach i konferencjach naukowych.

Choroby ginekologiczne diagnozuję i leczę zarówno zachowawczo, jak i w sposób zabiegowy, czy operacyjny, gdy zachodzi taka potrzeba. Posiadam niezbędne certyfikaty z zakresu badań prenatalnych zarówno FMF(Fetal Medicine Foundation) jak i Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników z sekcji Ultrasonografii potwierdzające umiejętności wykonywania badań ultrasonograficznych. W ciąży wykonuje USG prenatalne I trymestru (11-14 tydzień ciąży), USG "połówkowe" (18-22 tydzień ciąży) oraz na każdym etapie ciąży, łącznie z USG 4D. W razie potrzeby zlecam badania DNA płodu z krwi matki: Nifty, Harmony lub Sanco.

W gabinecie dostępna jest także diagnostyka DNA zakażeń HPV, zakażeń atypowych narządu rodnego, cytologia płynna. Wykonuję szczepienia przeciwko wirusom HPV szczepionką GARDASIL 9. Wykonuję także zabiegi z zakresu medycyny estetycznej, w tym ginekologii estetycznej użyciem toksyny botulinowej, wypełniaczy, stymulatorów tkankowych, nici liftingujących oraz zabiegi mezoterapii przy użyciu osocza bogatopłytkowego, fibryny bogatopłytkowej, preparatów regenerujących, nawilżających. Zabiegi w medycynie estetycznej wykonuję wyłącznie przy użyciu najwyższej jakości preparatów.

W swojej pracy jestem przekonany, że profesjonalne podejście jest niezbędne, zarówno w ratowaniu zdrowia, życia pacjentek, ich przyszłych dzieci, ale także w dbaniu o jakość życia kobiet, które jest częścią szerzej pojętego zdrowia.

Znajomość języków
Angielski

Absolutny profesjonalista w swojej dziedzinie, rozległa wiedza i zdolność umiejętnego dostosowania dostępnych rozwiązań do indywidualnych potrzeb pacjentek. Pełna rekomendacja!

Serdecznie polecam doktora Sławomira Januszka, doktor jest świetnym specjalistą z ogromną wiedzą i doświadczeniem! Od samego początku prowadzenia ciąży bardzo konkretny i pomocny. Wszystko należycie dopilnowane, do samego końca. Cieszę się że został mi doktor Januszek polecony przez Profesora Tomasza Kluza któremu jestem również wdzięczna za wskazanie tak wybitnego specjalisty. Polecam!

Polecam!

Na takiej wizycie jeszcze nie byłam, a mam ich za sobą sporo! Pan doktor zaskakuje ogromem wiedzy, którą posiada. Uświadomił mi rzeczy, o których wcześniej nie wspominał żaden inny lekarz. Zupełnie indywidualne podejście do pacjenta. Mówi jasno i na temat, dzięki czemu wszystko zrozumiałam i nie musiałam doczytywać w internecie, jak po wcześniejszych wizytach u innych lekarzy. Zapewnia 100% komfortu, dzięki czemu chce się do niego wracać. Co prawda dopiero podjęłam leczenie u Pana doktora, ale wiem, że mogę obdarzyć go pełnym zaufaniem. W skali 0-10, z pełną świadomością daję 11, bo Pan doktor jak najbardziej zasługuje na taką notę. Serdecznie polecam, nie zawiedziecie się 💪🏼

Po wizycie u Pana Doktora, jestem bardzo zadowolona z przebiegu i obsługi. Lekarz z dużą wiedzą i doświadczeniem, co sprawiło, że czułam się komfortowo i w pełni zaufałam. Wizyta przebiegła w profesjonalny i delikatny sposób, a Pan Doktor odpowiedział na wszystkie moje pytania i wątpliwości. Otrzymałam rzetelną opiekę medyczną, co jest dla mnie najważniejsze. Polecam z całego serca!

Polecam z całego serca!

Lekarz z pełnym zaangażowaniem podchodzi do problemów pacjenta. Pomógł zarówno mi jak i wielu moim znajomym. Wiele lat borykałam się z infekcją nawracającą . Jako pierwszy ginekolog zlecił mi badania na infekcję atypowe, które wykazały źródło problemu i wyleczył mnie z nich ostatecznie. Jednocześnie zdiagnozował moje problemy hormonalne dzięki czemu obecnie jestem w prawidłowej ciąży, która przebiega prawidłowo. Dziękuje za niesamowity profesjonalizm i pełne zaangażowanie doktorze.

Lekarz, który zajmuję się mną od wielu lat. Wyleczył mnie z bardzo poważnego schorzenia, rozpoznał w porę ciąże pozamaciczną. Poprzednia opinia jest nieporozumieniem. Lekarz jest empatyczny, bardzo dokładny i profesjonalny. Nigdy nie okazał mi braku zaangażowania czy zlekceważenia. Dzięki niemu mam dwie córki, ponieważ w odpowiednim momencie zdiagnozował stan i skierował do szpitala, gdzie odkleiło się łożysko a inni lekarze mówili, że za wcześnie się tam znalazłam. Będę zawsze wdzięczna i zachęcam do zweryfikowania opinii szczególnie po pierwszej wizycie, po której opinia może być bardzo mylna. Ten lekarz jest ludzki, zaangażowany szczególnie w trudnych sytuacjach gdy inni zawodzą. Mówię to z czystym sumieniem.

Pani Magdalena z komentarza obok pomyliła chyba lekarzy… Kilka osób z mojej rodziny jeździ do dr Januszka i wszyscy są zadowoleni w każdym calu. Na wizyty dojeżdżamy do Rzeszowa 60km w jedna stronę bo naprawdę warto. Lekarz z powołania, całkowicie oddany pacjentom i swojej pracy. Dziś nie ma już takich ludzi niestety i mam porównanie do nie jednego specjalisty - również prywatnie. Jeździmy do Pana Doktora na wizyty kontrolne, łyżeczkował macice, wykonywał wiele badań - wszystko zawsze na 6 Jest to dusza człowiek wiec tym bardziej jestem zażenowana czytając komentarz …

Pani Magdalena z komentarza obok pomyliła chyba lekarzy…
Jest to dusza człowiek wiec tym bardziej jestem zażenowana czytając komentarz Pani Magdaleny i czuje się zobowiązana napisać, ze jest to kłamstwo, żeby ktoś przez taką głupotę nie odmówił sobie tego wspaniałego lekarza.
Czyżby zazdrosna konkurencja ?

Wspanialy lekarz. Zawsze uprzejmy i konkretny, nie szkoda mu czasu na zadna pacjentke. Dobrze wszystko wytlumaczy, nie trzeba sie dopytywac .Bardzo pozytywnie, polecam.