Lekarz stomatolog z ramienia LuxMed, ktory powiedział, że mam około 6/7 zębów, które wymagają leczenia i stworzył kosztorys usług na ok 2.500 pln. Dostałam także skierowanie na higienę stomatologiczną, gdyż rzekomo mam kamień i osad. Kolejnych trzech lekarzy LuxMed stwierdziło, że prócz jednego kruszącego się zęba nie mam wiecej zębów do naprawy oraz że nie mam osadu, kamienia więc nie muszę iść do higienistki na piaskowanie zębów. Zatem moje pytanie brzmi - na jakiej podstawie Pan Tomasz ocenił moje uzębienie na leczenie 6/7 zębów i koszt 2.500 pln? Do tego …
Zatem moje pytanie brzmi - na jakiej podstawie Pan Tomasz ocenił moje uzębienie na leczenie 6/7 zębów i koszt 2.500 pln? Do tego skierowanie do higienistki mimo, ze nie mam osadu/kamienia i nie zgłaszałam żadnych dolegliwości.
Kosztorys został bezpodstawnie przedstawiony i budzi poważne wątpliwości. Czy ludzie mają naprawiać zdrowe zęby, żeby komuś biznes się kręcił?
Jak można tak nadużywać czyjeś zaufanie, wprowadzać w błąd oraz wymuszać niepotrzebnie wysokie koszty leczenia?
Nie wiem czy to ten dentysta, ale jego imiennik pracuje jako dentysta w Luxmedzie. Stanowczo odradzam wizytę, chyba że chcecie wydać pieniądze w błoto. Nie pomógł, a nawet bardziej zaszkodził. Bardzi nieprofesjonalny w działaniu. Zalecił mi bym przyszedł z zakażeniem to wtedy bedzie mial juz pewność, ze ząb wymaga leczenia. W dodatku niepunktualny. Szukał wymówki by nie podejmować się leczenia i nie potrafił właściwie poruszać się w systemie informatycznym luxmed.
Lekarz nie przyjmuje bez zrobienia pantomogramu, nie raczy nawet zajrzeć do jamy ustnej . Na temat bólu uwaga że mogło utkwić jedzenie pomiędzy zębami