Pierwszy raz w swoim już długim życiu spotkałam się z taką arogancją lekarza. W godzinie wizyty byłam w przychodni, 4 minuty zajęła rejestracja. Po czym dowiedziałam się, że lekarza skreślił mnie z listy pacjentów 3 minuty po godzinie wizyty. W gabinecie była już następna pacjentka (rozumiem, że zapisana na późniejszą godzinę). Poczekałam, aż ta wizyta się skończy i bardzo przepraszając za moje 4 minutowe spóźnienie poprosiłam o przyjęcie mnie. Sugerując że zrobię wszystko, aby nadrobić te 4 minuty oraz to, że przecież w tym czasie została przyjęta inna pacjentka. Więc lekarz nie stracił czasu. Po prostu zamienimy się godzinami wizyty. W skrajnie nieuprzejmy sposób lekarz poinformował mnie, że nie przyjmie mnie bo ma teraz inne zajęcia i swoje plany. Nie pomogły prośby i żadne argumenty - powodem wizyty było bardzo niepokojące krwawienie, a czekałam na wizytę NFZ długo. Skończyło się u Kierownika Przychodni. Nigdy więcej nie chcę być pacjęntą Pana doktora.
WięcejMniej| Zaufanie do kompetencji | 4,0 |
Lekarz nie ma być miły, tylko konkretny i rzeczowy. A taki był. Na temat i wprost. Żadnych onieśmielaczy, żadnych zbędnych elementów. Zachwycona może nie jestem, ale kolejny raz na wizytę bez oporów pójdę.
DLA MNIE OSOBIŚCIE SUPER LEKARZ GODNY POLECENIA ZNA SIĘ NA TYM CO ROBI , WIZYTA FACHOWO , DZIEKUJe pANIE DOKTORZE WIELE ŻYĆ pAN URATOWAŁ
Koszmar, odradzam wszystkim. Najgorszy ginekolog, z jakim miałam do czynienia. Twierdzi, że kobieta nie ma prawa mieć żadnych problemów, a wszystkie sobie wymyśla. Niechętnie robi badania, odbębnia byle szybko.
Dzisiaj miałam drugą wizytę u dra Słodkiego. Wcześniej chodziłam do innego ginekologa, który niestety nie przyjmuje już w mojej przychodni. Na pierwszej wizycie poinformowałam dra, że wyczułam w piersi guz, który jest bardzo bolesny. Poza tym opisałam inne dolegliwości, jakie zaczęły się u mnie pojawiać, i na które zwrócił moją uwagę inny lekarz, ze wskazaniem poinformowania o wszystkim ginekologa. Podczas tej wizyty Pan doktor pobrał materiał do cytologii, zrobił bardzo pobieżne USG transwaginalne (trwało 30 sekund), po którym próbował określić w jakiej jestem fazie cyklu. Jak się okazało 3 dni po wizycie, określenie to było całkowicie niezgodne ze stanem faktycznym. Ja mam z reguły bardzo krótkie cykle -23/24 dni, w trakcie wizyty byłam w 14 dniu cyklu, więc wg lekarza miałam akurat środek cyklu. Jak się jednak okazało, ten cykl trwał 17 dni, więc nie wiem jak w 14 dniu mógł stwierdzić jajeczkowanie...
Dostałam od lekarza skierowanie na USG piersi. Zgłosiłam się z nim do lekarza wykonującego badanie, który się załamał treścią skierowania, na którym było napisane tylko moje nazwisko i "skierowanie na wykonanie badania USG piersi". Lekarz od USG sam musiał przeprowadzić ze mną rozmowę, dopytać dlaczego w ogóle dostałam skierowanie, czy coś mnie boli, czy odczuwam jakiekolwiek inne dolegliwości.
Badanie wykazało całe multum torbieli różnych wielkości w obu piersiach, część z nich o niejednoznacznej budowie. We wskazaniach dr zlecił pilną wizytę u ginekologa i biopsję, ponieważ w rodzinie występowały nowotwory, a ja mam 28 lat i zmiany, które wg lekarza, odpowiadają zachowaniem przed-menopauzalnym.
Dzisiaj byłam z tym wynikiem u dra Słodkiego. Nie zerknął na zdjęcia, tylko na opis. Powiedział, że zgłaszam się do niego z problemem 80% kobiet, że to nic, że torbieli jest tak dużo, a to że mnie bolą, to też nie jego wina i on się tym zajmował nie będzie. Na moją prośbę o skierowanie na pełny pakiet badań hormonalnych powiedział: "to nie jest supermarket, żeby sobie przychodzić i prosić o pakiety". Powiedział mi, żebym sama mu powiedziała, jakie hormony należy zbadać w celu diagnozy. Jak powiedziałam, że nie jestem lekarzem i nie będę się sama diagnozowała, to usłyszałam: "Na szczęście do szewca pani nie przyszła." Dostałam skierowanie na progesteron i testosteron... Kiedy zapytałam o biopsję, usłyszałam, że "ci od USG to zawsze tak piszą" i on nie widzi powodu do przeprowadzenia badania. Wg pana dra moim problemem są nieregularne cykle i to tym trzeba się zająć. Chciał mi przepisać tabletki antykoncepcyjne (jeszcze przed wykonaniem badań hormonalnych), ale powiedziałam, że to nie wiele da, ponieważ nawet w trakcie brania tabletek mój okres się nie normuje. Poprosiłam o zastrzyki, i oczywiście znów usłyszałam, że nie jestem w sklepie, a zastrzyki to ostateczność.
Więcej do tego lekarza nie pójdę i szczerze odradzam go każdej pacjentce, która ma inny wybór.
sympatyczny, cierpliwy, podczas oglądania płodu podczas USG tłumaczy co widzi, mierzy, itp. polecam
wizyta połówkowego usg; na dzień dobry pan lekarz poinformował nas ( pierwsze współne badanie) ,że juz 10 godzin pracuje. siedzial w milczeniu 20 minut , tlumczac potrzebą skupienia na badaniu.żadnych informacji co robi i dlaczego!!! jedyne co wywnioskował to fakt posiadania przez dziecko odpowiedniej dla rodzaju ludzkiego liczby palców oraz kończyn. nie polecam, nawet za darmo!!!!!!!!