Bydgoszcz

lekarz Maria Maciejewska-Kaźmierczak

Endokrynolog, Ginekolog położnik

ulica Jaskółcza 27/5
85-304 Bydgoszcz

Traktuje pacjentki z wyższością, nic nie tłumaczy, nie słucha pacjentek. Jest nieuprzejma, podnosi głos, nie potrafi odpowiedzieć na pytania, wypisać recepty, bo ciągle coś się zawiesza. Myśli,że jest kimś lepszym od pacjenta. Robiąc USG, nic nie wyjaśnia. Odradzam!

lekarz Krzysztof Przybysz

Pucka 10
85-712 Bydgoszcz

Dr Krzysztof Przybysz cieszy się zaufaniem szefów ze szpitala MSWiA. 08.2011 dostał jakieś odznaczenie: http://www.nowosci.com.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=1226&NrSection=1&NrArticle=82812&IdTag=18 Moja opinia o dr. Przybyszu jest inna: wykonuje kilka funkcji, jest zabiegany, brak mu czasu by wgłębić się w problemy swoich pacjentów. Z wyprzedzeniem przekazałem mu 11 stron dokumentów; nawet nie zajrzał tam... Wykazywał zniecierpliwienie, gdy wyjaśniałem ich zawartość. Tak działa ktoś mocno przepracowany.
Opinia dodana przez: Nienacki

lekarz Joanna Drat-Gzubicka

Neurolog, Lekarz med. paliatywnej

Wojewódzki Szpital Dziecięcy
ulica Chodkiewicza 44
85-665 Bydgoszcz

Pani doktor jest osobą bardzo pyszna, niemiłą i bardzo nie empatyczną do pacjenta. Ciężko z nią umówić się na zlecone zabiegi,ktoś chyba powinien utrzeć jej nosa. Zachowuje się jak pępek świata. Nieuprzejmie odnosi się do pacjentów,z wyższością i wyniosłością. A chyba lekarz jest dla pacjentów? Dodatkowo podważa opinie i skierowania innych lekarzy kierujących na badania. Z diagnozowaniem też nie zawsze trafia. Po konsultacji ze specjalistą okazuje się,że jednak problem jest,a …

lekarz Michał Ruchalski

Przychodnia "INTERCOR"
Kasztanowa 57
85-605 Bydgoszcz

Nigdy wiecej do takiego lekarza. Źle diagnozowanie, przyrost formy nad treścią. Czas świetności już odszedł
Opinia dodana przez: Piotr

lekarz Justyna Wietrzyńska

Onkolog, Lekarz med. paliatywnej

Karpacka 43A/20
85-164 Bydgoszcz

Kobieta w ogóle nie nadaje się do pracy w onkologii. Po chemioterapii nie idzie uzyskać od niej zwolnienia. Mówi że nie może wystawić zwolnienia, potem ze wystawi jutro po czym i tak nie ma nic w systemie i trzeba się martwić i załatwiać samodzielnie.Nie zna procedur. Nie zna systemu. Albo nie wie, albo okłamuje pacjentów żeby nic nie robić. Po kolejnej dawce chemii osłabiony człowiek ma jeszcze dzwonić po poradniach …
Opinia dodana przez: Jakub

lekarz Małgorzata Kazubowska

Lekarz rodzinny

Samodzielny Publiczny Wielospecjalistyczny Zakł‚ad Opieki Zdrowotnej Ministerstwa Spraw Wewnętrznych w Bydgoszczy
ulica Markwarta 4-6
85-015 Bydgoszcz

Całkowity brak empatii i do pracy z ludźmi się nie nadaje. PORAŻKA ! Przyszedłem drugi raz ,aby dostać skierowanie na badania w kierunku chorób wenerycznych. Zostało mi zarzucone w bardzo nieprzyjemny i arogancki sposób ,że nie wiem co to prezerwatywa i że nie potrafie znaleźć sobie jednego partnera seksualnego mimo iż moje życie seksualne jest raczej skromne i jestem bardzo ostrożny , a także zawsze pytam partnera o wyniki badań …
Opinia dodana przez: Mikołaj

lekarz Jacek Szafrański

Świerkowa 29
85-632 Bydgoszcz

Nie polecam lekarza, brak podejścia do pacjenta. Byłam z wizytą pierwszy raz, z wysokim ciśnieniem 180/88.Lekarz wypisał receptę na nadciśnienie,nie zalecił wogóle holtera ekg, echo serca. Powiedział, że mam silną miażdzycę. Wizyta trwała 10 minut. Powtórne wizyty nie zalecił.

lekarz Joanna Trojanowska

Gołębia 65/2
85-309 Bydgoszcz

Wyjątkowo nieempatyczna i niesympatyczna osoba, traktuje rozmówcę z góry. W opinii wyjątkowo chwiejna, raz opisuje chorobę z przekonaniem po dwóch zdaniach, kolejny raz zachowuje się jakby wcześniej nie było rozmowy. Pycha kroczy przed upadkiem pani lekarz
Opinia dodana przez: Go

lekarz Janusz Krukiewicz

Rehabilitant

Centrum Medyczne "Zachód" - Przychodnia
Grunwaldzka 138
85-429 Bydgoszcz

Nie polecam, wizyta na NFZ trwała może z 2 minuty zero informacji. Zero zadanych pytań po za tym. Po co się przyszło. Wystawił zlecenie na zabiegi rehabilitacyjne i tyle!!

lekarz Grażyna Bała

Gastrolog, Pediatra

Wojewódzki Szpital Obserwacyjno - Zakaźny im. Tadeusza Browicza
ulica Świętego Floriana 12
85-030 Bydgoszcz

8 marca 2018 roku ta Pani, bo trudno ją nazwać lekarzem robiła mi dzisiaj kolonoskopię w Ikarze w Bydgoszczy. Jestem po kilku operacjach, więc mam zrosty, a ta Pani nawet nie przeprowadziła wywiadu ze mną, więc nie wiedziała jakim jestem pacjentem. Robiła mi badanie bez żadnego znieczulenia, nie reagowała na moje błagania, że ma przestać, bo nie wytrzymuję z bólu, w końcu płakałam, krzyczałam i mdlałam z bólu. Lekarka zamiast …
Opinia dodana przez: Adela

lekarz Marcin Jóźwiak

Diabetolog

Ambulatorium Dowództwa Jednostki Wojskowej 1189
Powstańców Warszawy 2
85-915 Bydgoszcz

Lekarz mniej niż zero. Poziom dna. Ludzi traktuje w sposób bezczelny i uwłaczający!!! Zgadzam się w 100 procentach z powyższym komentarzem :/
Opinia dodana przez: przemek

lekarz Lilla Senterkiewicz

Endokrynolog, Ginekolog położnik

ul. Gnieźnieńska
Bydgoszcz

Zarówno w sprawach ginekologicznych, jak i endokrynologicznych nie otrzymałam odpowiedniej pomocy. Przychodząc ze złymi wynikami pani dr powiedziała, że jeżeli nie chce mieć na razie dzieci, nie muszę się leczyć. Inny lekarz stwierdził chorobę autoimmunologiczną. W sprawach ginekologicznych dostawałam tylko leki, które działały chwilowo. Na następnych wizytach musiałam na nowo tłumaczyć dlaczego przychodzę i jakie mam problemy. Nie polecam
Opinia dodana przez: I.L
Tragiczne podejście do pacjenta. Przypisywanie leku 'na czuja', kompletnie nie wysłuchała lub nie zrozumiała co do niej mówiłem. W dodatku nikt nie jest w stanie odczytać jej pisma z recepty - próbowałem w dwóch aptekach. Nawet własnego nazwiska z tej recepty nie jestem w stanie odczytać. Nie polecam.
Opinia dodana przez: Tomek

lekarz Alicja Abramczyk

Stomed NZOZ
ulica Dworcowa 47
85-009 Bydgoszcz

6 godzin oczekiwania w kolejce po wyznaczonej godzinie. Wchodzę do gabinetu i Szanowna Pani lekarz odsyła mnie do domu bez podania przyczyny. Żadnej konsultacji nie otrzymałem. Nie wystawiła mi nawet zwolnienie studenckie, chociaż nie poszedłem na kilka zajęć z powodu niej. Wezwała ochronę zamiast wykonania swojej pracy, mimo że nawet nie obrażałem jej, co byłoby usprawiedliwione w takiej sytuacji.
Opinia dodana przez: Wiesław

lek. dent. Bożena Badocha

Stomatolog, Protetyk stomatologiczny

Głowackiego Bartosza 4
85-614 Bydgoszcz

Nie polecam. Nie było dnia kiedy przyszła punktualnie do pracy. Zawsze ponad godzinę czekasz aż królewna Cię przyjmie. Rejestruje 4 osoby na tą samą godzinę. Okropność. Może ktoś w końcu rozliczy ją z czasu pracy.

lekarz Cezary Bilewicz

Curie-Skłodowskiej 64 lok. 28
85-733 Bydgoszcz

Nie życzliwy robi łaskę żeby przyjąć chorego na wiele chorób przewlekłych na SOR w Chełmży człowiek bardziej chory wychodzi od niego niż był

dr Wioleta Stolarek

Kardiolog

11 Listopada 15/17
85-643 Bydgoszcz

Pani Doktor, przyjmuje kogo chce w kolejce po czym wywala innych, odmawia odbycia wizyty, bo coś jej w systemie nie pasuje na co jako pacjent nie mam wpływu, opryskliwa i niemiła odradzam
Opinia dodana przez: Szymon

lekarz Marlena Ciesielska-Osuch

Internista, Lekarz medycyny pracy

ulica Mińska 89
85-442 Bydgoszcz

Nie polecam, od wejścia mówi tylko o obciążeniu finansowym za wiztę - medycyna pracy. Opryskliwa, zachowanie karygodne do drugiego człowieka. Wolne terminy i brak zajętych godzin w kalendarzu mówią same za siebie ! ostrzegam ! Żaden lekarz mnie tak nie potraktował , takie osoby nie zasługują na tytuł lekarza.
Opinia dodana przez: Kasia

lekarz Sylwester Dratwa

Chirurg plastyczny, Chirurg ogólny

Kościuszki 15a/17
85-079 Bydgoszcz

Witam .W marcu 2022r dr.Dratwa przeprowadził u mnie plastyke brzucha .Efekt był fatalny .Usunał za mało zwiotczałej skory co w efekcie sprawiło że brzuch wygladal jak piłka .Nad pępkiem zrobił sie balon (dysponuję dowodem w postaci zdjęć ) Lekarz stwierdził że nie wie jak to się stało i zaproponował reoperacje .W nadziei że naprawi co zepsuł zgodziłam się .Uzgodnilismy co mam na pismie , że żeby efekt był zadowalajacy należy …
Opinia dodana przez: Aneta

lekarz Ewa Ogłodek

Żmudzka 10A/4
85-028 Bydgoszcz

Ta pani podpisuje się swoim nazwiskiem pod badaniem przeprowadzonym przez innego lekarza mimo iż sama nigdy nie widziala pacjenta na oczy!
Opinia dodana przez: Sylwia