lekarz Ewa Czyż-Olszewska

1,3
1,5
1,4
1,2

Tak długo jak głównym kryterium zatrudnienia lekarzy w Szpitalu Wojewódzkim będzie jak najnizsza pensja, tak długo będą tacy lekarze. Obrażeni na świat bo nigdzie indziej ich nie chcą.

Omijać szerokim łukiem, ta kobieta nie nadaje się do pracy ze zwierzetami, a co dopiero z ludźmi... Niestety to, co jest napisane powyżej okazało się być prawdą w 1000%. Właśnie wróciłam z wizyty na SOR, gdzie miałam nieprzyjemność trafić na tą kobietę. Ze względu na kilkuletni staż w służbie zdrowia zdecydowałam się na wizytę w szpitalu, na którym miała dyzur - okazało się, że pulsoksymetr nie działa (podobno wina pomalowanych paznokci), jest problem ze zmierzeniem ciśnienia - elektryczny ciśnieniomierz ściskał mi rękę w opór (podobno za chude ręce), żeby ostatecznie …

Niestety to, co jest napisane powyżej okazało się być prawdą w 1000%. Właśnie wróciłam z wizyty na SOR, gdzie miałam nieprzyjemność trafić na tą kobietę. Ze względu na kilkuletni staż w służbie zdrowia zdecydowałam się na wizytę w szpitalu, na którym miała dyzur - okazało się, że pulsoksymetr nie działa (podobno wina pomalowanych paznokci), jest problem ze zmierzeniem ciśnienia - elektryczny ciśnieniomierz ściskał mi rękę w opór (podobno za chude ręce), żeby ostatecznie wskazać prawie 150/100, stwierdziła, że zmierzy ręcznie i wyszło książkowo - 120/70. Na pytanie czy zamierza mi przy zgłaszanych objawach zrobić EKG powiedziała, że nie. Na moje kolejne pytanie czy bierze odpowiedzialność za zignorowanie objawów, które zgłaszam (kłucie w klatce piersiowej, drętwienie rąk, zamroczenie itd) powiedziała mi, że mam jej nie grozić 🤯 że już jest za długo w tym zawodzie. Co ma jej staż pracy do moich objawów - tego nigdy się nie dowiem. skoro traktuje ludzi przychodzących prywatnie w takich sposób to nie powinno mnie dziwić potraktowanie na SOR, a jednak dziwi. sprawa z pewnością zostanie zgłoszona na Izby Lekarskiej za takie zaniedbanie.

4,0

Trudno nazwać tą osobę lekarzem. Niekompetentna,pozbawiona wiedzy,empatii i podstawowych zasad kultury osoba. Brak chęci pomocy, wykonane"badanie"pobieżne i nieskuteczne. Radzę omijać szerokim łukiem.

Trafiłam na panią doktor w poradni świątecznej opieki medycznej w szpitalu Wojewódzkim. Poinformowałam panią, że mam chrypkę, podwyższoną temperaturę i bóle w klatce piersiowej,mięśni i głowy. Pani po badaniu oznajmiła że płuca czyste, do gardła nie zajrzała, węzłów chłonnych nie zbadała. Zapytałam czy to może być grypa, pani na to " trzeba było kupić test w aptece to by pani wiedziała. Po L4 mam sobie pójść do lekarza rodzinnego." Porażka .

Niestety trafiłam na tą lekarkę w poradni świątecznej szpitala wojewódzkiego z ostrym kaszlem, powodującym duszności i problemy w oddychaniu w 7 mc ciąży. Pani doktor zapytała czego od niej oczekuje ponieważ każdy będzie bał mi się cokolwiek przepisać. Lekarka mnie tylko osłuchała, nawet nie zajrzała do obolałego gardła ani nie skontrolowała migdałków i węzłów chłonnych gardła, stwierdziła że to wirus i przy takiej pogodzie każdy kaszla. Prosząc ją o polecenie jakiegoś leku wykrztuśnego powiedziała żebym zapytała w aptece. Jestem w szoku że tacy „lekarze” jeszcze pracują w szpitalach… jeżeli ktoś …

Jestem w szoku że tacy „lekarze” jeszcze pracują w szpitalach… jeżeli ktoś trafi na tą panią to lepiej w ogóle nie iść do poradni, strata czasu i nerwów.

Totalna porażka,ta pani nie powinna pracować . Człowiek ledwo żywy z grypa A potrzebował pomocy wszytsko z łaską i pretensjami dlaczego nie idę do lekarza rodzinnego.Pomimo prośby przepisania leku na grype dostałam odp że mogę kupić sobie Groprinosin,śmiechu warte,nie wspomnę o pretensji że nie mieszkam w Bielsku to mam iść gdzie indziej.Skarga pójdzie wyżej.

Niestety potwierdzam poniższe komentarze przyjechałam po pomoc z chorym uchem ból nie do zniesienia, Pani doktor każde moje słowo komentowała, przystąpiła do badania tak bolesnego że myślałam że padnę ściskałam biurko dłońmi, stwierdziła że ucho jest tkliwe,dla mnie ta pomoc doraźna to porażka

Ostatnie czym powinna zajmować się ta pani to leczenie ludzi! Niechętna do zbadania, za to chętna do komentowania... Jedynym zaleceniem tej pani jest udanie się do lekarza rodzinnego. Chyba nie po to przyjeżdża się w nagłych sytuacjach do pomocy świątecznej, żeby dowiedzieć się, że ma się czekać na lekarza rodzinnego. A już największym absurdem jest fakt, że owa pani mimo widocznych objawów stwierdza, że jest się zdrowym i nie ma kompetencji do wystawiania L4. Jedno wielkie nieporozumienie.

Ostatnie czym powinna zajmować się ta pani to leczenie ludzi!

2,0
2,0
3,0

Bardzo nie miła Pani. Ewidentnie powinna już przejść na emeryturę. L4 nie wystawi bo to nie w jej kompetencji. To ja się pytam w takim razie w kompetencji kogo? Po podjechaniu do innego szpitala wszystko załatwione od ręki w nocy. Nie polecam - mało tego - odradzam! Omijać!

Ta Pani doktor to jakiś żart. Pojawiłam się z mężem na nocnej opiece w Bielsku, najpierw pretensje że nie jesteśmy Z Bielska, z laską zeszła do gabinetu niespecjalnie zbadała z laską wypisała receptę.Jak pracuje za kare to niech się zwolni, porażka....