lekarz Ewa Nita

3,6
3,3

3,0
2,0

Prawie żadna komunikacja z pacjentem i rodzina ,brak empatii,narcyzm zakrawający o beszczelnosc ,zaniedbania

4,0

Bardzo dziękuję Pani Doktor Ewie Nicie za uratowanie mojego życia. Trafiłam do p. Doktor w bardzo ciężkim stanie. Gdyby nie Jej zaangażowanie i kompetencje nie byłoby mnie TUTAJ. A JESTEM!

Bogu dziękuję, że trafiliśmy na panią doktor Ewe Nitę. Moi rodzice zachorowali na białaczkę. Najpier tata później mama. W tej trudnej sytuacji najbardziej potrzeba zaufania do lekarza który wie co robi. I taka jest pani doktor. Wie co robi. Moi rodzice są zaopiekowani kompleksowo. Czujemy komfort, że jesteśmy w dobrych rękach. Daje nam to poczucie bezpieczeństwa w tych trudnych doświadczeniach. Fakt, pani doktor nie jest zbyt rozmowna, bo ma dużo pacjentów i dużo pracy… ale jeśli jej się zaufa, zrobi to co trzeba !!! Jeśli hematolog to właśnie pani Ewa …

Jeśli hematolog to właśnie pani Ewa Nita !!!

Bardzo dobry specjalista, oddana pacjentom, dba o pacjenta kompleksowo, nigdy nie odmawia pomocy. Polecam panią doktor.

Wyjątkowo kompetentna specjalistka, o ile jako niefachowiec mogę ocenić. Prowadziła b bliską mi osobę przez 9 lat, zapewniając najpierw poprawną diagnozę (po błędach diagnostycznych innych lekarzy) i wyprowadzając pacjenta z wtedy już groźnego (późna diagnoza) etapu przewlekłej choroby nowotworowej. Pomimo tego że ten konkretny nowotwór jest niemożliwy do całkowitego wyleczenia u ludzi w wieku ponad ok 40 lat, dr Nita była w stanie, korzystając ze stale rozwijającej się światowej sztuki medycznej, "zdusić" objawy choroby poniżej progu uciążliwości w ciągu wielu lat regularnej opieki, umożliwiając pacjentowi dożyć zaawansowanego wieku w praktycznie pełnej sprawności.
Dr Nita nie jest osobą do pogaduszek, co może zrażać niektóre rodziny. Komunikuje jasno i zwięźle wszystko co jest konieczne, podobnie pyta tylko o to co jest istotne dla leczenia. Jak się przez lata przekonałem, to nie kwestia "obojętności". Trochę jak operator ciężkiego sprzętu czy pilot - nie będzie gawędził w pracy, bo ta wymaga maksymalnej koncentracji, pomyłka to katastrofa.
Z lat siedzenia "pod gabinetem" i rozmów z innymi pacjentami którzy, po innych lekarzach, trafili i zostali pod opiekę dr Nity, powtarzam swoją opinię - może najlepszy hematoonkolog w Polsce. Przynajmniej w doświadczeniu wspomnianych pacjentów.

2,0

Zdecydowania odradzam każdemu leczenie u tej pani doktor. Nie wykazuje się ona nawet minimalnym poziomem empatii ani dla samego chorego ani dla członków rodziny chorego. Całkowity brak komunikacji w trakcie leczenia szpitalnego. Brak informowania o rezultatach leczenia chemioterapią, o wynikach badań, nawet tych bardzo skomplikowanych. Całkowita oziembłość w stosunku do rodziny chorego, który zmarł na jej oddziale w szpitalu Lux Med.

4,0

Słaba komunikacja w trakcie leczenia szpitalnego mojej córki, brak zainteresowania w momencie pogorszenia stanu zdrowia ,który nastąpił po naświetlaniach. Leczenie tylko chemią i naświetlaniami oraz ogromem antybiotyków i sterydów. Brak informacji o nowych, skutecznych lekach w chorobie opornej na chemioterapię, które byliśmy w stanie zakupić. Zagubione płyty CD i TK. Po 13 miesięcznym "leczeniu" moja 29 letnia córka odeszła w bólu i cierpieniu, pozostawiając 4 letniego synka. Mierne zaangażowanie w wyleczenie mojej córki doprowadziło do ogromnej tragedii, za którą moje dziecko zapłaciło najwyższą cenę.