Do dr. Darochy chodziłam ja jako dziecko, mój syn oraz córka:) To jedyny lekarz, który tłumaczy każdy proces chorobowy. Dzięki niemu wszyscy wychowaliśmy się praktycznie bez antybiotyków. Doktor bardzo lubi dzieci, ma poczucie humoru i wykazuje się empatią. Zawsze stawiał nam trafione diagnozy. Polecam tym, którym zależy na doświadczonym lekarzu .
Pań Doktor może i nie biję uprzejmiścią ale jako lekarz jest bardzo dobry. Zdecydowanie polecam, nie faszeruje dziecka antybiotykami!
Jest to konkretny i doświadczony specjalista, mówi co myśli i nie gryzie się w język, jest na swój sposób sympatyczny. Polecam
Dwa razy byliśmy z synem u dr J Darocha w ramach NFZ. Ten lekarz nie przychodzi po to żeby słuchać bajdurzenia i nie lubi jak się mu przerywa. Zauważyłem że ma swój protokół, po kolei bada elementy komentując co robi i czy widzi coś niepokojącego. Oba badania przebiegły szybko i postawiona diagnoza okazała się celna.
Oba badania przebiegły szybko i postawiona diagnoza okazała się celna.
Godny polecenia, zawsze trafia z diagnozą, 0 problemów, nie rozumiem co oznacza "niebezpieczny" lekarz bo przecież nikomu lekarz nie grozi nożem a jak by nie miał kompetencji to by nie pracował w tym zawodzie Polecam
Polecam
Omijać z daleka!!!! Pan Doktor agresywnie i popisujac się zbadał dwutygodniowe dziecko. Na koniec rzucił mi na przewijak ubranie dziecka z informacją żebym juz ubrała córkę. Wszystkie moje pytania traktował jako napaść na jego kompetencje i osobę. Badanie noworodka trwało 1.30min. Później Doktor zasiadł za biurkiem, podniusł przyłbice i zajadając makaron świderki z sosem i warzywami z plastikowego przezroczystego pojemnika zaczął wypowiadać swoje kontrowersyjne opinie. Między innymi o konieczności wķładania dziecku w odbyt termometru rtęciowego zamoczonego w oliwie. Moim zdaniem ten człowiek może zrobić dziecku krzywdę podczas badania oraz z powodu rażącej niekompetencji. Przemocowe zachowania Doktora trzeba zgłaszać dyrekcji przychodni. Płacimy podatki po to żeby mieć zapewnioną opiekę medyczną. A nie żeby ktoś krzywdził i poniżał nasze dzieci i nas podczas wizyt lekarskich. Oczywiście postawił zła diagnozę. Z powodu okazania braku szacunku do mnie oraz przeprowadzenia agresywnego badania mojego dziecka byłam zmuszona zakończyć wizytę w trakcie. Po czym Doktor wyleciał jeszcze za mną z gabinetu z pretensjami. Doktor traktuje przychodnie jak swój prywatny folwark.
Szczerze odradzam Tak nieuprzejmego czlowieka jak zyje nie spotkalam, a że jest lekarzem tym gorzej. Na wizycie ponad 4 lata temu zarzuciłmi , że chce doprowadzic dziecko do astmy bo zapytałam czy moge dać dziecku mleko do końca to co zostało w puszce a później dac to co wypisal doktor - mleko dla dziecki z alergią. Kolejne spotkanie (niestety był jedynym lekarzem w przychodni) poszłam ze spuchnietą ręką dziecka po szczepienu- stwierdził, że to moja wina bo szczepię dziecko szczepionkami sanepidowskimi A dziś byłam z mlodszą córką na szczepieniu i …
Szczerze odradzam
A dziś byłam z mlodszą córką na szczepieniu i ten pan przeszedł samego siebie powiedziała cyt:"choćby Pani przede mną klękała i prosiła o recepte na mleko to nie wypisze bo nie ma zaświadczenia od alergologa".
Brak kultury to najdelikatniej jak mogę nazwac takie zachowanie.
Lekarzem go nawet nie nazwę. Mój syn płacze i boi się do mnie podejść po wizycie u tego pseudo lekarzyny . Powinien jako piguła w zakładzie karnym pracować nie leczyć dzieci ....
Nie zawiodłam się na tym lekarzu. Ma doświadczenie i wiedzę. Chodziłam do niego prywatnie. Ilekroć badał córkę zawsze trafiał z diagnoza 100 % (co nie udało się konwalom ze szpitala bielanskiego). Umie uspokoić, nie sieje paniki. Dobrze zna choroby wieku dzieciecego- trzydniowke, która miała nietypowy przebieg u mojego dziecka rozpoznał od razu, mimo że kilku lekarzy badało moja córkę i nie wiedzieli co jej jest, a on tak. Jedyna niedogodnosc - szorstki w obejściu.
Zdecydowanie nie polecam, szanowny Pan dr Darocha kazał zaprzestania podawania Wit K u 6 tyg niemowlaka twierdząc że on przez 30 lat nie spotkał się z krwotokiem wewnatrzczaszkowym... Jak mały miał kaszel i był osłabiony to i tak chciał go szczepić, pomijam fakt że rodziców traktuje jak idiotow i prowadzi monolog ajqc wszystko i wszystkich głęboko w d... e.