Ukończyła studia na Śląskiej Akademii Medycznej, gdzie następnie odbyła staż podyplomowy, m.in. na Katedrze Stomatologii Zachowawczej z Endodoncją, Protetyki oraz Ortodoncji Śląskiej Akademii Medycznej. W 2011 roku uzyskała tytuł dr n. med. na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Jest Dyrektorem oraz lekarzem prowadzącym Centrum Medyczne JURAJSKA.
Od kilkunastu lat jest wykładowcą w Medycznym Studium Zawodowym w Częstochowie, gdzie kształci personel medyczny (www.msz.czest.pl)oraz prowadzi kursy doskonalące dla lekarzy i średniego personelu medycznego związane z stomatologią estetyczną, higieną i periodontologią. W naszym Centrum zajmuje się nowoczesną endodoncją mikroskopową, protetyką oraz ortodoncją, zarówno wśród dzieci jak i dorosłych. Stosuje nowoczesne metody leczenia bez usuwania zębów. Jest uczestnikiem wielu specjalistycznych kursów i szkoleń praktycznych.
Zainteresowania zawodowe: stomatologia estetyczna, endodoncja jednego dnia, nowoczesna endodoncja mikroskopowa, nowoczesna protetyka, ortodoncja
Pracuje w Centrum Medyczne Jurajska jest centrum medycznym, które powstało z połączenia najnowocześniejszych technologii i pasji do medycyny. Indywidualnie podchodzimy do każdego pacjenta, tak aby każdy czuł się komfortowo i miał pewność profesjonalnej obsługi.
Personel stanowią specjaliści, którzy posiadają wieloletnie doświadczenie zawodowe i stale podnoszą stan swojej wiedzy na ogólnopolskich i międzynarodowych szkoleniach, oraz konferencjach. Tak duża liczba specjalistów pozwoliła na zapewnienie naszym pacjentom w pełni kompleksowej obsługi w usługach medycznych.
Bardzo ważną składową centrum jest dostęp do najnowocześniejszych rozwiązań w technologii medycznej. Wszystko po to, aby zagwarantować najwyższy poziom świadczonych usług.
Każdego pacjenta traktujemy indywidualnie i gwarantujemy przy tym kompleksowość rozwiązań.
PoLeCam pania stomatolog Joanne Sitko-Gap. Jestem zadowolona z jej wyboru !!!!!!!!Bardzo mily personel medyczny i wspaniala pani dr.
Wspaniała pani stomatolog. Bardzo przyjemne wizyty. Życzliwy personel medyczny polecam z korzystania z Centrum Medyczne Jurajska
Pozytywne odczucia z wizyty u pani dr Lekarz profesjonalny, uprzejmy,odpowiednia ilosc poświecona pacjentowi, bardzo dokladne wytlumaczenie danych dolegliwosci stomatologicznych.
Pozytywne odczucia z wizyty u pani dr
Jestem po pierwszej wizycie u pani stomatolog Joanny Sitko-Gap, jestem bardzo szczesliwa z leczenia stomatologicznego pani doktor.Bardzo uprzejma, polecam wizyty z malymi dziećmi ,poniewaz pani dr ma bardzo dobre podejscie POLECAM!
Profesjonalna obsluga medyczna ,fajna atmosfera, miły personel, Bardzo zadowolona jestem ze trafiłam do pani stomatolog Sitko-Gap. pozdrawiam i polecam
Bardzo Miła pani doktor Sitko- Gap. Świetne podejście do dzieci. Jestem bardzo zadowolony z wizyt ze swoimi dziećmi. Polecam... klinikajurajska.pl
Super pani stomatolog dr Joanna Sitko-Gap.Bardzo życzliwa i uprzejma specjalistka. Jestem zadowolona ze do niej trafiłam :):):) Polecam Centrum Medyczne Jurajska !!! :)
Polecam Centrum Medyczne Jurajska !!! :)
Pełen profesjonalizm, gwarantowana przyjazna atmosfera panująca w Centrum Medyczne Jurajska, bardzo sympatyczna pani doktor Sitko-Gap. Polecam wszystkim!!!
Nigdy wcześniej nie spotkałem tak miłej i profesjonalnej opieki,wszystko tłumaczą,prześwietlenie na miejscu,zero bólu,nie ma prawa nic boleć,ostatnio rwałem 8-MECZKĘ nic nie bolało,bardzo ludzkie podejście.Ja chodzę tam całą rodziną od lat i będę chodzić tylko tam,nie musicie wierzyć , po prostu przekonajcie się sami..A cenowo troszkę drożej,,umowa z NFSZ.ale warto..