lekarz Katarzyna Niemczyk

1,2
1,4
1,3
1,3

W życiu nie spotkałam się z takim chamstwem i bezczelnością w stosunku do osoby chorej, która przychodzi do szpitala po pomoc! Miałam tę nieprzyjemność spotkać się z tą Panią w szpitalu w Bochni na sorze. Pani była lekko mówiąc „niemiła”, opryskliwa, powiedziała, że nie będzie powtarzać się trzy razy, przeprowadziła ze mną wywiad z wielką łaską. Dało się odczuć, że nie po nosie jej, że w ogóle śmiałam tam przyjść i zawracam głowę. W końcu jest tam chyba na wakacjach… Chyba jej za to płacą, bo to jej praca? Jeśli tak nie lubi swojej pracy (a widać gołym okiem, że się do niej nie nadaje) to proszę się zwolnić i szukać pracy w innym kierunku :)

Pani doktor chyba zgubila swoją kulturę i dobre wychowanie. Szpital w Bochni powinien przemyśleć zatrudniania tak nieempatycznego lekarza.

Trafiłam na SOR w Bochni z mamą lat 85 starsza osoba , na nasze nieszczęście dyżur miała ta lekarka osoba okropna arogancka i złośliwa . Nie pozwoliła mi w imieniu mamy przedstawić problem mama nie pamiętała leków i była zdezorientowana ze względu na chorobę . Po zebranym wywiadzie zostałam jako osoba najbliższa wyproszona z sali mamie odmówiono możliwości udziału osoby bliskiej Ta pani nie powinna pracować w takim miejscu jest poprostu okropna . Zamierzam napisać skargę do Rzecznika Praw Pacjenta oraz do Dyrekcji takie zachowanie nie może być tolerowane

Moja partnerka miała nieprzyjemność trafić pod opieke tego lekarza na sor(Jakubowskiego 2 Kraków) po wypadku na siłowni. Lekarz bez epatii, bez cierpliwości, ironiczny, cyniczny, zapewniajacy pajentowi dodatkowe traumy swoim podejściem. Po 1,5h od przyjęciana na sor partnerka otrzymała Dexaven, pyralgina i ketanol. Pomio tego ból nie ustąpił. Pomimo moich próśb o podanie jeszcze czegoś przeciwbólowego lekarz ze złością odpowiedziała ze dostała wszystkie mozliwe leki. Jest to jawne mijanie się z prawdą. Po 5h i po badaniu TK dostała kroplówkę z Tramadolem ktory tez nie pomógł. Inny lekarz ktory oglądał wyniki …

Po 5h i po badaniu TK dostała kroplówkę z Tramadolem ktory tez nie pomógł.
Inny lekarz ktory oglądał wyniki badań stwierdził ze gdyby przepuklina była minimalnie wieksza kwalifikowałaby sie do NATYCHMIASTOWEJ operacji. Pielegniarka asystująca skomentowała to do Pani Katarzyny Niemczyk - "ma prawo ją tak boleć "
Pani doktor skomentowała to milczeniem i głupawym uśmiechem.
Moja partnerk spędziła na sorze ponad 6h zalana łzami. Kazdy najmniejszy ruch powodował u niej ból.
Nie zostało jej wystawione L4, lekarz stwierdziła że może normalnie isc do pracy. Inny lekarz od razu wystawil L4 i przepisał dodatkowe leki rozluznijace.
Jesli kiedykolwiek ktokolwiek będzie miał być leczony u tego lekarza - zwrot o 180° i udajcie sie gdziekolwiek indziej. Szkoda tracic wiecej zdrowia i nerwów.

PAMIĘTAJ! Pacjent ma prawo do leczenia bólu. Ani lekarz, ani pielęgniarka nie mogą odmówić pacjentowi środków przeciwbólowych. Jeśli usłyszysz np. „wcale tak Pani nie boli”, „trzeba trochę pocierpieć”, „nie dam Panu leków, bo mi się Pan uzależni”, możesz powołać się na swoje prawa i domagać się uśmierzenia bólu.
To informacja ze strony rzecznika praw pacjenta

Miałem nieprzyjemność poznać tą osobę na sor w Bochni , powiem szczerze że szpital do którego miałem ogromne zaufanie stracił przez tą kobietę moje uznanie ! Podejście do pacjenta daremne , skierowany przez lekarza żeby jak najszybciej udać się na sor , zostałem odprawiony z kwitem . Udałem się do innego szpitala gdzie zostałem natychmiast przyjęty

Miałem szokujący kontakt z tą osobą (przerywanie opisu objawów, obcesowość, grożenie wyrzuceniem z gabinetu w odpowiedzi na prośby o kulturalne zachowanie) w trakcie wizyty na SORze Szpitala Uniw w Krakowie. Młodszy lekarz siedzący obok ze wstydu spuszczał oczy i patrzył w ziemię. Myślałem, że to tylko moje doświadczenie, ale wpisy poniżej wskazują, że to jej regularny sposób zachowania. Zachęcam do składania skarg do NFZ, bo tylko w ten sposób można zmusić przełożonych do wymuszenia zmiany tego typu zachowania: https://www.nfz.gov.pl/bip/skargi-i-wnioski/ PS. Warto dodać, że karta wypisu z SOR przygotowana przez tę osobę we fragmentach zawierała fałszywy opis objawów w stosunku do tego, który podałem.

Trafiłem na panią doktor na Sor w Bochni, z odcietym kawałkiem opuszka palca, na wstępie powiedziałem że przywiozłem w w worku z lodem odciety fragment na co pani doktor powiedziała "niech sobie to pan do śmieci wyrzuci bo nie będę tego przyszywać nawet gdybym pań całego palca przywiozł to też byśmy nie przyszywali." Zaraz po tym powiedziała że bedzie musiała mi na dodatek kawałek palca obciąć/skrocic aby zeszysc ranę. Na moje słowa że chyba to zart, usłyszałem że mogłem palca nie wkładać gdzie nie trzeba. Palec niestety skrócony. Inny lekarz juz po fakcie w innym szpitalu powiedział że to można było przyszyć u mnie tylko ze bym czucia nie miał w opuszka...ale ja u tak bym wolał nie mieć czucia w opuszka...niż to co mam teraz czyli krotszy palec

Nie mogę ocenić jej kompetencji zawodowych, ale uprzejmość tej pani zasługuje na zero gwiazdek (niestety najmniej to jedna…)!

Nikomu nie polecam trafić na tą Panią Doktor. Nie powinna pracować z ludźmi, obcesowa, niemiła, bardziej się przejmowała swoją fryzurą niż pacjentami! Wpisała do karty, ze wykonała córce USG- co nie miało miejsca. Wypuściła córkę z SORu z podejrzeniem złamania szyjki kości udowej.

Nikomu nie polecam trafić na tą Panią Doktor.
Wpisała do karty, ze wykonała córce USG- co nie miało miejsca.
Wypuściła córkę z SORu z podejrzeniem złamania szyjki kości udowej.

Nie polecam. Miałam usuniętego ropnia pod kolanem. Cały zabieg trwał około 15 minut i był okropnie bolesny. Zostało mi podane znieczulenie w postaci kilku zastrzyków, zaraz potem ropien został nacięty. Poczułam to zwracając uwagę pani dr, że znieczulenie chyba nie działa. Brak odzewu, żadnego pozytywnego słowa do pacjenta. Pani dr przyjmowała mnie również na sorze, nie informując co będzie mi robione , odesłała na poczekalnię (człowiek w stresie nie zawsze jest w stanie pomyśleć żeby zapytać) Brak empatii, Brak komunikacji z pacjentem. Urodziłam 2 dzieci, ale oba porody razem wzięte …

Nie polecam.
Brak empatii, Brak komunikacji z pacjentem.
Urodziłam 2 dzieci, ale oba porody razem wzięte nie bolały mnie tak jak ten zabieg.
Współczuję każdemu, kto trafi na jej dyżur.