Lekarz chamski, nieuprzejmy, traktuje pacjenta z góry, zero zaangażowania w problemy i proces leczenia, a jestem OzN z wadą wrodzoną na tle ruchowym, czyli coś, co powinno być specjalizacją Pana ortopedy, odesłał mnie do neurologa. Zbyt wysokie ego i mniemanie o sobie, zero szacunku i profesjonalizmu w stosunku do pacjenta, szkoda czasu na takiego.
Ból kregosłupa w odcinku lędzwiowym zdiagnozowany jako zapalenie korzonków. Zalecenia: rozluźniać ciepłą kąpielą, brać tabletki (bo tabletki to rozwiązanie na wszystko) i uwaga hit! "Niech Pan pije wieczorem trochę mocnego alkoholu na rozluźnienie".. Zero rechabilitacji, zero porad i zero informacji. Co się okazało u innego lekarza i prywatnego fizjoterapeuty: zwyrodnienie krążka L2, przodopochylenie miednicy, zbyt słabe mięśnie dolne brzucha: zalecenia długa kuracja rechabilitacyjna z fizjo i codzienne ćwiczenia w domu. Jeszcze rok dwa a problem by się na tyle pogłębił że konsekwencje były by o wiele poważniejsze i nie odwracalne. …
Koniec końców, Pana Malcewicza nie polecam jeśli zależy komuś zależy na zdrowiu. Chyba że lubi łykać tabletki i leczyć się objawowo a nie rozwiązywać rzeczywisty powód problemu.
Uprzejmość tego Pana (nie mogę nazwać go lekarzem) jest poniżej jakichkolwiek granic. Ten pan jest nieprzyjemny, traktuję pacjenta z góry, i myśli że wyłącznie to on jest dla pacjenta (jak Bóg, chwal mnie i wielb), nie ma ani odrobiny ogłady. Nie potrafi rozpoznać problemu pacjenta, za to postawić diagnozę w stylu to nie do mnie potrafi w 30 sekund, bez zapoznania się z kartą medyczną pacjenta i wynikami badań. Jeżeli nie chcą państwo czekać kilka miesięcy na swoją wizytę a następnie zmarnować swój czas i przez to czekać kolejne miesiące na kolejną wizytę to raczej zalecam omijać tego Pana.... A Panu zalecamy zmienić zawód. Z takim podejściem do pacjenta to Pan nikomu nie pomoże.
Omijać szerokim łukiem. Lekarz wychodzi z założenia że pacjent to symulant i bez sensu przychodzi na konsultacje. W ciągu 20min siedzenia w kolejce 'odprawił' 5 pacjentów, sądząc po minach, każdy miał takie samo odczucie. Nieprzyjemny, nierzeczowy, nie poświęca uwagi pacjentowi. Przed wizytą wypełniona ankieta z pełnym opisem dolegliwości - a na wizycie "słucham z czym Pan przychodzi" - w ogóle nie raczył spojrzeć na to co było napisane - maszynka to przyjmij, odpraw, policz ile mają wypłacić. Badanie w stylu "zegnij, boli?, w drugą, boli?" - po czym diagnoza: ruchomość …
Badanie w stylu "zegnij, boli?, w drugą, boli?" - po czym diagnoza: ruchomość 100% jest Pan zdrowy. Na sugestie o skierowania na RTG czy USG, odpowiedź: "ale po co" przecież nie udowodnił Pan że jest chory i coś Panu dolega. Zmarnowany czas więc odradzam. te opinie 5/5 to pewnie wykupione albo sam sobie pisze, bo prawda jest taka że powinno być 0 na 5. nie pozdrawiam
Nie polecam, nic mi nie pomógł, stwierdził, że się nie da, nawet nie spojrzał i nie zbadał bolących miejsc, wpisał nieprawdę, że podał zastrzyki jak zgodnie z prawdą wcale ich nie podał! To jakieś nieporozumienie ten lekarz
Na przestrzeni kilku lat odbyłam u dr Malcewicza kilka wizyt. Wszystkie były udane, konkretne, w kulturalnej atmosferze. Zaangażowanie i otwartość, z jakimi dr M. podchodzi do pacjenta i przekazuje informacje, mnie osobiście zachęcały do rozmowy, zadawania pytań, na które zawsze uzyskiwałam rzeczowe odpowiedzi oraz trafione zalecenia. Dzisiejsza wizyta u dr M. (a wcześniej u kilku innych ortopedów) to kolejny raz najlepsza decyzja. Dziękuję i w 100% POLECAM! 🤗
Lekarz jest nieuprzejmy, nie jest zainteresowany tym co pacjent ma do powiedzenia na temat swoich dolegliwości. Badanie odbyło się w sposób niestaranny i pospieszny. Nie polecam.
Wizyta krótka i konkretna, ani minuta nie zmarnowana, błyskawiczna diagnoza z prześwietlenia, bezzwłoczna pomoc (zastrzyk na miejscu, bez odsyłania na wyznaczone do tego inne godziny). Wdzięczność i szacunek panie doktorze.
Lekarz rzeczowy i konkretny. Fajne podejście do małego pacjenta, trafiona diagnoza. Polecam z czystym sumieniem.
Nie polecam tego lekarza. Zostałam skierowana do ortopedy z wynikami zleconymi (rtg) przez panią dr chirurg w celu leczenia moich dolegliwości. Pan dr Malcewicz nawet nie raczył spojrzeć na moje wyniki ,tylko postawił diagnozę sam czyli: że nosze zle buty ,powinnam kupić sobie wkladki ortopedyczne,mam według niego płaskostopie i dlatego mnie wszystko boli., Wypisał lek przeciwbólowy i za 4 tygodnie mam do niego przyjśc i wszystko mi przejdzie (tak powiedział ) Wygląda na to ,że przeswietlenie kregosłupa zrobiłam dla siebie nie dla lekarza. 4 miesiące czekałam aby mnie tak potraktowano.