dr hab. n. med. Paweł Bugajskidr hab. n. med. Paweł Bugajski - zdjęcie profilowe

dr hab. n. med. Paweł Bugajski

Kardiochirurg

O mnie

Jestem kardiochirurgiem z 32 letnim doświadczeniem, ordynatorem oddziału kardiochirurgii Szpitala im. J. Strusia, pomagam w podjęciu decyzji o leczeniu operacyjnym lub angioplastyce, operuję bypassy,wady zastawek serca także metodami miniinwazyjnymi, tętniaki aorty i serca oraz wady wrodzone u dorosłych.

Dr. Bugajskiemu zawdzęczam życie. Z tamponada serca i uszkodzona aorta trafiłam do szpitala w sobotę w poznych godzinach popołudniowych. Stan zagrożenia zycia, operacja nie planowana. Wszystko przebiegło szybko, sprawnie i skutecznie. Dr okazał się bardzo miłym i sympatycznym człowiekiem, poświęcił mi duzo czasu, tłumaczył co się stało i na czym polegała operacja. Opieka wspaniała. Gorąco polecam.

Dr. Paweł Bugajski to wysokiej klasy specjalista. Znakomity kardiochirurg potrafiący dokładnie omówić z pacjentem szczegóły operacji oraz wytłumaczyć jakie są zagrożenia. Posiada wspaniałe podejście do pacjenta oraz jego bliskich. Dziękuję za fachowe przeprowadzenie udanej operacji serca mojej Mamy. Z czystym sumieniem polecam Doktora jako świetnego fachowca oraz dobrego człowieka.

Dr. Paweł Bugajski to wysokiej klasy specjalista.

3,0

…Po zakwalifikowaniu mnie do zabiegu operacyjnego CABG podejmując decyzję świadomie zdałem się na przeznaczenie. Los tak chciał, że na mojej drodze spotkałem dr hab. n. med. Pawła Bugajskiego kardiochirurga pracującego w szpitalu im. J. Strusia w Poznaniu na ul. Szwajcarskiej 3. specjalistę w pomostowaniu tętnic wieńcowych (bajpasów). Przygotował mnie do operacji, i ją przeprowadził. Stwierdzam, że jest znakomitym specjalistą, wysokiej klasy fachowcem w dziedzinie kardiochirurgii, człowiekiem kulturalnym, ciepłym, skromnym o wspaniałej duszy. Założono mi cztery pomosty, a okres operacyjny i pooperacyjny przebiegł pomyślnie, bezstresowo bardzo szybko wróciłem do zdrowia i …

Założono mi cztery pomosty, a okres operacyjny i pooperacyjny przebiegł pomyślnie, bezstresowo bardzo szybko wróciłem do zdrowia i równowagi dzięki fachowej, życzliwej i profesjonalnej pracy całego zespołu oddziału kardiochirurgii szpitala miejskiego świadczącego usługi na europejskim poziomie .
Po sześciu tygodniach mogę stwierdzić, że wróciłem do pełni zdrowia. Wszystkim, którzy poszukują fachowej i profesjonalnej pomocy oraz mają dylemat z podjęciem decyzji, ze szczerym sercem mogę polecić dr Pawła Bugajskiego wraz z całym zespołem oddziału kardiochirurgii.
Dziękujemy !!!.
Andrzej Mickiewicz z żoną, Wyrzysk

Doktor Paweł Bugajski jest w 100 % absolutnym profesjonalistą. Konkretny, rzeczowy, z odpowiednim podejściem do pacjenta. Od początku wykazał się ogromnym sercem, uprzejmością i kompetencją. Błyskawicznie zareagował na moją chorobę, polecam wszystkim, którzy szukają świetnego pod każdym względem kardiologa.

Dr Paweł Bugajski to niezwykle miły człowiek i bardzo dobry fachowiec. Jest w 100% profesjonalistą. Udziela wyczerpujących, rzeczowych i wyczerpujących informacji, ma czas dla pacjenta. Polecam jako bardzo dobrego kardiochirurga a jednocześnie miłego i przyjaznego człowieka

Dr Paweł Bugajski jest Lekarzem prze duże "L". W pacjencie widzi przede wszystkim chorego człowieka, któremu spokojnie i cierpliwie odpowiada na każde pytanie. Moja rozmowa z dr Bugajskim przed operacją bardzo mnie uspokoiła i wzbudziła we mnie ogromne zaufanie do Jego profesjonalnych umiejętności. Po operacji, dr Bugajski, nadal interesował się moim stanem zdrowia i każda, nawet krótka, rozmowa rozwiewała moje wszelkie wątpliwości i dawała otuchy i sił w trudnej rehabilitacji. Dobrze się stało, że w swojej chorobie trafiłem na dr Bugajskiego i jestem Mu wdzięczny za wszystko co dla mnie …

Dobrze się stało, że w swojej chorobie trafiłem na dr Bugajskiego i jestem Mu wdzięczny za wszystko co dla mnie zrobił.

Doktor Paweł Bugajski to świetny specjalista i wspaniały człowiek ,godny polecenia kardiochirurg.

Byłem diagnozowany przez Pana Dr.Bugajskiego - kompetentny fachowiec bezbłednie ocenił stan mojego serca. Oprócz znakomitych urządzeń trzeba mieć wiedzę i doswiadczenie. Duży szacunek. Polecam dr.Bugajskiego jako bardzo dobrego specjalistę.

Pan dr Paweł Bugajski, zastępca ordynatora Oddziału Kardiochirurgii Szpitala miejskiego przy ul. Szwajcarskiej jest lekarzem pracującym na najwyższym pozimie. Przede wszystkim potrafi rzetelnie, profesjonalnie porozmawiać z każdym pacjentem jak i jego rodziną na temat przeprowadzanej operacji i dalszego leczenia. Dr Bugajski spełnia wszelkie oczekiwania, jakie pacjenci pokładają w lekrzach. Oddział, na którym pracuje funkcjonuje na europejskim pozimie, czysto, spokojnie, każdy świetnie poinformowany o stanie każdego z pacjentów. Uważam, że dr Bugajski obecnie najlepszym specjalistą kardiochirurgiem w Wiekopolsce, a na pewno jednym z najlepszych w Polsce. Nie spotkałem się dotąd z tak kompetentym i pomocym lekarzem.

Miesiąc temu miałam operację zastawki serca. Przeprowadzil ją dr. Bugajski. Operacja odbyła się bez żadnych komplikacji. Doktor jest zdecydowanie najlepszym fachowcem z jakim się spotkałam. Jest bardzo uprzejmy i miły. Poświęca dużo czasu pacjentowi, wszystko mu tłumacząc przed zabiegiem jak i po. Można czuć się bezpiecznie pod jego opieką. Wszyskim go bardzo polecam! Halina Wojciechowska :)