Miałem robioną gastroskopie a później kolonoskopie u Pana Pawła Rajewskiego. Bałem się badań ale Pan dr to wybitny fachowiec w swojej dziedzinie i w dodatku bardzo sympatyczny facec. Zresztą Pani pielęgniarka oraz obydwie Panie w rejestracji także. Gastroskopia z pobraniem 2 wycinków trwała 3 minuty a kolonoskopia może z 10-15 minut. Bałem się jak nie wiem ale jestem już po i jestem bardzo zadowolony że Pan doktor Janusza Kruszelnicki wskazał mi tą placówkę jako bardzo dobrą. Dziękuję i pozdrawiam cały personel. Zresztą wrócę pod koniec lipca bo jeszcze gastro kontrolne. Pacjent Łukasz Chrzan
WięcejMniej| Zaufanie do kompetencji | 5,0 |
Dzisiaj mialam wykonywaną gastroskopie , przeprowadzał dr Rajewski. Nastawiałam się do gastroskopi rok czasu, Doktor bardzo profesjonalnie podszedł do zabiegu, wszystko wytłumaczył przed , uspakajał podczas zabiegu i przedstawil zalecenia, zabieg trwał bardzo krótko, dziękuję serdecznie
W dniu 07-10-2025 miałam gastroskopie przeprowadzoną przez Pana Rejewskiego. Jestem bardzo wdzięczna za tak dobre podejście. Zarówna Pani pielęgniarka jak i lekarz bardzo pomagają pacjentowi. Są uprzejmi , uspokajają. Badanie przebiegło bardzo sprawnie wszystko zostało wytłumaczone. Pomimo różnych opinii na internecie ja z całego serca polecam mając porównanie ze szpitalem w Dzierżoniowie.
Serdecznie odradzam wizytę i badanie endoskopii u Pana doktora Rajewskiego. Pomimo umówionej wizyty na konkretną godzinę, opóźnienie było trzygodzinne. Badanie wykonane w pośpiechu, bardzo bolesne. Traktowanie pacjenta ma wiele do życzenia. Środki znieczulające trzeba kupić sobie samemu (skandal!!!). Dla mnie to koszmar i z całego serca odradzam i przestrzegam potencjalnych klientów (pacjentów) z korzystania z usług tej placówki i tego lekarza. Nigdy czegoś tak okropnego nie przeżyłam.
Chciał bym przestrzec wszystkich ludzi którzy chcą zrobić kolonoskopie prywatnie u pana Rajewskiego w RAJ - MED w Świdnicy. Przy rejestracji jest mowa o kwocie 600 zł ,przy konsultacji kwota rośnie bo może trzeba będzie coś tam jeszcze zrobić dodatkowo, do 700 - 800 zł a po zabiegu przy którym wycięto jednego polipa cena za usługę zamknęła się kwotą 1000 zł. Taki sam zabieg w Pieszycach kosztuje 400 zł i ilość wycinanych polipów nie wpływa na cenę . Kolejny problem to czas jaki trzeba spędzić na poczekalni , przy konsultacji godzina siedzenia na poczekalni pomimo ustalonej godziny wizyty i godzina spędzona w gabinecie . Zabieg miałem umówiony na 18,20 a wyszedłem o 22,00 gdzie zabieg trwał ponad godzinę .
Myślę że ten lekarz powinien być lekarzem ostatniego kontaktu , jak już nie ma innych możliwości .
Zdecydowanie NIE POLECAM
Super specjalista, super człowiek. Fachowiec w zakresie wykonywania kolonoskopii i gastrofiberoskopii. Zero bólu po badaniach. Profesjonalizm w każdym calu. Fachowa porada i swoboda w rozmowie z pacjentem. Polecam!
Nie zgadzam się całkowicie z negatywnymi opiniami o gastroenterologu p.P.Rajewskim.Nie wiem z czego wynikają te szkalowania i złośliwości. Sama jestem pacjentką Poradni a tym samym p. doktora P.Rajewskiego od ponad 2 lat. Wykonywałam w Poradni badania. Pan doktor doskonale mnie przygotował do nich psychicznie. Wykonał je z dużym profesjonalizmem.Postawił właściwe diagnozy i skutecznie leczy. Jest przy tym b.sympatyczny, komunikatywny. Jestem pacjentką przychodni w ramach NFZ i nie czuję się intruzem w tej Poradni. Personel Przychodni również bez zastrzeżeń. Szczerze polecam korzystanie z porad i wizyt u Pana doktora.
Mam jak najlepsze zdanie o tym lekarzu.Jestem pacjentką tejże Poradni od 2 lat. Wykonywałam dwa badania i przeszłam je wbrew powszechnie panującym opiniom bezboleśnie. Pan doktor jest bardzo sympatyczny, rozmawia z pacjentem, uważnie słucha, stara się uspokoić, wytłumaczyć. Mimo, że jestem pacjentką w ramach NFZ nie odczułam nigdy, że jestem intruzem w gabinecie. polecam i doradzam, ażebyu nie powtarzać opinii nie sprawdzonych.
Byłam u dr Rajewskiego kilka razy. Podczas prywatnej wizyty zachowuje się w porządku - ma czas dla pacjenta,wytłumaczy, porozmawia. Na kasę chorych jest beznadziejny - wywraca oczami, głupio komentuje, nic nie tłumaczy, nie można o nic pytać a na dodatek pacjenta traktuje jakby miał upośledzenie umysłowe. W przychodni rejestrują na konkretną godzinę ale trzeba nawet trzy godziny odczekać. A na dodatek recepcjonistce też się kłania dobre wychowanie. Gdybym miała możliwość wybrania w okolicy innego gastrologa to nigdy bym już do niego nie poszła.
Ja mam bardzo dobre zdanie o dr P.Rajewskim. Wbrew powszechnie panującym opiniom jest człowiekiem symptaycznym aczkolwiek niezbyt wylewnym. Ale nie na tym polega widz. Jesli chodzi o stan zdrowia pacjenta, dokładnie wytłumaczy na czym polega dane schorzenie, udzieli porad , poda wskazania i zalecenia w formie broszur. Przed gastrofiberoskopia bada pacjenta i przeprowadza wywiad. Badanie gastrofiberoskopię wykonuje z dużym profesjonalizmem i wyczuciem. Ja osobiście poloecam wizyte w gabinecie pana doktora.