O mnie

Doktor nauk medycznych,
stomatolog Stefan Sobaniec

Doktor nauk medycznych,
stomatolog Stefan Sobaniec
Doktoryzowałem się z leczenia laserowego zmian przed nowotworowych w jamie ustnej takich jak liszaj płaski i leukoplakia. Specjalizuję się w periodontologii to jest leczeniu paradontozy i zmian przednowotworowych w jamie ustnej oraz chirurgii dziąseł.

Praktykuję stomatologię estetyczną to jest wykonywanie licówek i uzupełnień estetycznych , odbudowa brakujących zębów lub ich elementów włóknem szklanym. Naprawiam uszkodzone korony i mosty. …

Dr Stefan Sobaniec zdecydowanie należy do stomatologów wartych polecenia. Doktor podchodzi poważnie do każdej wizyty, zarówno tej konsultacyjnej jak i z konkretną dolegliwością. Tłumaczy zrozumiale w czym jest problem i jak można go rozwiązać. Od wielu lat moje zęby mają się bardzo dobrze pod jego opieką i w razie potrzeby nie zawaham się przychodzić w przyszłości.

Do doktora trafiłam dwa lata temu z polecenia, lekko przestraszona perspektywą utraty paru zębów. Diagnoza została postawiona szybko i rzetelnie, a leczenie zakończone zostało pomyślnie. Doktor oprócz fachowej wiedzy jest także bardzo sympatycznym człowiekiem. Każde leczenie dokładnie wyjaśnia. Leczenie przyzębia, leczenie próchnicy czy usuwanie zębów mądrości- przestają być takie straszne. Zdecydowanie lekarz godny polecenia!

Od 15 lat moje zęby były leczone tylko przez jednego stomatologa, (mam problemy z zaufaniem), postanowiłem zaryzykować zmianę i jestem bardzo usatysfakcjonowana. Dr Stefan zdobył moje zaufanie przez profesjonalne podejście, standard sprzętu jakim dysponuje i ogólnie jest bardzo miłym człowiekiem a to dużo znaczy przy leczeniu zębów co nie należy do przyjemności. Co mi się spodobało najbardziej: diagnoza i potem omówienie planu, co robić i jak, podczas samego zabiegu byłam informowana na przód co się dzieje, co robi. Polecam z czystym sumieniem.

Bardzo dobry lekarz z indywidualnym podejściem do pacjenta. Tłumaczy wszystkie podejmowane działania. Zaangażowany, aby pomóc pacjentowi. Przyszedłem z bólem zęba. Lekarz szybko znalazł winowajcę, na miejscu zrobił szybko punktowe zdjęcie rentgenowskie. Lekarz szybko ustalił plan działania (czyli umówienie kolejnej wizyty w celu ekstrakcji ósemki).