lekarz Włodzimierz Siemiątkowski

1,3
1,3
1,4

Dzisiaj na wizycie w Szpitalu Miejskim w Bydgoszczy na opiece nocnej (moja przychodnia już na 2 dni do przodu nie przyjmowała rejestracji) natrafiłem na tego lekarza. Od początku wizyty był dla mnie nieprzyjemny, a później było coraz gorzej. Przyszedłem z badaniem RTG z opisem złamanego żebra, nie włożył nawet płyty CD do komputera. Mówię, że nie mogę pracować ze względu na złamane żebro, on na to, że nie może mi wystawić zwolnienia - tylko mam iść do mojej przychodni. Oczywiście kłamał mi prosto w oczy, bo na koniec wizyty wręczył mi zwolnienie na 2 dni z agresywnymi słowami "niech Pan już stąd idzie". Jako rozpoznanie wpisał "S22 złamanie żebra (żeber)" nie patrząc w ogóle na obraz RTG. Jak zadawał pytania, to przerywał na początku mojej odpowiedzi i nie dawał dokończyć. Zostałem potraktowany w tak zły sposób, że zamierzam złożyć formalną skargę na zachowanie tego lekarza. Takie osoby nie powinny mieć kontaktu z pacjentami.

Miałam nieprzyjemność jakiś czas temu skorzystać z Nocnej Opieki Świątecznej w Szpitalu Miejskim. Niestety trafiłam na tego pana ,,lekarza" . Nie dość, że z łaską przyszedł do gabinetu, to wyśmiewał mnie i drwił z problemu jaki przedstawiłam, wplatając w to chamskie żarciki. Nawet mnie nie raczył zbadać jak należy. Przyszłam, bo potrzebowałam szybko zaszczepić się na tężec po głębokim skaleczeniu. Wyśmiał mnie i kazał jechać na SOR. Powiedziałam, że nie będę blokować miejsca ludziom którzy tego naprawdę potrzebują dlatego przyszłam po pomoc tutaj. W sumie to zniesmaczona byłam tą wizytą, bo pomocy żadnej nie otrzymałam. ŻENADA ! NIE POLECAM !

Pan doktor uratował życie mojemu tacie, który trafił do niego na NPL po wcześniejszym omdleniu. Może faktycznie nie jest zbyt rozmowny ale w kilka sekund rozpoznał blok serca, którego lekarze w szpitalu im. Biziela nie potrafili rozpoznać, gdy tata trafiał tam na SOR kilka razy wcześniej. Pan doktor od razu wysłał tatę na oddział intensywnej terapii kardiologicznej w celu wszczepienia rozrusznika, czym uratował mu życie.

Na miano lekarza nie zasługuje. Wywiad medyczny bardziej wyglądał jak odpowiedź ustna na egzaminie. Nie obchodziło go co dolegało 2 dni temu tylko co dolega dzisiaj. Uznał że skoro mam 36 stopni (gdzie w noc miałam 39,5) to jestem zdrowa. Zwolnienia lekarskiego nie wystawił mi na dzień poprzedni bo mnie nie było wczoraj tylko jestem dzisiaj (zaznaczę fakt że nie było już wizyt na ten dzień).

Definicja lekarza, przy którym człowiek zaczyna powątpiewać, czy NFZ to jeszcze system ochrony zdrowia, czy może jakiś społeczny eksperyment. Pan doktor z gracją automatu przepisał mi leki — problem w tym, że wywiad ze mną trwał tyle, co pstryknięcie palcami. Przez moment zastanawiałam się, czy recepta była dla mnie, czy może dla Pani z poczekalni — chociaż pewnie w jego oczach to żadna różnica. Leki oczywiście wylądowały w koszu, bo przy takim “profesjonalizmie” mam większe zaufanie do porad z forum internetowego niż do jego recept. Serdecznie polecam omijać tego Pana …

Leki oczywiście wylądowały w koszu, bo przy takim “profesjonalizmie” mam większe zaufanie do porad z forum internetowego niż do jego recept. Serdecznie polecam omijać tego Pana szerokim łukiem, a jeśli już się z nim zetkniecie — absolutnie nie bierzcie niczego, co wypisał, chyba że chcecie urządzić sobie wyliczankę co chcecie leczyć.
Panu doktorowi życzę szybkiego przejścia na emeryturę lub chociażby krótkiego kursu z empatii i szacunku do ludzi, którzy — nie zapominajmy — finansują jego pensję.

Jestem po wizycie u tego Pana. Ciężko nazwać go lekarzem... Był arogancki, sfochowany, pacjenta traktuje jak zło konieczne. Nie dopuszcza do slowa, nyguje wręcz to co pacjent opisuje jako symptom. Jest wyniosły , ma seksistowski dowcip. W trakcie mojej wizyty zadzwonił pacjent . Lekarz zdawkowo powiedział mu " zarejestrować sie" i się bezczelnie rozłączył gdy tamten do niego mówił. Przerwałam wizytę nazywając go arogantem ,który pracuje za karę i który nie ma szacunku do ludzi. Empatia to dla niego chyba zupa z Azji. Omijać faceta szerokim łukiem.

Jestem po wizycie u tego Pana. Ciężko nazwać go lekarzem...
Był arogancki, sfochowany, pacjenta traktuje jak zło konieczne.
Nie dopuszcza do slowa, nyguje wręcz to co pacjent opisuje jako symptom.
Jest wyniosły , ma seksistowski dowcip.
do ludzi.
Empatia to dla niego chyba zupa z Azji.
Omijać faceta szerokim łukiem.

2,0

Katastrofa! Zero szacunku do pacjenta! Wulgarny! Omijać szerokim łukiem! Przepisuje nieodpowiednie leki. Zamiast krople do ucha to zapisał krople do oczu.

3,0

Niestety nic dobrego nie mogę powiedzieć po wizycie u tego lekarza. Pyta o objawy, a następnie przerywa i nie daje dokończyć zdania. Jest arogancki, pacjenta traktuje jak przykry obowiązek a nie człowieka, któremu trzeba pomóc. Podważa decyzje innych lekarzy, drwi z pacjenta i co najciekawsze: krytykuje przychodzenie chorego na nocna pomoc, chociaż pracuje w tym miejscu. Wydaje się, że chciałby odpękać dyżur bez zawracania mu głowy jakimiś tam pacjentami..

4,0
3,0

Starszy pan, mówi konkretnie, faktycznie raczej się nie uśmiecha ale ja nie mam tak negatywnych odczuć jak inni. Skierował mnie na zastrzyk, dostałam leki i kartę z opisem choroby. Kazał mi iść jutro do swojej przychodni z tym opisem na dalsze leczenie. Jutro moja przychodnia będzie już otwarta. Na "tu i dzisiaj" - mi pomógł.

2,0

Lekarz nieuprzejmy i arogancki. Nie chciał słuchać jakie są objawy choroby, przy badaniu nie delikatny. Zanegował wystawienie L4. Najgorsza wizyta jaką kiedykolwiek odbyłam.