mgr Barbara Struzikowskamgr Barbara Struzikowska - zdjęcie profilowe

mgr Barbara Struzikowska

Psycholog kliniczny

O mnie

www.gabinetpsychoterapi.pl
Nazywam się Barbara Struzikowska. Jestem doświadczoną psycholog kliniczną, psychoterapeutą,
psychoterapeutą uzależnień.
-z ponad 20-letnim doświadczeniem zawodowym.
Ukończyłam w 1990 roku kierunek-psychologia kliniczna na …

www.gabinetpsychoterapi.pl
psychoterapeutą uzależnień.
-z ponad 20-letnim doświadczeniem zawodowym.
Ukończyłam w 1990 roku kierunek-psychologia kliniczna na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie.
Pracowałam 20 lat w Poradni Psychologicznej
w Krakowie, w Ośrodku Leczenia Uzależnień-
Przystanek Trzeżwość oraz w Prywatnej Klinice
Leczenia Zaburzeń Osobowości i Leczenia Uzależnień.
Pracowałam z Ośrodku Leczenia Autyzmu i Zespołu Aspergera-"Pozytywka".
Obecnie prowadzę Specjalistyczną Prywatną Praktykę Psychoterapeutyczno-Psychologiczną w Krakowie
przy ul. Olszańskiej.
Zajmuję się diagnozą, terapią osób dorosłych , dzieci
i młodzieży. Prowadzę konsultacje dla osób indywidualnych oraz par i rodzin. Wydawanie opinii np. dla sądów.

Polecam panią Barbarę Struzikowską za profesjonalną terapię małżeńską. Terapia skuteczna, udało się rozwiązać trudne problemy. Profesjonalizm i doświadczenie pani psycholog, empatia, pozytywne nastawienie do procesu były podstawą udanych sesji. Polecam.

Polecam panią psycholog Barbarę Struzikowską jako sprawdzonego i skutecznego psychologa, terapeutę dla dorosłych. Zdrada, rozwód, podział majątku- cały ten czas byl koszmarem. Przyjaciółka poleciła mi terapię u pani mgr Barbary i do dziś jej bardzo za to dziękuję. Pani Basia prowadziła terapię behawioralną z bardzo dobrymi skutkami. Nie dała mi się poddać, zamknąć w sobie. Otworzyła mi oczy na wiele problemów z którymi nie potrafiłam sobie sama poradzić. Jako psycholog jest bardzo ciepła, wyrozumiała, potrafi słuchać i wspierać. Nie ocenia i nie pozwala się poddać. Widać, że wkłada w pracę z pacjentem całe swoje serce i doświadczenie. Polecam każdemu kto szuka psychologa dla dorosłych w Krakowie.

Moja opinia o Pani Barbarze Struzikowskiej. Trafiłam do gabinetu w najtrudniejszym momencie, lecząc nerwicę. Dziś wiem, że to było jedno z najlepszych spotkań w moim życiu. Pani Barbara okazała się nie tylko świetnym terapeutą, ale prawdziwym "przewodnikiem życiowym". Od pierwszej wizyty czułam, że jestem pod opieką "mentora", który wie dokąd idziemy i jak tam dotrzeć. Najważniejsze było dla mnie prowadzenie indywidualne. Żadnych schematów ani gotowych recept. Każda sesja była szyta na miarę tego, z czym akurat przyszłam. Zamiast oceniać, Pani Basia dawała mi przestrzeń i konkretne narzędzia. W gabinecie odnalazłam …

Moja opinia o Pani Barbarze Struzikowskiej.
W gabinecie odnalazłam ukojenie, którego tak bardzo potrzebowałam. Po wyjściu czułam spokój w głowie i w ciele. Lęk powoli zamieniał się w zrozumienie.
To, co dostałam, to nie tylko terapia. To było pełne, mądre wsparcie na każdym etapie wychodzenia z nerwicy. Dzięki temu procesowi odzyskałam siebie.
Polecam każdemu, kto szuka specjalisty, który potrafi przeprowadzić przez ciemność do światła.

Moja ocena terapii u pani Barbary Struzikowskiej. Oceniam bardzo wysoko zaufanie do kompetencji, wieloletniego doświadczenia, tłumaczenie choroby i problemów psychologicznych. Jestem w 100% usatysfakcjonowany ilością poświęconego mi czasu, kompleksowym podejściem do terapii i uprzejmością Pani terapeutki. Podsumowując, kompetencje, podejście do pacjenta, empatia i zaangażowanie, jasna komunikacja oraz wiedza i efekt terapii oceniam na najwyższym poziomie. Polecam Bartosz

Chcę polecić Panią psycholog jako dobrego psychologa, psychoterapeutę. Już na początku terapii zauważyłam, że nie dokonuje oceny, nie narzuca własnego poczucia wartości i wyjaśnia kwestie dot. terapii (cele i zasady). Wiedziałam więc jak będzie wyglądała terapia, jaka technika będzie stosowana, ile trwają sesje i jak często będą się odbywać. Nigdy nie zostałam oceniona jako pacjent w trakcie rocznej terapii u Pani Barbary w zamian tego starała się zrozumieć moją sytuację, nigdy nie narzucała rozwiązań tylko pomagała znaleźć własne odpowiedzi, nigdy nie przekraczała granic terapeuta- pacjent. Zawsze tworzyła atmosferę bezpieczeństwa. Terapia opierała się na relacji opartej na zaufaniu. Już po pierwszej sesji czułam się swobodnie, miałam wrażenie, że Pani psycholog mnie słucha, nie ocenia i nie spieszy się. Nigdy moje uczucia nie były bagatelizowane. Przeszłam u Pani Barbary Struzikowskiej długotrwałą, skuteczną i profesjonalną terapię. Polecam.

Pani psycholog zawdzięczam to co oprócz zdrowia jest najważniejsze- odzyskanie spokoju wewnętrznego, stabilizacji emocjonalnej, dobrą samoocenę, asertywność. Odzyskałam szacunek dla siebie. Terapia była doskonała i skuteczna. Jako kobieta w średnim wieku, znalazłam się w trudnej do zaakceptowania sytuacji. Samotna, zdradzona, bez dzieci i wspierających bliskich. DEPRESJA I myśli negatywne. Postawiłam na terapię i odbudowę swojego JA. Trafiłam do pani Barbary Struzikowskiej. Najserdeczniej dziękuję za terapię i pomoc w odbudowie mocnego, psychicznego wnętrza. Zaczęłam sobie doskonale radzić w każdej dziedzinie życia. Pani psycholog ma dobrą energię, którą wspomaga pacjentów. Przy tym ogromne doświadczenie, empatię, wiedzę. Polecam.

Polecam panią psycholog Barbarę Struzikowską. Po terapii indywidualnej pozwolę sobie ocenić efekty, teraz gdy minęło kilka miesięcy od zamknięcia spotkań terapeutycznych. Psycholog Struzikowska Barbara jest najlepszym specjalistą w psychoterapii jaką ja spotkałam, a mam do kogo porównywać i ocenić. Skrupulatna, dokładna diagnoza, plan terapii dostosowany do profesjonalnego rozwiązania moich problemów, empatia, zaangażowanie, nigdy nie zostałam oceniona. Cenne porady, wskazówki na poradzenie sobie z trudnościami. Moimi problemami były: depresja, nerwica somatyczna i problemy osobiste. Zostałam doskonale psychologicznie zaopiekowana. Terapia wysoce skuteczna. Każdemu, kto szuka bardzo dobrego psychologa i psychoterapeutę polecam. Małgorzata.

Jestem mamą nastolatki, która trafiła na psychoterapię do mgr Barbary Struzikowskiej i piszę tą opinię zgodnie z moimi odczuciami i córki. Jestem szczęśliwa, że zbuntowana córka (problemy wychowawcze, szkolne, lekomania, alkohol, początki depresji) trafiła do tak świetnej specjalistki. Pani Barbara prowadziła kilkumiesięczną psychoterapię z doskonałym wynikiem. Jest to świetny i doświadczony specjalista, z dużą wiedzą i umiejętnościami nawiązywania szybkiego, dobrego kontaktu z pacjentem. Najwyższa ocena za efekty terapii. Polecam oczywiście każdemu kto szuka doskonałego psychologa. Matka Patrycji.

Chcemy polecić wszystkim poszukującym psychologa do terapii małżeńskiej (np. po zdradzie jak u Nas) panią Barbarę Struzikowską. Terapia zakończona dla nas sukcesem. Minęło kilka miesięcy od zakończenia. My razem z żoną mamy już dystans i przemyślenia do oceny. Pani psycholog Struzikowska to- profesjonalizm, wiedza, doświadczenie, empatia i szacunek dla pacjenta. Skuteczność terapii doskonała. Polecamy Anna i Jan.

Chcielibyśmy napisać szczerą opinię po dłuższym czasie od rozpoczęcia terapii u pani psycholog Barbary Struzikowskiej. Zgłosiliśmy się z nastolatkiem, który rozpoczął naukę w szkole średniej. Pojawiły się problemy m.in.: zaniedbywanie szkoły i obowiązków, preferowanie "złego towarzystwa", syn kilka razy poszarpał się z kolegami. Potrzebna była szybka pomoc psychoterapeutyczna. Pani psycholog Struzikowska szybko nawiązała kontakt z naszym synem, dobrała dobry nurt terapii. Syn po czasie zaczął chętnie korzystać z sesji terapeutycznych. Po kilku miesiącach możemy ocenić, że obserwujemy u syna diametralną zmianę zachowania na lepsze. Współpracę z terapeutką oceniamy na bardzo wysoką. Pani psycholog jest komunikatywna, bezpośrednia, łatwo nawiązuje kontakt z pacjentem. Ma wiedzę i doświadczenie, które pomaga jej w pracy z pacjentem. Polecamy rodzicom mającym problemy z nastolatkiem tego terapeutę.