Trzy dni męczyłam się z rotawirusem u dzieci. W końcu w czwartek rano mnie dopadło - poprosiłam o zwolnienie (czw-piąt), bo nie chcę jeździć do biura i kogoś zarazać, nie mogę pracować zdalnie. Dostalam tylko na czwartek - jakoś poczułam się, że ktoś mi sugeruje, że przesadzam - a naprawdę półtora/dwa dni na podniesienie się przy takich objawach byłoby dobre. Plus, że wytłumaczyła, co robić, jak działać.
Plus, że wytłumaczyła, co robić, jak działać.
Tragiczna lekarka, przyszłam z objawami przeziębienia, obolała i osłabiona. Zerknęła w bolące gardło i stwierdziła, że wszystko jest ok. Jej wskazaniem było branie leków przeciwbólowych na bolące plecy bo mnie przewiało zapewne (co zasugerowałam sama) I odmowa wystawienia zwolnienia bo nie ma na jakiej podstawie. Jeżeli macie możliwość wyboru lekarza to omijać szerokim łukiem.
Osłabiony z gorączką i przeziąbiony , chcąc lek który postawi mnie na nogi i zwolnienie lekarskie , dostałem rozkaz żebym umawiał się stacjonarnie , pół dnia straciłem na umawianie się jazdę i w przychodni czekanie i roznoszenie przeziębienia gdzie sami trąbili żeby nie chodzić stacjonarnie , może trzeba zmienić zawód jak ma się takie nastawienie bo wiedzą to nie wszystko ? ,Kolejna lekarka zbadała i dała antybiotyk i zwolnienie które sam chciałem aby było krótsze , i bez łaski nie jak ta ...
Dzisiaj odbyłam teleporade, trwała 3 minuty, usłyszałam że mam przyjść stacjonarnie, obolała, osłabiona, z suchym przewlekłym kaszlem. Dodatkowo poczułam się jak oszustka, bo gdy zapytałam o dwa dni zwolnienie bo nie czuje się na siłach, dostałam kategoryczną odmowę i komentarz - proszę iść na nocną pomoc lekarską. Żadnych leków, nic. Tylko, proszę przyjść stacjonarnie.
Lekarz miał mi wystawić e-receptę, nie zrobił tego, bo nie byłam na konsultacji u specjalisty od 3 miesięcy - byłam na niej dokładnie miesiąc temu, po prostu recepta straciła ważność a mi się kończą leki. Najwyraźniej dla Pani ważniejsze jest odhaczenie, że nie ma i pozbycie się pacjenta, który musi przerwać leczenie, niż to żeby wysilić się minimalnie i sprawdzić chociażby archiwum ostatnich wizyt. Żenada.
Lekarz nie słucha co się mówi. Cały czas powtarza słowo „tak” nie odpowiadając na żadne pytanie. Mam gorączkę i objawy grypo lub covido podobne a Pani mówi mi żebym przyjechał do poradni na badanie gardła a pandemii czy ryzyka zaskarżenia innych już nie ma bo tak ogłosiła ustawa.
Po 3 minutach teleporady Pani ta stwierdziła, że ból gardła, temperatura, oslabienie i katar to alergia. o zwolnieniu lekarskim nie było nawet mowy, stwierdziła, że przez telefon nie daje, bo pandemia już się zakończyła. Na prośbę moją, że w przychodni nie ma terminu a ja potrzebuję doslownie na 2 dni zwolnienia byla nieugięta i powiedziała, że wpisze mi w system, że mam otrzymać pilną wizytę stacjonarną, po czym się pożegnała i rozłączyła. Okazało się, że nie wpisala. Po przedstawieniu calej sytuacji i po ok godziny błagań w rejestracji dostalam sie do innego lekarza w tym samym dniu. Otrzymalam nie 2 a 7 dni zwolnienia i antybiotyk. Poprostu koszmar.
Podejście pani doktor do pacjenta bardzo uprzejme, rzeczowe i profesjonalne. Zalecenia zostały wyjaśnione w przystępny sposób, a wątpliwości rozwiane. Wszystkie aspekty wizyty oceniam pozytywnie, z pewnością mogę polecić konsultację internistyczną u doktor Babuli.
Tragedia to mało powiedziane. Zero empatii i wyczucia. Potwierdzam jw. Gorączka 39, ból mięśni, stracony głos przez ból gardła ale i tak Wam zwolnienia nie da tylko odesle najlepiej do pracy. Nie polecam!
Miałam (na nieszczęście) teleporadę u Pani doktor. W dobie korona wirusa wszystkie placówki zachęcają do takiej formy kontaktu. Dzwoniłam z przeziębieniem. Pani doktor opryskliwie powiedziała, że to trzeba stacjonarnie się umawiać i nic mi nie pomogła ani nie doradziła, wizyta trwała 1 minutę. Nigdy więcej, odradzam!