dr n. med. Marian Migda

3,2
2,9
2,7
2,8

Jestem zadowolona z wizyty. Czułam się zaopiekowana, mimo że lekarz jest oszczędny w słowach. Krótko, ale rzeczowo przekazał wszystkie informacje.

Z całego serca polecam wizytę u Pana Doktora. To lekarz z ogromną wiedzą, doświadczeniem i przede wszystkim wyjątkowym podejściem do pacjentki. Podczas wizyty czułam się wysłuchana, zaopiekowana i potraktowana z pełnym szacunkiem. Wszystko zostało dokładnie wyjaśnione w spokojnej i życzliwej atmosferze, bez pośpiechu i stresu.

Bardzo profesjonalny i empatyczn Pan Doktor. Wizyta przebiegła w spokojnej, komfortowej atmosferze. Dokładnie wszystko wyjaśnił, odpowiada na pytania i daje poczucie bezpieczeństwa. Badanie przeprowadzone delikatnie i z dużym szacunkiem do pacjentki. Z całego serca polecam.

Bardzo profesjonalny i uprzejmy lekarz. Miałam wykonywaną kolposkopię, była dla mnie prawie bezbolesna. Pan Doktor dokładnie tłumaczył jej przebieg i pytał o samopoczucie. Czułam się w pełni zaopiekowana. Badanie wykonane b dokładnie. Polecam

Byłam u Pana Doktora na badaniach prenatalnych w I i II trymestrze. Pierwszą sprawą jest podejście do punktualności. wizyta była opóźniona o co najmniej 30 minut. Lekarz bardzo nieprzyjemny, wizyta trwała ok. 40 min przez całe badanie nawet raz się nie odezwał a na koniec przeczytał kilka naukowych wielkości pod nosem. Najgorsza sprawa jest fakt uderzania głowicy USG o brzuch - chyba w celach żeby się dziecko obróciło. Nie polecam !! Długo ta wizyta zostanie w mojej pamięci.

Do Doktora chodzę już od 4 lat. U niego pierwszego miałam pobrana cytologię bezboleśnie. Wcześniej to były dla mnie bardzo nieprzyjemne badania. Doktor może nie jest zbyt wylewny ale zawsze na pytania odpowiada. Nigdy też nie spotkałam się z nieprzyjemnymi komentarzami z jego strony. Cenie sobie wiedzę i dokładność podczas badań.

Do Doktora chodzę już od 4 lat.
Cenie sobie wiedzę i dokładność podczas badań.

Byłam u Pana Doktora i prywatnie i na NFZ na badaniach prenatalnych. Potwierdzam - nie jest wylewny, wręcz nic nie mówi. USG trwało zawsze 30-40 minut. Co prawda omówienie usg polegało na przeczytaniu danych z wydrukowanej kartki, ale na moje dodatkowe pytania zawsze odpowiedział. Pomimo małomówności polecam Pana Doktora, zna się na rzeczy. Wizyta nie przebiega w luźnej, przyjemnej atmosferze ale liczy się zdanie na koniec: dziecko rozwija się prawidłowo.

Od wizyty minął miesiąc. Wizyta prywatna w CIVIS VITA w Toruniu u dr Mariana Migdy zapadnie mi w pamięci jeszcze na długo. Badanie usg dopochwowe przeprowadzone zostało w bardzo bolesny i mało profesjonalny sposób, jeszcze nikt nigdy nie badał mnie tak brutalnie ( przepraszam , ale nie znajduję na to innego słowa ). Badanie usg piersi wykonane niedokładnie. Od ok. 27 lat mam zmianę do stałej obserwacji w jednej z piersi. Lekarz w ogóle jej nie zauważył twierdząc, że w obu piersiach jest wszystko w porządku. Dzisiaj odebrałam wynik z badania cytologicznego, a na nim - "nie stwierdza się komórek kanału szyjki macicy", co oznacza, że wymaz został nieprawidłowo pobrany. Co mam jeszcze napisać, żeby uświadomić innym pacjentkom, że wizyta u dr Mariana Migdy to stres, ból i ogrom żalu. Szczerze odradzam tego lekarza! Adekwatna ocena punktowa byłaby właściwa wtedy, gdyby można było określić wszystkie kategorie oceny j. w. na poziomie ZERO.

Niestety nie mogę polecić tego specjalisty. Miałam robione badania prenatalne I i II trymestru. Niedelikatny, nieuprzejmy, brak empatii. Nie dość, że doktór mówi cicho sobie pod nosem to nie wytłumaczy jak człowiek człowiekowi, tylko zdawkowo czyta z kartki. Można bardzo odczuć, że wizyta była na NFZ. Niechętnie udzielił nawet odpowiedzi odnośnie płci dziecka. Jeśli macie wybór, to nie polecam.

Byłam u Pana Doktora na badaniach prenatalnych w I i II trymestrze. Pierwszą sprawą jest rażące podejście do punktualności. Przy każdej wizycie, nawet gdy byłam pierwszą pacjentką wizyta była opóźniona o co najmniej 30 minut. Badania prenatalne I trymestru były dla mnie bardzo stresujące, więc miałam zaufanie w sposobie wykonywania USG, które nie należało do najdelikatniejszych. Brak jakiegokolwiek wyjaśnienia w trakcie badań również mogłabym wytłumaczyć skupieniem lekarza. Liczyłam na rzetelne omówienie wyników. Tutaj się niestety zawiodłam - wyniki były na szybko "przewertowane", komplikacje omówione w tempie ekspresowym, zero uprzejmości, przestrzeni na wytłumaczenie, wszystko z prędkością światła. Przy badaniach II trymestru wiedziałam czego się spodziewać, chociaż pan doktor wykazał się dodatkową nieuprzejmością i wysoką nierzetelnością. Przy siadaniu na kozetce, które dla kobiety w zaawansowanej ciąży nie należy do najłatwiejszych wypadły mi ręczniczki zabezpieczające fotel. Kiedy powiedziałam o sytuacji, pan doktor był wielce zaskoczony "jak to spadły?", po kolejnej prośbie o nowy ręcznik dostałam dwie małe chusteczki. Badanie przebiegło podobnie do pierwszego, bez słowa wytłumaczenia czy następującej procedury, brak jakiejkolwiek delikatności przy przeprowadzaniu USG dopochwowego. Po badaniu przeszliśmy do omówienia wyniku. W paragrafie dotyczącym wyliczeń ryzyka chorób zobaczyłam wiek 40 lat (mam 30). Zapytałam dlaczego tam jest wpisany taki wiek, skoro mam 30 lat. Pan doktor był zdziwiony, dodatkowo podałam swój rok urodzenia. Kiedy do Pana doktora dotarło, że to był jego błąd (który ma bardzo istotny wpływ na wynik oceny ryzyka) niezadowolony poprawił wyniki i jak gdyby nigdy nic wrócił do omawiania wyników. Żadnych przeprosin, refleksji, nic. Poczułam się, jakbym to ja miała czelność zwrócić mu uwagę - a na dokumentach wyraźnie ma mój numer pesel, datę urodzenia, uważam, że wyglądam nawet na mniej niż 30 lat, nie mówiąc o 40. To wydarzenie sprawiło, że mam wątpliwości co do rzetelności pana doktora i na ile przeprowadzane przez niego wyniki są zgodne z rzeczywistością. Zdecydowanie odradzam badania u doktora Migdy.