Do dr Barcikowskiego trafiłam w 3trymestrze ciąży,poszłam na zastępstwo za innego lekarza prowadzącego ciążę przebywającego na urlopie.Doktor zrobił mi wszystkie badania,krok po kroku wszystko tłumaczył,po raz pierwszy od początku ciąży czułam się zaopiekowana,badania były dokładnie opisane,wskazania też,doktor jest bardzo miły uprzejmy szczegółowy i bardzo zaangażowany w pracę.Odczulam wyraźną różnicę między jednym a drugim lekarzem prowadzącym.Szczerze polecam z całego serca,to moja pierwsza ciąża i ten lekarz też to tak traktuje,mimo że ma 100 innych pacjentek.Pelna profeska!
Niestety nie polecę tego lekarza. Poszłam do Pana doktora we wczesnej ciąży, ponieważ niepokoily mnie krwawe plamienia. Doktor zrobił bardzo szybkie usg i stwierdził że nie ma pęcherzyka ciążowego a przy moim wyniku beta Hcg powinien być już widoczny. Powiedział, że to może być ciąża pozamaciczna, mam wykonać kolejne betaHcg i za tydzień iść na powtórne usg. Wszystko przekazywał bardzo sucho, nie patrząc nawet na mnie a problem plamienia właściwie zostawił bez rozwiązania. Oczywiście wyszłam z gabinetu bardzo załamana ale zdecydowałam się skonsultować prywatnie u poleconego lekarza. Okazało się, że pęcherzyk jest tylko trzeba go było trochę poszukać bo jest jeszcze malutki... Pośpiech i mała dokładność Pana doktora kosztowała mnie tylko załamaniem nerwowym i paniką.... Nie polecam
najgorszy lekarz, u jakiego byłam. nieuprzejmy, po zobaczeniu moich wynikow z wymazu powiedział, że nie da mi leku, a z symptomami, ktore uprzykrzaja mi życie, muszę się męczyć juz do konca zycia, i bez sensu leczyc, bo się nie da. watpil tez w moje symptomy. na wymazie pokazane było proponowane leczenie antybiotykami i wykaz wrażliwości bakterii na nie, a lekarz wypisał mi (po tym, jak wybłagałam o przypisanie mi czegokolwiek, co pomoże, jeśli naprawdę nie da się z tego wyleczyć), a pan piotr przypisał mi coś zupełnie innego.... masakra. Był przy tym totalnie nieuprzejmy, poczułam się traktowana jak śmieć. Do tego, jak dzień później poszłam do innego lekarza z tym samym wynikiem, zostało natychmiast przypisane mi pilne leczenie antybiotykiem i inne leki, które mają pomóc z symptomami w międzyczasie.... w kazdym razie, wyszłam od lekarza zapłakana. stanowczo odradzam kazdej kobiecie, która ceni swoje zdrowie.
Nie polecam - zero tłumaczenia o obecnym stanie, musiałam się dopytywać o wszystko, a odpowiedzi i tak były krótkie i niekompletne. Przez większą część wizyty pan doktor milczał, nie tłumaczył co widzi i co to oznacza, ani jak dalej mam postępować, czy kiedy umówić się na kolejną wizytę - kompletnie nic sam nie powiedział. Dodatkowo pan doktor wystawił mi źle skierowanie, a dokładnie o nie dopytywałam i podkreślałam czy będzie tak wystawione. Przy realizacji badania okazało się, że skierowanie jest źle wystawione i muszę iść odkręcać wszystko do recepcji, było o krok od tego, że musiałabym za nie dodatkowo płacić. Dzięki uprzejmości i kreatywności pana recepcjonisty skończyło się na darmowej usłudze i zmarnowałam jedynie czas i swoje nerwy.
Samo badanie przez Pana średnio przyjemne, nie polecam na pewno na pierwsze wizyty, bo szkoda się zrazić.
Zaprzestałam wizyt u Pana doktora kiedy stwierdził, iż jestem nadgorliwa dopytując o mięśniaki, których nie mam. Otóż jednak mam i na ten moment grozi mi usunięcie macicy. Sęk w całej historii jest taki, że Pan doktor nie wydaje badań USG i ciężko jest zweryfikować jego brak kompetencji. Żądajcie wydania dokumentacji po każdej wizycie!
Żądajcie wydania dokumentacji po każdej wizycie!
Lekarz bardzo niemiły i oschły. Przyszłam w ciąży, aby potwierdzić, dostać skierowanie na badania. Owszem, dostałam. Natomiast zostałam również nastraszona o nie wiadomo jakim ryzyku ciąży, bo mam BMI blisko 30, ale nie przekroczone, znam swoje BMI. Druga sprawa to zalecenia. Wypisane w bardzo niejasny sposób, mnóstwo karetek, karteluszek, brak jakiegokolwiek objaśnienia, wyszłam nie wiedząc o co chodzi. Lekarz się praktycznie nie oddzywal "nie dam rady teraz tego wszystkiego opowiadać" (!?) Przyszłam z przepukliną i USG jej, nawet nie zobaczyl- "i tak pani nie zrobią teraz operacji". Kolejna sprawa- jako …
Kolejna sprawa- jako pacjentka musiałam sama się zważyć oraz zmierzyć sobie ciśnienie, policzyć sobie punkty na ankiecie. Pan nie miał czasu, musiał cała wizytę kopiować i pisać obszerne zalecenia, które nijak mają się do mojego stanu.
Poczułam się na wizycie źle, niewysluchana, niezaopiekowana. Nie polecam. Lekarz pracuje za kare.
Lekarz miły i kompetentny. Byłam na USG i dr Piotr wytłumaczył dokładnie co widzę. Bardzo przyjemna i szybka wizyta. Zwykle nie wystawiam opinii ale po przeczytaniu tych bardzo się obawiałam że będzie niemiło dlatego zostawiam ją dla innych kobiet, żeby się nie bały :)
zastanawiam się skąd te pozytywne opinie, lekarz bardzo niemiły już od początku wizyty, jakby był tam za karę. A po stwierdzeniu, że przez moją ilość tłuszczu to on nic nie widzi to już zdebialam, bo wcale nie jestem otyłą osobą. Jak pan nie ogarnia usg prenatalnego to prosze go nie robic i nie ranić ani obrażać kolejnych kobiet. Człowiek bardzo niekompetentny, zamiast dać skierowanie na ponowienie badania jak dziecko podrośnie, to wysyła na patologię ciąży bo tak najłatwiej, a to wcale nie jest miłe doświadczenie. Nie polecam!
Polecam lekarza. Wizyta kontrolna byla krótka, ale lekarz uprzejmie i cierpliwie odpowiedział na wszystkie zadane pytania.
Dawno nie spotkałam tak uprzejmego lekarza. Wszystko wytłumaczył rozrysował na kartce, doradził. Polecam