Absolwent Oddziału Stomatologii Wydziału Lekarskiego w Zabrzu Śląskiej Akademii Medycznej. Tytuł doktora nauk medycznych uzyskał w czerwcu 2010 na podstawie rozprawy doktorskiej pod tytułem "Porównanie otwartego i zamkniętego gojenia ran poekstrakcyjnych zaopatrzonych kolagenową błoną zaporową".
2013 uzyskanie tytułu "specjalista chirurgii stomatologicznej"
03.2007 rozpoczęcie szkolenia specjalizacyjnego z zakresu chirurgii stomatologicznej w ACS w Bytomiu w Poradni Chirurgii Stomatologic…
profesjonalne podejście do pacjenta, tłumaczy wszystko, uprzejma. Cały personel bardzo miły, nie ma poślizgu z umówiona wizytą. Gorąco polecam
Trafiłem do doktora z bólem ósemki. Szukałem natychmiastowej pomocy. Zadzwoniłem i zostałem przyjęty od ręki. Ząb wżynał się w policzek. W gabinecie profesjonalnie, szybo i bezboleśnie została usunięta. Jedyne co poczułem to ukłucie przy znieczuleniu, ale to przy bólu zęba w zasadzie było muśnięciem. Byłem zaskoczony, kiedy nawet nie poczułem, że ząb został wyrwany czy nawet dotykany. Kompletnie nic nie czułem, jestem bardzo zadowolony. Wszystko trwało 10 minut i nic nie bolało :) Super, polecam i na pewno będę chodził do tego stomatologa w pełnym zaufaniu.
Szczerze mówiąc, zawsze bałam się dentystów i unikałam ich jak ognia. Po pierwszej wizycie w Medidens wszystko się zmieniło. Jak już ktoś wcześniej wspomniał, dr Filipek ma świetne podejście do każdego pacjenta i ogromną wiedzę. Wszystko dokładnie wytłumaczy, dzięki czemu człowiek od razu czuje się bezpieczniej :) Leczenie za każdym razem bezbolesne co dla mnie ma ogromne znaczenie. Krótko mówiąc, specjalista godny polecenia.
Bardzo dobry dentysta. Nie spotkałam się wcześniej z tak profesjonalnym podejściem do leczenia. Na początku otrzymałam szczegółowy plan leczenia, który wtedy mnie przeraził (ilość wizyt, zabiegów, no i koszt całego leczenia), potem były wizyty... Leczenie trwało ponad 12 miesięcy (tak jak to było zaplanowane), trochę to kosztowało (tak jak było w kosztorysie :( ), ale było ono warte swojej ceny i dziś mogę powiedzieć wszystkim: SZCZERZE POLECAM. Jeżeli ktoś planuje wstawić sobie implanty, to tylko u doktora Darka.
Jestem pacjentem Pana Doktora Filipka od ładnych kilku lat. I nie tylko ja. Również cała moja najbliższa rodzina. Profesjonalizm połączony z uczciwością i życzliwym podejściem do pacjenta sprawia, że na wizyty idziemy z uśmiechem, a nie strachem. Gorąco polecam!
Nigdy, żaden dentysta nie zajął się tak kompleksowo moim uzębieniem. Koleżanka poleciła mi doktora, gdyż wiedziała, że zależy mi na szybkim, skutecznym leczeniu. Jestem zachwycona. Poprzedni dentysta był może i miły, ale doprowadził mi stan uzębienia do mało akceptowalnego stanu. Na stałe mieszkam za granicą, ale zęby zawsze leczę w Polsce. Miałam mało czasu, aby doprowadzić stan moich zębów do ładu. Ogromy ukłon w stronę Pana doktora, który tak dopasował swój kalendarz, aby zrealizować cały plan leczenia. Wizyty przebiegały bardzo sprawnie, bez opóźnień, bezboleśnie!!! Jestem pod ogromny wrażeniem estetyki wypełnień. Wcześniej miałam średnie doświadczenia w tej kwestii. Absolutnie polecam Pana doktora, szczególnie osobom, którym zależy na czasie i efekcie. Do tego Pan Darek to przemiły człowiek. Jestem mu bardzo, bardzo wdzięczna za to, jak się mną zajął.
Jestem zachwycona przebiegiem mojego leczenia u Pana Doktora Filipka! Niezwykle kompetentny i doświadczony specjalista z serdecznym podejściem do każdego pacjenta. Dziwi mnie poprzednia opinia. Leczenie na najwyższym poziomie z zastosowaniem nowoczesnych technik i wysokiej jakości sprzętu ma swoją cenę. Uważam, że ceny w Centrum Stomatologii Medidens są współmierne do świadczonych usług. Serdecznie polecam!
Dziwi mnie poprzednia opinia.
Serdecznie polecam!
Jestem bardzo zadowolona z usług protetycznych. Pan doktor wytłumaczył mi wszystko i dokładnie dopasował protezę. Na pewno polecę znajomym.
Poddałam się leczeniu endodontycznemu. Udało się zapobiec martwicy zęba, został uratowany. Rekomenduję.
Byłam pod wrażeniem przeprowadzonych zabiegów. Musiałam poddać się usuwaniu zęba, zdecydowałem się też na koronkę. Generalnie nie boję się dentystów, ale u tego byłam po raz pierwszy. Mogę tylko i wyłącznie pełną ocenę wystawić.