prof. dr hab. n. med. Małgorzata Pihut

Stomatolog, Protetyk stomatologiczny

4,8
4,7

Moje doświadczenie było zupełnym rozczarowaniem i stratą 250 zł. Wizyta trwała kilka minut, zaczęła się od podpisania dokumentu o płatności, a zakończyła zanim zdążyłam się spakować-„do widzenia” padło szybciej niż jakiekolwiek realne badanie czy rozmowa. Zero empatii i zainteresowania. Komentarze: "To mnie nie interesuje". A myślę, że powinno bo to ja powiedziałam o ewentualnej przyczynie moich problemów a mogą być jednak inne. Nie zostały jednak w ogóle przeanalizowane. Ba.. nawet wysłuchane. Dodam, że zarzucono mi brak higieny jamy ustnej! I w bardzo nieuprzejmy sposób zasłaniano się jakimś regulaminem. Ciekawostka-mając kilkutygodniowy szczękościsk, niemoc spożywania pokarmów, nie sypiając, męcząc się, przychodzisz na konsultacje do podobno wybitnego lekarza po pomoc i wsparcie! Co otrzymujesz? -Tu brak komentarza po prostu. Przyniesione przeze mnie badania (USG, RTG, tomografia zrobione pod Panią Profesor właśnie!) nawet nie zostały obejrzane! Usłyszałam tylko, że „Pani Profesor nie jest radiologiem”. Kolejny absurd! Dodała również, że moja diagnoza „nie jest dla mnie korzystna”, co zamiast wyjaśnienia i wsparcia brzmiało jak dodatkowe obciążenie psychiczne. Kiedy zapytałam o możliwość zastosowania szyny, usłyszałam jedynie krótkie: „teraz nie”–bez żadnego wytłumaczenia dlaczego i jakie są inne opcje. Co więcej, nie usłyszałam żadnych zaleceń-jedynie pytanie, czy „rozumiem zalecenia”. Ciężko ich nie rozumieć, skoro zostały wydane 2dni wcześniej przez serdeczne panie na dyżurze. A będąc osobą z wyższym wykształceniem, z doświadczeniem pracy na uczelni, przyzwyczajoną do pracy z ludźmi, tym bardziej trudno zaakceptować taki poziom chłodu i lekceważenia ze strony profesor. Lekarze, u których byłam wcześniej, oglądali wszystkie moje RTG, USG i TK oraz wykazywali się chęcią, zrozumieniem oraz potrafili wskazać, co na nich widać. Po dzisiejszych konsultacjach z nimi są również niemiło zaskoczeni, że osoba, która zajmuje się stawem żuchwowo-skroniowym nie wyraża najmniejszej chęci aby obejrzeć RTG, USG stawu jako podstaw diagnozy tylko sugeruje się opisem innego lekarza. Opis ja też potrafiłam przeczytać. Oni, nie mając tytułów naukowych-potrafią coś dostrzec, a profesor nawet nie spojrzała. O czym to świadczy? Że sam tytuł nie znaczy wiele, a pani profesor powinna skupić się wyłącznie na pracy naukowej, bo do prawdziwej pomocy ludziom musi jeszcze się wiele nauczyć (pokory również)...

Z problemem z blokującym się stawem skroniowo-żuchwowy po wizytach u sześciu innych specjalistów, trafiłam do Pani Profesor Małgorzaty Pichut. Pni Doktor z pełnym zaangażowaniem wyjaśniła na czym polega mój problem i skrupulatnie przedstawiła plan leczenia. Po kilku wizytach mogę znów normanie jeść. Staw przestał się blokować, ucisk i dolegliwości bólowe mineły i w końcu mogę normalnie funkcjonować. Pani Profesor to wspaniały człowiek i doskonały lekarz z powołania. Serdecznie polecam

Pani Doktor to prawdziwy fachowiec w swojej dziedzinie! Jest bardzo miła, pomocna, rzeczowa, zaangażowana i dokładnie wszystko wyjaśnia. Widać, że chce pomóc pacjentowi i ma dużą wiedzę. Szczerze polecam!

Pani doktor jest wspaniałym stomatologiem! Wszystko szczegółowo wyjaśnia, jest spokojna, dokładna i troszczy się o komfort pacjenta. Bardzo polecam!

Pani Doktor ma ogromną wiedzę i życzliwe podejście do pacjenta. Profesjonalizm na wysokim poziomie. Serdecznie polecam!

Perfekcja diagnostyczna i elegancja Pani Profesor są marką samą w sobie. Jestem Nią oczarowana i zachwycona. Szczerze polecam. Z poważaniem Monika Borkowska Wielicka 57/19 30-552 Kraków

Perfekcja diagnostyczna i elegancja Pani Profesor są marką samą w sobie.
Jestem Nią oczarowana i zachwycona. Szczerze polecam.

Z poważaniem
Monika Borkowska
Wielicka 57/19

Pani profesor to pełen profesjonalizm, wspaniałe podejście do pacjenta, bardzo dobry kontakt lekarz pacjent,szybka i trafna diagnoza.Z pełną odpowiedzialnością polecam!!! Pozdrawiam serdecznie!!!

Pozdrawiam serdecznie!!!

Pani Profesor to Wspaniały Lekarz - Specjalista. Daje wiele zaleceń ale przez to skutecznie leczy pacjenata. Polecam.

Bardzo dobra doktor, leczę się ok 10 lat, ustąpiły bóle w stawach skroniowo-zuchwowych, mogę otwierać z ulgą buzię po wcześniejszym zablokowaniu krążka i sztywności w stawie, doktor wie jak pokolei leczyć, w razie potrzeby podaje w staw zastrzyki gdzie nie kazdy lekarz z tej specjalizacji moze to wykonac.Polecam!

Szczerze polecam Panią Profesor Małgorzatę Pihut ! Jestem zachwycona profesjonalizmem Pani Profesor, ogromną wiedzą merytoryczną i praktyczną jaką posiada w zakresie medycyny oraz życzliwością w podejściu do pacjenta. Jest bardzo kulturalna i punktualna. Podczas wizyty wszystko dokładnie tłumaczy, a jeśli trzeba to udostępnia dodatkowo materiały pomocne przy leczeniu. Zalecenia Pani Profesor oraz proponowane zbiegi, zawsze przynoszą dobry rezultat. Jest to lekarz godny zaufania, dlatego niezmiennie od paru lat jestem pod Jej opieką i nie zamierzam tego zmieniać :o).