Pani Profesor jest lekarzem bardzo kompetentym, ogromnie wymagającym, stanowczym i skutecznym. Po kilku latach leczenia początkowe możliwe otwarcie ust (odstęp między zębami) z 0,5 cm zwiększył się do 3,8 cm. Zabrzmi to zabawnie, ale nie muszę już kroić banana na mniejsze kawałki:) Bardzo dziękuję i polecam.
Opinia będąca podsumowaniem długiego leczenia i wielokrotnych wizyt, na które do Pani profesor zgłaszałem się z bólem i trzaskami w obrębie stawu skroniowo-żuchwowego. Już na starcie dostałem całą stronę A4 standardowych dla terapii Pani profesor zaleceń do wykonywania. Zawierały m.in. stosowanie leków uspokajających, czy ćwiczenia, według których co godzinę miałem otwierać maksymalnie usta u trzymać otwarte przez 1 minutę. Parę tygodni praktykowałem te zalecenia bardzo pilnie, mając szczerą nadzieję, że to coś pomoże, wystawiając się niekiedy na śmieszność w miejscach publicznych. Tego Pani profesor nie rozumiała i z uporem powtarzała, że omijając ćwiczenie, tylko sobie szkodzę. Ufałem tytułowi naukowemu i zmuszałem się do bezwzględnych ćwiczeń mimo braku efektów. Stan nie poprawiał się, do tego Pani profesor dokładała mi stresu, mówiąc, że skoro nie działa to mam więcej ćwiczyć, albo że nie robię tak, jak należy, że "sam sobie Pan szkodzi". Okazało się, że znaczna gwałtowna poprawa przyszła dopiero ze strony innego lekarza i to przypadkowo, który po wykonaniu zabiegu laryngologicznego umożliwił mi równie komfortowe spanie na obu bokach. Jak opowiedziałem to Pani profesor, to zdziwiła się i nie skomentowała. I tu moje zaufanie do tytułu pierwszy raz stanęło pod znakiem zapytania. W toku dalszych wypadków z opinią na temat Pani profesor było jedynie gorzej. Okazało się, że nie zbadano u mnie wiotkości stawów i wykonywanie zleconych ćwiczeń powodowało stany zapalne w stawie. Do tego szyna, którą mi wykonała Pani profesor patologizowała ustawienie języka, który jest kluczowy w układzie mięśniowym narządu żucia(który to język wg Pani profesor też nie ma większego znaczenia w terapii). No może i wg niej nie ma, ale ćwiczenia języka w praktyce wielokrotnie lepiej redukowały problem niż całostronicowe i nierealne zalecenia Pani profesor. Co ważne i bardzo smutne, wskutek terapii szyną, którą wykonała mi Pani profesor, otworzył mi się zgryz, co w leczeniu ortodontycznym kosztować mnie będzie teraz ponad 20.000 zł. Na wieść o tym, że pojawił mi się zgryz otwarty podczas noszenia szyny, Pani profesor wierzyć nie chciała, ale po przekonaniu się organoleptycznie, powiedziała tylko: "dziwne rzeczy się podziały".
Podsumowując: Absolutnie nie polecam leczenia u Pani profesor, leczenie nie pomogło mi, zamiast tego traciłem energię na wykonywanie bezsensownych, a wręcz nerwicowych ćwiczeń, przedzierałem się przez problemy organizacyjne państwowego instytutu, gdzie przyjmowała Pani profesor, tracąc wiele czasu, długo doświadczając bólu, płacąc niemało i psując zgryz, którego naprawa kosztować mnie będzie teraz dużo pieniędzy.
Jestem pacjentem pani profesor od ponad 30 lat. Zawsze mogłem liczyć na fachowa pomoc zrozumienie i profesjonalne podejście. Ponadto pani profesor jest bardzo sympatyczną i miłą osobą. Szczerze polecam panią profesor.
Jestem pacjentką pani pani profesor Pihut od wielu lat. Zawsze mogłam liczyć na profesjonalną pomoc i holistyczne podejście do mojego schorzenia. Pani profesor bardzo mi pomogła w leczeniu zaburzeń i bólu stawu skroniowo żuchwowego. Gorąco polecam panią profesor.
Pani Profesor Małgorzata Pihut to świetny specjalista z całego serca polecam. Uprzejma, cierpliwa, uśmiechnięta, punktualna. Leczenie u Niej to czysta przyjemność. A przede wszystkim skuteczna w leczeniu bólu stawu skroniowo-zuchwowego.
Bardzo polecam Panią Profesor Pihut.Profesjonalnie i z empatią zajęła się moimi zębami bardzo zaniedbanymi przez ostatnie lata. Opracowała kompleksowy plan działania, wytłumaczyła mi go dokładnie i mimo mojej postawy panikary spokojnie wdraża plan. Po czterech wizytach w bardzo miłej atmosferze oprócz wyleczenia problemu jest niebywała poprawa estetyki.
U Pani Doktor przez 1,5 roku leczyłam zaburzenie stawu skroniowo-żuchwowego. Jest to leczenie które w dużej mierze zależy od pracy pacjenta. Zostałam bardzo dobrze poprowadzona przez plan leczenia, z zadowalającym efektem. Pani doktor jest osobą kompetentną, posiada ogromną wiedzę w tej dziedzinie, ma świetne podejście do pacjenta, jest przede wszystkim szczera. Wizyty były zawsze punktualne. Z całego serca mogę polecić Panią doktor, ponieważ jest doskonałą specjalistką.
Pani profesor jest jednocześnie wymagającą i ciepłą osobą - rzeczowo tłumaczy istotę problemu. Po wdrożeniu jej zaleceń, już po miesiącu moja szczęka się poprawiła :)
Pani Doktor, bardzo uprzejma! Powiedziała mi to czego nie powiedział mi żaden stomatolog, ortodonta do tej pory! Polecam z całego serca! :)
U Pani Profesor leczę się od 7 lat, trafiłam tam z polecenia specjalisty z Wrocławia. Jest to jedyny lekarz jaki mi pomógł odblokować przemieszczony krążek z zablokowaniem i usunąć ogromny ból stawów skroniowo-żuchwowych. Wspaniała doktor najlepsza w Polsce.