mgr inż. Dominik Konecki

Żywienia Człowieka Zachodniopomorskiego Uniwersytetu
Technologicznego w Szczecinie. W zawodzie czynnie
pracuje od 2004 roku. Jestem członkiem Polskiego
Towarzystwa Badań nad Otyłością oraz aktywnym
uczestnikiem wielu szkoleń i programów poświęconych
zdrowemu odżywianiu. Jestem również autorem licznych
publikacji w prasie ogólnopolskiej i magazynach
poświęconych zdrowiu i zdrowemu, racjonalnemu
odżywianiu.

Jako propagat…

Skorzystałam z usługi dietetycznej dotyczącej jadłospisu dla dziecka. Niestety jakość opracowanych materiałów znacząco odbiegała od oczekiwań i standardów profesjonalnej opieki dietetycznej. W pierwszej wersji jadłospisu nie zostały uwzględnione zgłoszone alergie pokarmowe – pojawiały się produkty jednoznacznie alergizujące. Po zgłoszeniu uwag przygotowano wersję poprawioną, jednak nadal zawierała ona istotne problemy merytoryczne i praktyczne. W dokumentach brakowało rzetelnego podsumowania kaloryczności i makroskładników, mimo deklarowanego konkretnego celu energetycznego. W jadłospisie pojawiały się również gramatury niewykonalne w praktyce domowej (np. 1–2 g produktów, ułamkowe porcje pieczywa), co wskazuje raczej na automatyczne generowanie posiłków niż …

W dokumentach brakowało rzetelnego podsumowania kaloryczności i makroskładników, mimo deklarowanego konkretnego celu energetycznego. W jadłospisie pojawiały się również gramatury niewykonalne w praktyce domowej (np. 1–2 g produktów, ułamkowe porcje pieczywa), co wskazuje raczej na automatyczne generowanie posiłków niż na realne planowanie diety „do zastosowania”.

Dodatkowo w zaleceniach ogólnych znalazły się zapisy nieadekwatne do pacjenta pediatrycznego, co budzi wątpliwości co do stopnia indywidualizacji usługi.

Podsumowując: koncepcja diety była poprawna na poziomie ogólnym, jednak wykonanie – zarówno pod kątem bezpieczeństwa, praktyczności, jak i precyzji – nie spełniło moich oczekiwań. Osoby poszukujące szczegółowo dopasowanej, ręcznie dopracowanej diety (zwłaszcza dla dziecka z alergiami) powinny to wziąć pod uwagę.

Jestem zachwycona profesjonalizmem, empatią, zaangażowaniem, ogromną wiedzą i doświadczeniem Pana Dominika Koneckiego. Po pierwszym miesiącu stosowania zaleceń Pana Dominika efekty obniżenia wagi i poprawy samopoczucia są zdecydowanie zauważalne. PAN DOMINIK KONECKI JEST SPECJALISTĄ NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE, GODNY POLECENIA W 100%.

Bardzo dobrze rozpoznane problemy córki i dobrze skonstruowana dieta. Przepisy były proste do przyrządzenia a jednocześnie smaczne. Lekarz wyjaśnił wszystko i czułyśmy się z córką zaopiekowane. Cały czas jesteśmy pod opieką Pana Dominika. Stan zdrowia córki znacznie się polepszył i pomału zapominamy o problemach z jelitami. Szczerze polecam konsultacje u Pana Dominika.

Przez ponad 8 lat zmagałem się z nadwagą, mimo stosowania różnych diet, często bardzo restrykcyjnych, oraz prób podejmowania różnego rodzaju aktywności fizycznej. Przez ostatnie lata byłem pod opieką wielu specjalistów, ale efekty były chwilowe albo żadne. Dopiero ten dietetyk naprawdę mi pomógł. Już po pierwszych dwóch miesiącach współpracy zauważyłem ogromną różnicę – zaczęła znikać tkanka tłuszczowa, a ciało wreszcie zaczęło reagować tak, jak powinno. Co ważne, nie chodzi tylko o same efekty, ale też o podejście: to bardzo sympatyczna, empatyczna i zaangażowana osoba, która słucha, wspiera i potrafi dopasować plan do indywidualnych potrzeb. Jeśli tak jak ja długo szukasz kogoś, kto nie tylko ułoży dietę, ale naprawdę poprowadzi Cię z troską i skutecznie – gorąco polecam. To pierwszy specjalista, któremu naprawdę zawdzięczam zmianę.

Specjalista najwyższej klasy. Wspaniałe motywuje i prowadzi pacjenta podczas trudnego dla niego czasu jakim jest dieta. Gorąco polecam, chyba lepiej trafić nie mogłem, bo faktycznie stosując się do zaleceń Pana Doktora można bez większego problemu pozbyć się nadmiaru wagi bez użycia leków i chemii.

Chciałabym serdecznie polecić Pana mgr. D. Koneckiego, który od kilku miesięcy opiekuje się moim 14-letnim synem. Dzięki ogromnej wiedzy, doświadczeniu oraz niesamowicie życzliwemu i profesjonalnemu podejściu udało się osiągnąć coś, co wcześniej wydawało się bardzo trudne – mój syn nie tylko poważnie potraktował zalecenia dietetyczne, ale też z dużą motywacją i zaangażowaniem wprowadził je w życie. Efekty są naprawdę imponujące – syn znacząco schudł, a co jeszcze ważniejsze, wyniki jego badań krwi uległy znacznej poprawie. Czujemy ogromną wdzięczność, bo to nie tylko zmiana sylwetki, ale przede wszystkim ogromna poprawa zdrowia …

Efekty są naprawdę imponujące – syn znacząco schudł, a co jeszcze ważniejsze, wyniki jego badań krwi uległy znacznej poprawie. Czujemy ogromną wdzięczność, bo to nie tylko zmiana sylwetki, ale przede wszystkim ogromna poprawa zdrowia i samopoczucia.
Pan dietetyk potrafił zbudować z synem relację opartą na zaufaniu i zrozumieniu, co miało kluczowe znaczenie w całym procesie. To specjalista z pasją, który naprawdę dba o swoich pacjentów i potrafi ich skutecznie zmotywować.

Miałam przyjemność skorzystać z pomocy pana Dominika Koneckiego w związku z problemami zdrowotnymi mojej nastoletniej córki, u której zdiagnozowano SIBO. Trafiłyśmy do niego z polecenia doświadczonej lekarki gastroenterolog, która podkreśliła, że pan Dominik cieszy się dużą skutecznością w pracy z takimi przypadkami. Po dwóch wizytach miałam pewność, że jesteśmy pod dobrą opieką, bo córka czuła się znacznie lepiej, a my obie wiedziałyśmy, że poradzimy sobie z odpowiednią eliminacją ORAZ wprowadzaniem pokarmów. Dziś widzimy wyraźną poprawę stanu zdrowia córki – ustąpiły uciążliwe dolegliwości, poprawiło się jej samopoczucie i komfort życia. Nasze …

Dziś widzimy wyraźną poprawę stanu zdrowia córki – ustąpiły uciążliwe dolegliwości, poprawiło się jej samopoczucie i komfort życia. Nasze doświadczenia potwierdzają słowa lekarki – pan Dominik Konecki to specjalista wysokiej klasy, skuteczny i profesjonalny.
Z pełnym przekonaniem polecamy jego pomoc każdemu, kto zmaga się z SIBO.

Bardzo polecam! Zgłosiłam się z 5 letnią córką zmagającą się z SIBO i zaleceniem diety nisko histaminowej. P. Dominik Konecki wytłumaczył mi dokładnie zależności pomiędzy histaminą a SIBO. Wskazał jasny plan działania (uwzględniając również zalecenia do przedszkolnego jadłospisu). Zależało mi na tym, aby spróbować dietą (bez antybiotyku) wyjść z dolegliwości. Po dodatkowej konsultacji z gastroenterologiem udało się. Jesteśmy w procesie już kilka miesięcy. Widzę OGROMNĄ poprawę. P. Dominik Konecki rozumie rodziców, daje jasne wskazówki - świetnie układa dietę, którą naprawdę da się zrealizować zarówno w domu jak i w placówce …

Zależało mi na tym, aby spróbować dietą (bez antybiotyku) wyjść z dolegliwości. Po dodatkowej konsultacji z gastroenterologiem udało się. Jesteśmy w procesie już kilka miesięcy. Widzę OGROMNĄ poprawę. P. Dominik Konecki rozumie rodziców, daje jasne wskazówki - świetnie układa dietę, którą naprawdę da się zrealizować zarówno w domu jak i w placówce przedszkolnej.

Bardzo, bardzo, bardzo Panu dziękuję! I z niecierpliwością czekam na kolejne zalecenia ;-)

Najlepsza decyzja jaką podjęłam to udanie się do Pana Dominika. Przyszłam po ciąży załamana wagą. Pan doktor uspokoił mnie i powiedział, że zawalczymy o powrót do formy. Na miesiąc przed założonym terminem waga jest. Takiego cudownego człowieka dawno nie widziałam. Wyjaśnia, pociesza i znajduje rozwiązania. Polecam każdemu kto szuka pomocy

Mam przyjemność korzystać z usług Pana Dominika przez ostatnie kilka miesięcy i z czystym sumieniem mogę go polecić każdemu, kto poszukuje profesjonalnej pomocy w zakresie żywienia. Pan Dominik wyróżnia się nie tylko dużą wiedzą merytoryczną, ale także indywidualnym podejściem do pacjenta. Już podczas pierwszej konsultacji dokładnie przeanalizował moje nawyki żywieniowe oraz cele, które chciałam osiągnąć. Pan Dominik jest także osobą bardzo dostępną i cierpliwą. Chętnie odpowiada na moje pytania i rozwiewa wątpliwości, co bardzo doceniam. Atmosfera podczas spotkań jest zawsze przyjazna i komfortowa. Czuję się znacznie lepiej, mam więcej energii, …

Czuję się znacznie lepiej, mam więcej energii, a moje samopoczucie uległo znacznej poprawie.
Dieta zawsze kojarzyła mi się z głodówką, natomiast odkąd zaczęłam spożywać zbilansowane posiłki z indywidualnie ułożonych diet przez Pana Dominika - mój organizm nie odczuwa głodu.

Teraz mam problem, który dzień z diety powtórzyć, ponieważ mam ich aż 4 i wszytko mi smakuje! Na wadze mam -9 kg ;)

Podsumowując, jeśli szukacie dietetyka, który nie tylko zna się na rzeczy, ale także potrafi zbudować zaufanie i zaangażowanie, zdecydowanie polecam Pana Dominika. Jego profesjonalizm oraz pasja do pracy z klientami są godne podziwu.

Dziękuję, Panie Dominiku, za wszystko!