lekarz Rafał Czechowski

ul. Makuszyńskiego
41-706 Ruda Śląska

Pan Doktor jest godny polecenia. w sposób jasny i rzeczowy wyjaśnił mi przyczynę mojej choroby i sposób jej leczenia. Mam pełne zaufanie do Jego kompetencji, jest cierpliwy i uprzejmy , bardzo polecam .
Opinia dodana przez: Maria

lekarz Bożena Labocha-Supernak

SPZOZ Lipa 3
Lipa 3
41-703 Ruda Śląska

Pani doktor prowadziła i odebrała mój poród w 1988r ,już wtedy była profesjonalna i bardzo uprzejma i troskliwa. Dziękuję za wszystko pani doktor Labocha. Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka.
Opinia dodana przez: BOŻENA

lekarz Maciej Ziomek

SPZOZ Lipa 3
Lipa 3
41-703 Ruda Śląska

Serdecznie polecam dr Ziomka! Od pierwszej wizyty czułam się zaopiekowana i spokojna o swoje zdrowie. Pan Doktor prowadził moją ciążę z ogromnym zaangażowaniem, cierpliwie odpowiadał na wszystkie pytania i rozwiewał wątpliwości. Dzięki jego profesjonalizmowi i wsparciu cały okres ciąży, a także sam poród przebiegły bez stresu i w poczuciu bezpieczeństwa. To lekarz z powołania, któremu naprawdę można zaufać.
Opinia dodana przez: Aleksandra

dr n. med. Adam Rozewicz

Przychodnia Specjalistyczna Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ruda Śląska ul. Szpaków 33
ulica Szpaków 33
41-705 Ruda Śląska

Trafiłam przez przypadek do najlepszego lekarza rodzinnego jakiego znam. Można pisać o tym lekarzu tylko w samych superlatywach a i tak to za mało. Ogromna wiedza, profesjonalizm, podejście do każdego pacjenta, empatia i tak można pisać w nieskończoność. Cudowny człowiek. Bardzo polecam.
Opinia dodana przez: Plewnia

lekarz Mariusz Skowron

Przychodnia Bracka POKÓJ
Pokoju 13
41-709 Ruda Śląska

Bardzo dobry lekarz z powołania. Polecam. Uprzejmy i przede wszystkim słucha pacjentów. Potrafi bezbłędnie zdiagnozować problem lub chorobę i dobrać leki.

lekarz Grzegorz Prajsnar

Laboratoratorium analityki medycznej Zakładu Diagnostyki Laboratoryjnej Fundacji "Unia Bracka"
Oddziałów Młodzieży Powstańczej 14
41-707 Ruda Śląska

W dniu 17.12.2025 zgłosiłam się do Szpitala w Piekarach Śląskich z powodu silnego bólu po operacji, nieefektywnego leczenia p/bólowego oraz podwyższonej temperatury. Byłam przyjmowana przez lek. Grzegorza Prajsnara. Po badaniu usłyszałam, że wszystko jest w porządku i miałam zostać odesłana do domu, bez rejestracji i dokumentacji z wizyty. Dopiero po moich wyraźnych prośbach wykonano podstawowe badania, wydano kartę informacyjną oraz podano kroplówkę z lekiem p/bólowym. Pomoc została więc udzielona, jednak …

lekarz Mariusz Matyja

ul. Walentego Fojkisa 10/24
41-704 Ruda Śląska

Lekarz z powołania, prawdziwy cud polskiej medycyny. Jestem na SOR gdzie lekarz zrobił bardzo dokładny wywiad oraz zlecił badania. Czuję się zaopiekowana i doinformowana. Dr. Matyja posiada duże doświadczenie zawodowe a tym samym ogromną wiedzę medyczną. Stawia trafne diagnozy i posiada bardzo dobry kontakt z pacjentem oraz wiele empatii. Nie wierzyłam , że są jeszcze tacy lekarze, a jednak spotkałam takiego dzisiaj. POLECAM p. dra Matyję !!!
Opinia dodana przez: Iwona

lek. dent. Dariusz Sprus

1 Maja 236
Ruda Śląska

DWIE WIZYTY- 6 ZĘBÓW PLOMBOWANYCH PLUS JEDNA EKSTRAKCJA ZĘBA ZŁAMANEGO PONIŻEJ LINI DZIĄSŁA .....czeka mnie jeszcze leczenie dwóch jedynek DLACZEGO TAK ZAPASKUDZIŁAM UŚMIECH?...ZE STRACHU....W STOSUNKU DO LUDZI JESTEM HARDA U DENTYSTY TCHÓRZLIWA....JESZCZE NA FOTELU NIE USIADŁAM,A JUŻ BYŁAM SPOCONA ZE STRACHU...WSZYSTKO POSZŁO TAK SPRAWNIE, ŻE NAWET NIE MIAUKNĘŁAM.... GAB.DR.SPRUSA POLECIŁA MI SĄSIADKA....NIE ŻAŁUJĘ....PRZYZNAM,ŻE JESTEM ZACHWYCONA PROFESJONALIZMEM...MAM 63 LAT "PRZELECIAŁAM" JUŻ SPORO DENTYSTÓW JEDNAK Z TAKIM MAJSTERSZTYKIEM SPOTKAŁAM SIĘ PIERWSZY RAZ.... …
Opinia dodana przez: Anna K.

Grzegorz Fryc

Laryngolog

Ruda Śląska

Lekarz z powołania, świetny fachowiec,zawsze trafi w leki ktore działają. Sympatyczny, dowcipny, wnikliwie przeprowadza wywiad, kompleksowo przebada(nie ma zbyt nowoczesnego sprzętu).Byłam bardzo chora ,gdyby nie dr Fryc to nie wiem...dał mi nr telefonu,kazał zadzwonic i powiedziec jak sie czuje, czy leki zadziałały.Gdy nie mógł odebrac tel., oddzwaniał. Inni lekarze nie potrafili mnie wyleczyć. Dr Fryc to anioł, szkoda, że jest tak mało lekarzy jak on. Polecam w 100%
Opinia dodana przez: aneta

lek. dent. Aleksandra Jaszczurok-Kornas

Piotra Skargi 86
41-706 Ruda Śląska

Z wyrazami szacunku,głębokiej wdzięczności i podziękowania za szczególną empatię i profesjonalizm Pani Doktor Aleksandrze Jaszczurok wdzięczna pacjentka E.F
Opinia dodana przez: Elwira

lekarz Jarosław Korecki

Przychodnia Specjalistyczna SPZOZ
Piotra Niedurnego 50D
41-709 Ruda Śląska

Super ortopeda godny polecenia miałem robiony zabieg łąkotki kolana fajne podejście do pacjenta cała ekipa przy zabiegu bardzo profesjonalnie podchodzi do swoich czynności jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam
Opinia dodana przez: SEBASTIAN

lekarz Maciej Żymła

ulica Kamienna 34/9
41-707 Ruda Śląska

Osn doktor robił mi kolonoskopię a podczas hospitalizacji wyciął dużego polipa z jelita. Dodam, że były obawy, że będzie musiała być wykonana stomia, że się nie uda usunąć i konieczna będzie wizyta na onkologii. Udało się. Pan Doktor tego dokonał bez komplikacji. Do tego bardzo przyjemny, rzeczowy, uprzejmy i przystępny. Polecam bo jest wyjątkowy

lek. dent. Wojciech Drużba

Konwalii 8
41-700 Ruda Śląska

Bardzo wysoko oceniam fachowość pana dr.Wojciecha Drużbę, jest wysokiej klasy specjalistą z właściwym podejściem do pacjenta. Ceny usług umiarkowane. Ponad to gabinet super wyposażony a pracujące panie są bardzo miłe i opiekuńcze. Polecam.
Opinia dodana przez: Michał

lek. dent. Małgorzata Składaniec

Prywatna Przychodnia Lekarsko-Stomatologiczna JAWI-MED-MACURA Spółka Jawna
ulica Pokoju 8A
41-709 Ruda Śląska

Chciałbym wyrazić moją ogromną wdzięczność dla Pani doktor Małgorzaty Składaniec. Jestem bardzo zadowolony z każdej wizyty w jej gabinecie. Pani doktor jest niezwykle profesjonalna, empatyczna i cierpliwa. Dzięki jej podejściu czuję się bardzo komfortowo, nawet w trakcie skomplikowanych zabiegów. Zawsze poświęca czas na wyjaśnienie każdego etapu leczenia, co sprawia, że jestem w pełni świadomy tego, co się dzieje. Dodatkowo, gabinet jest nowoczesny i przyjazny, a personel bardzo miły i pomocny. …

dr n. med. Artur Domerecki

1 Maja 286
41-710 Ruda Śląska

Najlepszy lekarz!!! Lekarz z powołania, a nie dla pieniędzy!!! Zawsze pomoże, doradzi. W dni wolne, święta o każdej porze nie odmówi dziecku pomocy. Nawet w święta i to późną porą odbierze telefon czy odpisze na wiadomość i zaprosi na badanie 🙂 Polecam z całego serca. Dziękuję Panie Arturze!!!!
Opinia dodana przez: Iwona

dr n. med. Ryszard Walas

Chirurg naczyniowy

Ruda Śląska

Polecam i to bardzo , godny zaufania i moim zdaniem kompetentny. Czas badania znaczny , nie jest odwalenie
Opinia dodana przez: Tadeusz

lekarz Jacek Zimecki

Unia Bracka Sp. z o. o.
ulica Kokota 172
41-711 Ruda Śląska

Jestem po pierwszej wizycie u Pana Doktora. Owszem, trzeba trochę poczekać na swoją kolej, więc warto zarezerwować sobie więcej czasu, ale! W zamian za cierpliwość otrzymujemy serdeczne, empatyczne podejście do pacjenta. Pan Doktor ze spokojem i najwyższą kulturą wysłuchuje swoich pacjentów. Cierpliwie i zrozumiale wszystko tłumaczy. Bardzo kompetentny. Stawia trafne diagnozy i robi wszystko aby pacjentowi pomóc. Ja dziękuję za pomoc i serdecznie polecam Pana Doktora innym.
Opinia dodana przez: Angelika

dr n. med. Jan Paprotny

Ruda Śląska

Lekarz godny polecenia, bardzo dobrze wszystko tłumaczy potrafi słuchać.Pomogl mi w dalszym leczeniu u innego specjalisty nakierował dalsze moje leczenie.Napewno wrócę na dalsze kolsultacje
Opinia dodana przez: Patrycja

lekarz Dawid Klety

Przychodnia Bracka BIELSZOWICE
Edmunda Kokota 172
41-711 Ruda Śląska

Miałam robioną ciesń nadgarstka po 2 mc wróciłam do pracy ręka w pełni sprawna beż żadnych dolegliwości.Miły konkretny lekarz👍.Polecam
Opinia dodana przez: Anna Szołtysek

dr Jan Mucha

Ginekolog położnik, Ginekolog

Solidarności 17 a/30
41-706 Ruda Śląska

Najlepszy lekarz, jakiego miałam szczęście poznać. Pan doktor Mucha to człowiek niezwykle spokojny, wyważony i rzeczowy. Z ogromną uważnością słucha pacjentki, jasno i zrozumiale tłumaczy każdy aspekt leczenia, a jego diagnozy są trafne i poparte doświadczeniem. Działa konkretnie i skutecznie, zawsze z myślą o dobru pacjentki. To lekarz cierpliwy, empatyczny i pełen kultury. W gabinecie nie ma miejsca na skrępowanie czy pośpiech — jest poczucie bezpieczeństwa, szacunku i pełnego profesjonalizmu. …
Opinia dodana przez: Magda