dr n. med. Iwona Kaczanowska

Dermatolog

2,2

O mnie

"Absolwentka Akademii Medycznej w Warszawie. W roku 1992 uzyskała I stopień specjalizacji z zakresu dermatologii i wenerologii w Klinice Dermatologii w Krakowie, a trzy lata później II stopień specjalizacji w Klinicznym Szpitalu Ministerstwa Spraw Wewnętrznych w Warszawie. Tytułem doktora nauk medycznych posługuje się od 1996 roku.
Doświadczenie zawodowe budowała pracując w Specjalistycznym Szpitalu im. Ludwika Rydygiera w Krakowie oraz Szpitalu MSWiA w Warszawie.
Posiada liczne certyfikaty…

Polecam panią Doktor, postawiła prawidłową diagnozę. Skierowała do świetnego chirurga. Godna polecenia.

4,0

Trochę mnie dziwi ilość negatywnych opinii - Pani Doktor na wizycie była uprzejma i wychodziła z inicjatywą (sama zaproponowała kontrolę wszystkich z znamion), udzielała odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania. Wizytę oceniam pozytywnie.

3,0
3,0

Pani doktor rzeczywiście jest specyficzna. Czy niemiła? Tak bym tego nie określił, ale na pewno dość szorstka w obyciu. Zbadała mnie, krótko odpowiedziała na pytania i tyle. Czy mogę szczerze polecić? - Nie. Czy mam powód by odradzać? - Też nie.

Konkretna wizyta, profesjonalne podejście - polecam bardzo sprawnie przeprowadzone badanie bez zbędnego tracenia czasu.

2,0

Albo życiowy pech albo faktycznie zawód lekarza jest upadkiem. Przejrzałam dużo treści aby uzyskać wiedzę na temat podejścia lekarza do pacjenta. Dowiedziałam się że lekarze mają szkolenia , praktyki jak rozmawiać z pacjentami. Trudnymi pacjentami, agresywnymi, bardzo zamkniętymi w sobie. Nie wiem co Pani Iwona wyniosła z takich szkoleń ale napewno nie to co powinna. Kontakt z tym lekarzem jest wręcz przeciwieństwem podejścia lekarza do pacjenta. Kłamstwa wpisywane w kartę pacjenta , wszystkie braki jakie posiada ta kobieta zostaje przypisana pacjentowi. Po przeczytanie karty pacjenta nagle okazuje się że była to wizyta psychologiczna. Dwa zdania na temat problemu a jeśli chodzi o charakter osoby poznany w 2 minuty w gabinecie to Pani Iwona dużo jest w stanie napisać. Po 10 sekundach kobieta stwierdziła że jestem arogancka! Tak , przychodzę do lekarza i żądam tego co dłużne mi Państwo jest , za co płacę droga Pani a za co Ty utrzymujesz siebie i swoją rodzinę. Nie wolno jej zadawać zbyt wiele pytań bo zostanie opisane to jako wymóg , żądanie nasze w wręcz w kartę zostanie wpisana arogancja. Arogancja z tytułu o wiedzę na temat własnego zdrowia i chorób. Wybaczcie że ciekawość w temacie zdrowia jest arogancją! A przecież lekarz ma obowiązek odpowiadać rzeczowo co przeczytany na oficjalnej stronie GOV. Dodatkowo Pani Iwona jest naprawdę ewenementem w swej dziedzinie. Czy komukolwiek udało się w tym kraju umówić kilka wizyt do jednego specjalisty ? Nie jest to możliwe choć Pani Iwona twierdzi że nie ma problemu :)) ciekawe :)) brak podstawowej wiedzy i przepisów. Bardzo duże braki. Lekarka podczas wizyty grozi pacjentowi nagraniem rozmowy. A w karcie przeczytałam że ona bała się o swoją cielesność i nietykalność. Czyli grozę pacjentowi a później się boje ? Pani Iwono - zrób Pani rachunek sumienia bo jedno jakby wyklucza drugie. Wygrażam się ? Tak! Prawem ! Bo ja je znam i wiem co lekarz może a co nie może. Pani na wizycie mnie szantażowała , wręcz straszyła. Kłamczucha i jeszcze raz kłamczucha. Podczas wizyty prosiłam niejednokrotnie o to aby lekarka zapisała co radzi mi podczas tej „agresywnej” wizyty. Oczywiście tak tak, Ona wszytko napisze. A później Cie wyrzuca z gabinetu i opisuje kartę że żądasz notatki z wizyty. Tak żądam , bo jak już napisałam - sam NFZ za głowę by się złapał gdyby się dowiedział że lekarz poleca umówienie wielu wizyt do jednego specjalisty. Jeszcze na końcu kłamie i to czarno na białym - pismem. Jeśli ktoś chce się umówić do tej osoby dam pewną radę - włącz dyktafon przed wejściem do gabinetu. Tylko tak można udowodnić zachowanie lekarza. Nie próbuj składać skargi bo przy kolejnej wyżycie potraktuje Cię jak najgorzej. Wrzeszcząca Pani doktor - pytanie o problem jest krzykiem ze strony tej lekarki. Nigdy nie poznałam tak wypalonego zawodem lekarza. Praca to nie jest kara a Pani Iwona wręcz pokazuje że nienawidzi tego co robi , choć zna się na rzeczy to jedno można jej przyznać.

Podczas wizyty zostałam potraktowana instrumentalne. Lekarka nie zapytała z czym przyszłam i nie chciała dać mi dojść do słowa. Wykonała ogólne badanie. Z gabinetu wyszłam z problemem, z którym przyszłam. Nie dostałam wskazówek co powinnam zrobić ani alternatywnej propozycji. Sposób podejścia do badania był daleki od zapewnienia pacjentowi poczucia intymności i komfortu.

Przyszłam z lekkim, ale utrzymującym się od dłuższego czasu trądzikiem w wieku 24 lat. Usłyszałam, cytuję, że "od tego mam palce, żeby wyciskać". Wypisała receptę na bardzo silnie złuszczającą maść, na ulotce cały alfabet przeciwwskazań. Nie zostałam zapytana o żadne alergie ani czy przyjmuję jakiekolwiek leki, nic. Cała wizyta trwała może że trzy minuty, zostałam z gabinetu praktycznie wykopana z poczuciem, że zawracam pani doktor głowę byle głupotą.

Cieszę się bardzo, że nie odwołałam wizyty w ostatniej chwili - zniechęcona opiniami na tej stronie - bo było blisko. Pani Iwona jest świetna! Konkretna babka, która faktycznie może sprawiać wrażenie surowej, ale w moi odczuciu również bardzo troskliwej. Skojarzyła mi się z profesor McGonagall <3 To spojrzenie znad okularów ^^ Rozumiem, że część osób może odbierać ją jako oschłą, czy nieuprzejmą, ale ja odniosłam wrażenie, że jest to profesjonalizm bez zbędnych small talków, z jednoczesnym ironicznym poczuciem humoru, które uwielbiam. Dostałam jasne wskazówki co do leczenia i wsparcie w …

Rozumiem, że część osób może odbierać ją jako oschłą, czy nieuprzejmą, ale ja odniosłam wrażenie, że jest to profesjonalizm bez zbędnych small talków, z jednoczesnym ironicznym poczuciem humoru, które uwielbiam. Dostałam jasne wskazówki co do leczenia i wsparcie w umówieniu wizyty kontrolnej, mimo braku terminów u mojego ubezpieczyciela.
Ja jestem zachwycona :D Postanowiłam napisać tę wylewną opinię aby oczyścić dobre imię Pani Doktor i zachęcić innych niepewnych pacjentów, aby nie bali się przyjść na wizytę do Pani Iwony.

2,0

Pani dermatolog powinna stracić prawo do wykonywania zawodu, bo z lekarzem nie ma nic wspólnego. Cała wizyta trwała 3 minuty, z czego 2 spędzone na uzupełnianiu dokumentacji medycznej w komputerze i wystawieniu recepty. Przyszedłem ze zmianami skórnymi na palcu, plecach i twarz. Pani doktor zerknęła na palca, potem szybko na plecy i twarz. Trądzik na twarzy oceniła zerkając na twarz przez całą sekundę, po czym usiadła przy biurku wypełniając papierologię. Zaleciła jeszcze wizytę u innego dermatologa żeby zbadać zmianę na wideodermatoskopii, aby ocenić zmianę na palcu, bo albo nie posiadała podstawowego sprzętu dermatologa (wideodermatoskop) w swoim gabinecie, albo jej się po prostu nie chciało. Nie przeprowadziła ze mną żadnego wywiadu w celu poznania genezy problemów, tylko wyrecytowała formułkę, że trądzik powstaje od ostrych potraw, słodyczy, stresu i ogólnie złej diety. Zachowaj borze od takich "lekarzy"...

Bardzo nieuprzejma i niemiła kobieta. Zwraca się do pacjenta słowami niczym rozkazy: "Obrócić się!", "Nogi!", szarpie za majtki i mówi: "Ściągnąć albo stringi!". Miałam wrażenie, jakby brzydziła się moim ciałem. Badanie zrobione na szybko, lekarka nie stwierdziła nic niepokojącego, mimo że inny dermatolog wskazał kilka znamion do obserwacji i usunięcia. Nie polecam, zmarnowany czas, a niesmak po takim traktowaniu pozostaje.

Nie polecam, zmarnowany czas, a niesmak po takim traktowaniu pozostaje.