Pod opieką psychiatry jest od 40 lat. Od kilku lat opiekuje się moją mamą pani doktor. Obie z mamą jesteśmy z tego bardzo zadowolone. Pani doktor Balawajder jest lekarzem, który bardzo czasu poświęca pacjentowi podczas wizyty. Jest bardzo miła, uprzejma. Cierpliwie tłumaczy choroby i leczenie. Jest to lekarz godny zaufania i polecenia.
Lekarz z podejściem do pacjenta. Niektórzy pacjenci boją się dentystów - w tym ja, po wizycie u Pana Doktora jestem nastawiona do stomatologów pozytywnie. Jeden z najlepszych lekarzy w mieście Kutno, podejmuje się ( jak niektórzy stomatolodzy twierdzą, dla nich ciężkie przypadki). Swoją pracę wykonuje z sercem a do każdego pacjenta ma indywidualne podejście. Polecam serdecznie.
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "Salus"
ulica Szpitalna 46
Kutno
Pan Profesor Durczyński to lekarz,któremu można w pełni zaufać. Niezwykle cierpliwy,zawsze gotowy wysłuchać i odpowiedzieć na pytania,ma imponującą wiedzę i doświatczenie. Miałem operację przepukliny pachwinowej w szpitalu im.Barlickiego. Takich lekarzy Polska potrzebuje.Jestem Panu Profesorowi Durczyńskiemu bardzo wdziięczny i życzę dalszych sukcesów w życiu zawodowym i prywatnym. Panie Profesorze-z całego serca dziękuję za wszystko. Wiesław Walerysiak 29.09.2025
Jeśli w ogóle mam prawo oceniać lekarza: doskonały specjalista!!!. Przez 3 miesiące miałam problem z kolanem nim trafiłam do dr Stroniasa. Pan doktor zbadał, postawił diagnozę, a po zastosowanym leczeniu dolegliwości ustąpiły. Uważam, że nie kwiecista mowa, ale wiedza, doświadczenie , a czasem i intuicja czynią z lekarza dobrego specjalistę.
Świetny lekarz. Dzięki p. Doktor bezboleśnie niemalże usunęłam żeby, ponadto jest bardzo rzetelnym, konkretnym lekarzem, miałam kilkukrotnie zamykaną przetoke, a lekarka do końca nie zostawiła mnie bez opieki, przy okazji kierując na inne badania i do innych specjalistów. Tylko wyrywać zęby z tym lekarzem. Nie spotkałam nigdy kogoś tak oddanego i z takim extra podejściem i powołaniem.
Z czystym sumieniem polecam Panią stomatolog! Dość dawno nie siedziałam na fotelu dentystycznym, ponieważ panicznie boję się dentystów, Pani doktor jednak to zmieniła :) Super! Jest delikatna, wszystko szczegółowo tłumaczy i potrafi sprawić że pacjent czuje się komfortowo. Wczoraj byłam pierwszy raz, ale zamierzam cały czas chodzić do Pani Kucharskiej :) Polecam wszystkim takim samym "tchórzom" jakim jestem ja ;)
przychodnia
Mickiewicza 2
Kutno
Lekarz godny polecenia. Zna się na tym co robi. Operowal mnie niedawno i z czystym sumieniem polecam
Salus
Szpitalna 46
Kutno
Jestem zachwycona, przemiła osoba, tłumaczy wszytsko bardzo dokładnie, nie pospiesza, nie wygania. Zna się na rzeczy, odpowiada na wszytskie pytania, nie było problemu żebym się z nią skontaktowała (po wizycie również odpowaidała na smsy dot. badań). Przemiła kobieta!
Zrezygnowany chęcią walki o swoje zdrowie trafiłem pod opiekę Pani Doktor.Pierwsze wrażenie to bardzo dociekliwa. Teraz już wiem,że to po to by mi pomóc. Jestem po pięciu konsultacjach endokrynologicznych i nic.Dopiero Pani Doktor była w stanie ustalić co mi dolega.Zlecila szereg badań,wszystko szczegółowo wyjaśniła i dobrała tak leki by mnie było na nie stać.Jestem wdzięczny Pani Doktor za fachową pomoc.Teraz reszta należy do mnie. P.S pamiętajcie iść z wynikami badań …
Pani doktor ma bardzo profesjonalne podejście do pacjenta, dokładny wywiad, konstruktywna rozmowa.Nowe zastosowania medyczne, ogromna wiedza -zlecajac kolejne badania trafnie postawila diagnoze dzieki ktorym mi pomogla i wyleczyla Każdy lekarz powinien mieć tyle zaangażowania cierpliwosci empatii serca inteligencji jak pani doktor Niestety w dzisiejszych czasach lekarze to materialisci oglądający się za pieniazkami przyjmując prywatnie i dopiero wtedy ich podejście jest w miarę właściwe Pani doktor jest przeciwieństwem tego wszystkiego przyjmując …
Parę lat temu miałem leczone 3 zęby trzonowe u tego doktora. Wypełnienia trzymają sie do dziś. Poza tym ze dwa razy nadbudowywal mi wyszczerbioną jedynkę, którą złamałem będąc dzieckiem. Obecnie chodze gdzie indziej, tylko dlatego, że nie mieszkam w Kutnie. Doktora polecam. Poza tym, ze dobry to do tego bardzo sympatyczny.