prof. dr hab. n. med. Aleksander Sieroń

Szpital
Jana Pawła II 2
41-100 Siemianowice Śląskie

Często tytuły a praktyka to dwa światy. W przypadku Profesora Sieronia, praktyka i doświadczenie jest nadrzędne. Moja mama w wieku 80 lat dzięki jego wiedzy uniknęła podwójnej operacji na otwartym sercu. Mam pełne zaufanie do diagnozy i metod leczenia Pana Profesora
Opinia dodana przez: Bogdan

dr n. med. Ireneusz Warzocha

Chirurg naczyniowy, Chirurg ogólny

NZOZ Euro-Klinika Sp. z o.o.
Wyspiańskiego 3
41-100 Siemianowice Śląskie

Konkretny, nie owija w bawełnę, da się odczuć, że ma ogromne doświadczenie i wie co mówi i robi. Może nie jest najmilszym lekarzem, ale chodzi o o to aby lekarz rozpoznał problem i wyleczył. Ten lekarz z całą pewnością wie co robi. Operował moją mamę, której inni lekarze nie chcieli pomóc. Kilka m-cy po operacji mama śmiga jak młoda kózka a groziła jej amputacja nogi. Z rozmów z innymi pacjentami …
Opinia dodana przez: Zdzisław

lekarz Anna Zacher-Gwiazda

Ginekolog

NZOZ Prywatne Centrum Medyczne
św. Barbary 23
41-100 Siemianowice Śląskie

Nie polecam ! Pani nie robi w ogóle USG. Co bardzo mnie zdziwiło. Szczególnie, że wizyty moje były z NFZ gdzie co pół roku wymagana jest wizyta kontrolna. Pytała się jakich tabletek używam i też takie przepisywała. Mówić za każdym razem że wszystko jest ok. Nie wiem na jakieś podstawie to stwierdziła nie badając mnie. Na prawdę unikajcie szerokim łukiem

lekarz Elżbieta Niedbała-Gwóźdź

Komuny Paryskiej 35
41100 Siemianowice Śląskie

Uwaga ostrzegam przed P. dr Elżbietą Niedbała-Gwóźdź. Moja mama korzystała z wizyt w ramach NFZ u P. Elżbiety Niedbała-Gwóźdź. Lekarz każdorazowo wykonywał badania USG i twierdził, że wszystko jest ok, nie rozpoznał żadbej choroby, pomiomo wizyt w krótkich odstępach czasu tj, w styczniu, marcu i kwietniu 2024. W ostatnich dniach kwietnia 2024 mama trafiła do szpitala z uwagi na wodobrzusze. Rozpoznano raka jajnika FIGO IIIC z licznymi przerzutami do otrzewnej. …

lekarz Iwona Gabriel

ulica 1-go Maja 9
41-100 Siemianowice Śląskie

Iwona Gabriel poświęca dużo czasu pacjentowi, oddzwania na telefon. Wszystko jest w porządku, dopóki ciąża przebiega prawidłowo. W moim przypadku było inaczej. W 8tyg. ciąży umówiłam się na wizytę, po której odniosłam dobre wrażenie, choć zaniepokoiło mnie, że wg usg okazało się, że jest 6tydz. Dr Iwonę Gabriel jednak nie do końca to zmartwiło - stwierdziła, że SERCE BIJE, mimo że ja nic nie słyszałam. W 10tyg ciąży pojawiły się …
Opinia dodana przez: Grażyna

dr n. med. Barbara Tomaszek-Słota

Chirurg naczyniowy

DENTOMED Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ulica E. Orzeszkowej 20
41-103 Siemianowice Śląskie

Polecam panią doktor, bardzo miła, dzisiejsze badanie poszło szybko i sprawnie,wszystko wytłumaczono.Z Panią doktor miło się rozmawia i nawet żartuje. Zenon

lekarz Aleksandra Ślaska-Kaspera

Otolaryngolog

N.Z.O.Z. Ośrodek Rehabilitacji EURO-MED Sp. z o.o. w Siemianowicach Śląskich
ulica Wiejska 2
41-103 Siemianowice Śląskie

Lekarz po wejściu do gabinetu od razu wspomniał o pakiecie ubezpieczenia jaki posiadam. Według lekarza z takim pakietem mogę się zapisać na NFZ, tak właśnie wyglądała wizyta u lekarza specjalisty. Brak konsultacji, brak omówienia wykonanych już badań, brak omówienia historii choroby. Diagnoza ? „Nie wiem co Pani jest tak jak inni” - nie pytając o nic, wizyta szybko się zakończyła, bez wywiadu itp. Arogancja, brak empatii. Nie polecam
Opinia dodana przez: Niewyleczony pacjent

lekarz Jolanta Wójcik-Ciscoń

Leczenie Jednego Dnia REMEDIUM
Oświęcimska 6
41-103 Siemianowice Śląskie

Pani Doktor Wójcik bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Faktycznie zależy jej na wyleczeniu, a nie leczeniu pacjenta. Dlaczego? Według mnie jest i fachowym lekarzem i trochę psychologiem. Potrafi trafnie, trochę bezpośrednio podać przyczynę choroby i doradzić jak dojść do zdrowia nawet jak to jest niewygodne dla ludzi o kruchym ego. Naprawdę szacunek bo rzadko można się spotkać z takim lekarzem, teraz większość daje leki z internetu i do zobaczenia za miesiąc.

lekarz Marcin Słowik

N.Z.O.Z. Ośrodek Rehabilitacji EURO-MED Sp. z o.o. w Siemianowicach Śląskich
ulica Wiejska 2
41-103 Siemianowice Śląskie

Absolutnie nie polecam. Lekarz niegodny zaufania nie slucha co mowi pacjent o swoich dolegliwosciach probuje sie go pozbyc nie zalezy mu na tym by pomoc . Trzymać się z daleka.

lekarz Magdalena Garbacz-Michaluk

Przychodnia Terapii Uzależnień i Współuzależnienia
al. Młodych 16
41-106 Siemianowice Śląskie

Po 2,5 roku leczenia u tej Pani, coraz bardziej nie pasowało mi jej podejście. Inny lekarz psychiatra powiedział, że leki jakie zażywałam po pierwsze - nie działają i nie wie dlaczego miałam je tyle przepisywane. Po drugie łączenie różnych leków było kompletnie irracjonalne a ich dawki były "symboliczne" zmarnowany czas na leczenie i kupa pieniędzy. Oczywiście każda wizyta 10 minut, recepta i nic człowiek sensownego się o swoim stanie nie …

lekarz Gabriela Marcickiewicz

Alergolog, Pediatra

ulica Aleja Sportowców 50
41-100 Siemianowice Śląskie

Pani doktor nie słucha do końca pacjenta. Ma swoje wizje. Wybija z toku myślenia i przerywa. Trochę zarozumiała. Kąśliwe uwagi odnośnie sylwetki ciała. To nie należy do jej kompetencji ocenianie czyjegoś wyglądu. Leki przepisane w porządku. Niestety z zakresu dietetyki bardzo słabo zorientowana.

lekarz Marcin Stec

Urolog

Siemianowice Śląskie

Komplety brak profesjonalizmu, zakłamanie, brak przekazywania wiedzy pacjentowi o jego faktycznym stanie zdrowia lub zagrożenia życia, cynizm okraszony uśmieszkiem na twarzy. Odradzam jakikolwiek kontakt z tym lekarzem. Tragedią jest to, że ten człowiek jeszcze wykonuje zawód lekarza i jest zatrudniony w szpitalu w Gliwicach.

Małgorzata Lenart-Grabowska

MEDICO
41-100 Siemianowice Śląskie

Od kiedy leczę się u Pani Doktor moje dolegliwości ustąpiły. Badanie bardzo szczegółowe wraz z wywiadem. Jestem bardzo zadowolona.

lekarz Krzysztof Kincel

Kardiolog

NZOZ Euro-Klinika Sp. z o.o.
Wyspiańskiego 3
41-100 Siemianowice Śląskie

Pan doktor Kincel straszy niepotrzebnie pacjenta i bezmyślnie zleca inwazyjne badania, jak koronarografia. Po echo serca, powiedział, że jest zaskoczony tak dobrym wynikiem. Absolutnie nie polecam. Tak mnie nastraszył, że gdzie indziej powtórzyłem wszystkie badania - wszystko OK.
Opinia dodana przez: Orawaj

lekarz Ewa Leśniak

Neurolog, Psychiatra

SP Zakład Lecznictwa Psychiatrycznego
ulica Szkolna 2
41-100 Siemianowice Śląskie

Wskazana konsultacja z innymi ginekologami. Po USG dopochwowym, nie uslyszałam diagnozy opisu, nie otrzymałam do ręki nic. Zasugerowałam badania, po co. Chaos. Wg p. doktor moja łuszczyca to uczulenie i podpaski należy używać inne. Aktualnie- jestem przed 2 operacją, gdyż dzięki innemu doktorowi, wykryto dramat.
Opinia dodana przez: Gocha

lekarz Janusz Delipacy

ulica 1-go Maja 9
41-100 Siemianowice Śląskie

Miałam niestety okazję skorzystać z wizyty u tego lekarza, na nfz. Totalny dramat, przyszłam z problemem, zdezorientowana. Niestety nie dowiedziałam się co mi jest, zalecono okłady bez żadnego wytłumaczenia. Oczywiscie musiałam udać się do innego lekarza. Omijajcie szerokim łukiem takie lekceważące podejście
Opinia dodana przez: Oliwia

lekarz Elżbieta Piasecka-Frąc

Neurolog dziecięcy, Pediatra

Szpital
Jana Pawła II 2
41-100 Siemianowice Śląskie

Zdecydowanie nie polecam !!! Neurolog który kompletnie nie zna się na rzeczy. Wybraliśmy się na konsultacje do Pani doktor z córką ponieważ po przebudzeniu dziecko dostaje napady z prężeniem ciała i utratą przytomności. Dziecko jednym słowem wygląda jak trup nie ma nawet koloru ust. Atak taki jest poprzedzany płaczem podejrzewam iż córka czuje że coś się z nią dzieje. Po ataku mimo wszystko dziecko jest jakby nieobecne i wiotke. Tak …
Opinia dodana przez: Ania

lekarz Beata Kumor-Wierzba

NEFROLUX Lucjan Sobieraj, Wojciech Kamiński Spółka Jawna
ulica Szpitalna 6
41-100 Siemianowice Śląskie

Osobiście nie polecała bym PANIĄ doktor bo przedmiotowo traktuje pacjentów, szczególnie seniorów. Bardzo skąpa w udzielaniu informacji, niegrzeczna. Nie wiem jak zrobiła doktorat ale osobiście ja po zabiegu widzę źle i jedyną radą było że mam nosić okulary.

Marek Kawecki

Gastrolog

centrym medyczne
Siemianowice Śląskie

Omijać z daleka! Pan doktor wydaje wyrok a nie zna się na rzeczy. Każe czekać zamiast zalecać leczenie u specjalistów! Lepiej od razu udać się do Sosnowca nie idźcie do niego!

lekarz Maria Krzyżanowska-Szostok

ulica Marii Skłodowskiej-Curie 37/10
41-103 Siemianowice Śląskie

Po otrzymaniu wyników badania rezonansu, które nie wykazało żadnych patologii, odstawiła mnie z kwitkiem, zamiast kontynuować poszukiwania przyczyny powracających stanów zapalnych.
Opinia dodana przez: Klaudyna